Rekord a balatoni vendéglátósok életében

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Rekord év a vendéglátósok részére

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Rekord év a vendéglátósok részére


2017/08/18

Az idei év forró nyara szerencsés körülmény a balatoni vendéglátósoknak, hiszen a 2017-es év rekordot hozott a számukra. Mutatjuk a részleteket. 

Balatoni rekord a vendéglátósoknál

Jó évet zártak a balatoni éttermek

Aki emlékszik az ilyen híradásokra, az pontosan fel tudja idézni, hogy ősszel két dolog biztos a magyar híradókkal kapcsolatban. Az egyik az, hogy bejelentik, hogy a Sziget Fesztivál idén is veszteséget termelt, a másik az, hogy a balatoni vendéglátósok is lenyilatkozzák, hogy ebben az évben nem érte meg összességében kinyitniuk.  Az idei balatoni forgalommal azonban mindenki elégedett lehet, a strandi büféstől a szálláshely szolgáltatókig. Ráadásul 2017-ben  a nyári szezonon kívüli időszakok is kifejezetten jól sikerültek. Ez pedig sok mindenben lemérhető. Például összességében településtől függően 2-10 százalékkal emelkedik a vendégforgalom, az általános turistaforgalom pedig 5 százalékkal.

 

Óriásit fejlődött a balatoni vendéglátás

Ezeket az adatokat Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke nyilatkozta a napokban. A szakember hozzátette azt is, hogy az elmúlt öt évben óriásit fejlődött a Balaton, megújultak a településközpontok és a szolgáltatói infrastruktúra is.Mi magunk is beszámoltunk a kikötő és strand renovációról, ami a Balatont érinti idén. Ezek is hozzájárultak a növekedéshez. 

 

Számos program vár a Balatonon

Szerencsére 2017-re eljutottunk oda, hogy a Balaton ma már nemcsak strandidőben szolgál komplex turisztikai élményként, hiszen a part menti településeknek gazdag a programkínálata immáron. De ne feledkezzünk meg arról, hogy  hány művészeti fesztivál, kulturális rendezvény színesíti a kínálatot.

 

Nemcsak nyáron élmény a Balaton

Hoffmann Erik  kitért arra is, hogy a nyári mellett egyelőre az őszi és a tavaszi szezonra fókuszálnak a Balatonnál, az előbbinél a gasztronómiát, az utóbbinál az aktív turizmust állították középpontba. Ezek által hosszabbodik meg a szezon, így generálnak ezentúl nagyobb bevétlet a balatoni vendéglátósok a jövőben.

 

Forrás: portfolio.hu


Balaton érdekesség gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...

Balatonfűzfő - Marina Fűzfő

A balatonfűzfői Marina Fűzfő közforgalmú, 206 cölöpös hajóhellyel rendelkezik, ebből 10...

Tükör

Tükörnek nevezzük a hajók hátsú síkját.

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek.

Diabétesz

 diabétesz
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.