Balatonkenese látványosságai, programlehetősek Balatonkenesén, gyerekprogramok Balatonkenesén: Balatonkenese nevezetességei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Balatonkenesére megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balatonkenesére megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?


2020/07/24
VN

Frissítve: 2024/05/15
Frissítette: ZH

Sokszor teszitek fel nekünk és egymásnak a kérdést Facebook csoportunkban, a Szeretlek Balaton csoportban, hogy mit tudtok egy bizonyos balatoni településen csinálni, milyen programok, gyerekprogramok és lehetőségek vannak a környéken. Van, aki még azt sem döntötte el, hova menjen nyaralni. A Balaton partján halomszámra vannak izgalmasabbnál izgalmasabb, kisebb és nagyobb települések. A legnagyobb kérdés általában minden balatoni nyaraláskor, az északi vagy déli part csata eldöntése után, hogy akkor melyik balatoni település legyen a pontos áldozat? Szeretnénk kicsit megkönnyíteni a dolgotokat, segítségképpen sorjában összeszedjük a balatoni települések fő látványosságait, specifikumait, hogy könnyebben tudjatok dönteni. Most Balatonkenesén a sor, nézzük is Balatonkenese látványosságait!

Balatonkenese bemutatása- programlehetőségek Balatonkenesén

Miért Balatonkenese?

Egyszerű a válasz: mert, „a Balaton kapuja”! Balatonkenese a csodálatos magyar tenger északkeleti csücskében található, így a fővárosból, vagy még messzebbről érkezők számára akarva, vagy akaratlanul is ez az egyik első település, amivel találkoznak, és ha már erre visz az utunk, miért mennénk tovább, miért ne maradnánk itt egy kicsit? Akkor ajánljuk Balatonkenesét, ha sok órán, napokon, heteken tartó vita után sem tudjátok eldönteni, hogy déli, vagy északi part, ha Kenesét válasszátok, akkor egy ilyen nehéz döntéstől is megkímélitek magatokat, hiszen Balatonkenese úgy igazán, ahogyan Balatonakarattya sem, egyikhez sem tartozik. Így a déli, és az északi part városai is könnyen megközelíthetőek, nincs messze innen Balatonfüred, Siófok, de Tihany sem! Kenese igazi különlegességet a magaspart, és az ezzel együtt járó csodálatos kilátás adja azt hiszem. A magaspartról, illetve a közvetlen vízpart jelentős részéről a Balaton egész keleti medencéje a Tihanyi-félszigetig jól belátható, ez a tájkép pedig minden évszakban varázslatos! De másért is érdemes ám itt nyaralni, a következőkben pedig ki is fejtsük, hogy miért! Vagyis bemutatjuk Balatonkenese legfontosabb látnivalóit, legérdekesebb helyeit, tartsatok velünk a következő oldalakon!

 

Balatonkenese nevezetességeinek, érdekességeinek bemutatásához lapozzatok!


Balaton érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fux

A fux az orrkabin neve.

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben...

Felnőttképzés

A közel 15 éves tapasztalattal rendelkező EFEB Felnőttoktatási Központ olyan színvonalas...

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.