Ők döntenek: Balatonkenese

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Balatonkenese a tökéletes megoldás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balatonkenese a tökéletes megoldás


2017/05/11

Érdekes hely ez a Balaton. Hiszen hiába van ez a csoda, ha sokan megkülönböztetik az északi és a déli partot. Balatonkenese azonban a tökéletes megoldás annak, aki nem bír dönteni.

Balatonkenesei nyár

 

Aki Budapest felől jön le a Balatonhoz, az először  Kenesénél éri el a tavat, itt látja meg először a csodát.Sokan ismerhetik a nevét, hiszen már a Tihanyi Alapítólevél is megemlíti. Ezek szerint már Árpád korában is itt látták meg először a magyar tengert. Éppen ezért 1991-ben a település megünnepelte a saját milleniumát is.

 

A legendák szerint Rákóczi itt kötötte ki a lovát a legendás akarattyai fához, melynek manapság már csak hét és fél méteres törzse van meg. Azért is említjük meg Balatonakarattyát is, mivel a két település pár évtizedig egy község volt. 2005-ben azonban létrejött a balatonakarattyi részönkormányzat, míg 2012-ben népszavazáson dönötttek az akarattyaiak az önállósodás mellett. 2014-től számítanak megint két külön településnek.

 

Visszatérve az önállóságra: ők ketten azok, akikre nem lehet azt mondani, hogy a tó északi vagy déli felén helyezkednének el. A Kenesei-magaslatról a egészen el lehet látni a Tihanyi-félszigetig, de összességében is elmondható, hogy minden évszakban csodás látvány tárul az ember elé innen.

 

 

Balatonkenese több szempontból is híres, nevezetes. Sok nevezetessége és izgalmas programja van. Sok csodás kilátója van a tónak, melyek közül a keneseiből ilyen a kilátás:

 

Aki a sportoknak és a kikapcsolódásnak szeretné szentelni az idejét. A városnak van szabadastrandja, ami ugyan nem nagy, de a vízmélység és szolgáltatás megfelelő. De van itt még yacht kikötő és Honvéd üdülő is. Az országban manapság már nincs sok ilyen fajta központ (régen sokkal-sokkal több volt). A pár darab egyike a kenesei. 

 

2005-ben tartották meg az első Lecsófesztivált, mely idén már 11. alkalommal kerül majd megrendezésre. További érdekessége még a településnek, hogy a híres, neves Készalag első ellenőrző pontja itt található meg.  Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyének 1. bójája Balatonkenesén, a Partfő alatt van.

 

 


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....

Trimmelés

A vitorlázat és a rig finomállítása. Azt a vitorlázót, aki vitorlát vagy rigget állít,...

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet.

Oktatás helyszín Budapest

Oktatási helyszín Budapesten, a Gólvonal Bisztróban, ahol minden adott ahhoz, hogy tökéletes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.