Balatonkenese látványosságai, programlehetősek Balatonkenesén, gyerekprogramok Balatonkenesén: Balatonkenese nevezetességei

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Balatonkenesére megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balatonkenesére megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?


2020/07/24
VN
Balatonkenesére megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?
Balatonkenese bemutatása- programlehetőségek Balatonkenesén

Balatonkenese nevezetességei: a természet szerelmeseinek a Tátorján tanösvény

A városközpontból jelzett (T) tanösvény vezet föl az élőhelyéhez, a Soós-hegyre, a mely mentén útbaigazító, ismertető táblák is segítik a tájékozódást. A sok élményt ígérő tanösvény ajánlott haladási iránya a Soós-hegy déli peremén vezető út, majdan a Tatárlikak, a Soós Lajos emlékmű, ahol megpihenhet, és a kibontakozó látvány szépségével feltöltődhet az ide érkező, majd a Partfő utca, Bajcsy- Zs. utca és a Batthyány utca után visszaérkezünk kiinduló pontunkra a Kultúra házához. A tanösvényen haladva elsőként találkozhatunk a régmúlt idők emlékét őrző, a Magas-part oldalába vájt barlangokkal a „Tatárlikakkal”, ahol a helybeliek először a tatárok, majd a törökök elől menekülve találtak menedéket. Összesen kilenc barlangot rejt a löszfal, melyek öt szintben helyezkednek el. Az alsó barlangokba a kalandokat kedvelők még ma is felmehetnek. A kilenc barlang közül a legfelső a legnyugatibb, mely a partfal peremétől lefelé mintegy 20 méternyire helyezkedik el.

 

Balatonkenese nevezetességei: Soós-hegyi kilátó és Soós Lajos obeliszkje

A Tátorján tanösvényen följutva a Soós-hegyre már feltárul a csodálatos panoráma a siófoki szállodáktól egészen a Tihanyi-félszigetig, sőt néha még azon túl is. A kilátóból 360 fokos panoráma nyílik nemcsak a Balatonra, bár aki erre jár jellemzően leginkább a Balatont szeretné megcsodálni.  Madártávlatból csodálhatjuk meg innen a város épületeit és vízi létesítményeit, de a Soós Lajos költő emlékére emelt obeliszkig és a védett Tátorjánosig is elsétálhatunk.

 

Balatonkenese nevezetességei: a híres, neves magas part

A balatonkenesei magas partról lenyűgöző panoráma nyílik, amit azt hiszem semmi sem utánozhat, ez még a a kihagyhatatlanabbnál is kihagyhatatlanabb! A Magas-part legmagasabb pontján egy obeliszk áll, melyet a Balatoni Szövetség emeltetett 1927-ben. Élt itt egy ember a múlt század végén, aki egyszerűen szépnek látta a Balatont. Kívánsága szerint ott álmodik a költő az általa kiválasztott helyen, ahol a „gyönyörű hullám csókkal csalj le a fényes csillagot”.

 

Balatonkenese nevezetességei: Parragh arborétum

Egy csodálatos arborétum a város szívében, ami sajnos csak engedéllyel látogatható. kert nagy részét mesterségesen, parkszerűen telepítették be részben a Magyarországon található őshonos, részben exóta fafajokkal. 2002-ben megépült a kertben az „Erdei pihenő”, amely az arborétum funkció mellett a kert közjóléti használatát is elősegíti. A belépéshez szükséges előzetes egyeztetetésre itt van lehetőség: Aeszbpig@aesz.hu!

 

Balatonkenese nevezetességei: Árpád-forrás

Nemcsak nagyon szép és hangulatos, hanem praktikus is a nyári nagy melegben. Akerékpár út mentén több kilométer hosszan húzódik egy Gesztenyefa sor, mely a 71-es főközlekedési úttal párhuzamosan fut Balatonkenese nyugati határában, árnyékot, és friss levegőt adva. Az Árpád-forrás pedig közvetlenül a kerékpárút mellett fekszik, ahol mindenki számára hozzáférhető jéghideg forrásvíz fogyasztható.

 

De a balatonkenesei nevezetességek listája itt még nem ért véget, lapozz a következő oldalra, ahol még izgalmas gyerekprogramokat is mutatunk!


Balaton érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balaton 295

A Balaton 295 vitorlás hajó bemutatása: A Balaton 295 a közkedvelt és sikeres Balaton...

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Scholtz 22

Scholtz 22 Racing A Scholtz 22 Racing, a 730 kg tömegű hajó 80 m2 összvitorla felülettel...

Wellness

A wellness egyfajta testi-lelki fejlődést jelent, melynek eléréséhez a különböző wellness...

tanfolyam

Tanfolyam szó magyarázata A kurzus az a keret, amelyben a hallgatók meghatározott rend...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.