13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica


2009/06/08

 A 13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupát 2009. június 6-án és 7-én 13. alkalommal rendezték meg Balatonkenesén, a Kenese Marina-Port Yacht kikötőben. A 13-mas szám szerencsét hozott a Classicának, mert ezen a hétvégén verhetetlennek bizonyult, megnyerte a Biztosítási és Bankár Kupát is.

13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica

13. Bankár Kupa vitorlás verseny - Első a Classica

 A Bankár Kupán 50 hajó közül az elsőként futott be az ERSTE Biztosító a Classica-val, Galántha Gergővel a kormánynál, maga mögé utasította a Kékszalagra lázasan készülő ERSTE Ingatlanleasing csapatát, a Király Zsolt kormányozta Sponsor Wanted-ot, valamint a BROKERNET-UNIQA egységet és a tavalyi címvédő PIONEER Alapakezelőt az Avatarral. A két katamarán 70 perces hátránnyal rajtolt és a kezdeti gyenge szél miatt nem tudták behozni a jelentős hátrányt, melyhez nagyban hozzájárultak a későbbi viharos és széles időjárási viszonyok is.

 

13. Bankár Kupa vitorlás verseny - Biztosítási Kupa az első verseny napon

 

A hagyományokhoz híven a hazai bank- és biztosító szektor vezető cégeinek képviselői szálltak hajóba a két napos hétvégi regattán. Az első versenynapon a Biztosítási Kupán a Nautic hajók pályaversenye zajlott, ahol a 13 biztosítós csapat két futamot vitorlázott, a kupa végeredményébe beleszámított a vasárnapi túraverseny is, A győzelmet az ERSTE Biztosító szerezte meg a Classicával három első helyezéssel, a második, harmadik és negyedik helyen pontegyenlőség alakult ki, végül a TIR Biztosító állhatott a dobogó második fokára a Cirrussal, a bronzérem a PSZAF csapatáé lett, akik Mojitoval vitorláztak negyedik helyen pedig a Generali csapata zárt.

 

13. Bankár Kupa vitorlás verseny - Második verseny nap, első az Erste a Classicával

 

Vasárnap 2-3 m/s-os D-DNY-i szél és napsütés fogadta az 50 hajót és közel 400 főnyi Bankár Kupa mezőnyét. 8 hajókategóriában mintegy 70 percig tartott a 11.00 órakor induló rajteljárás. A Balatonkenes-Balatonalmádi-Balatonaliga-Balatonkene útvonalat kellett a csapatoknak megtenni. A balatonalmádi bójaforduló után megerősödött a déli szél. Az aligai bójánál már 7-8 m/s-os déli szél fogadta a vitorlázókat. A mezőny első fele borús, de még esőmentes időben futott be, elsőként az ERSTE Biztosító csapata, Galántha Gergő kormányozta Classicával, második lett az ERSTE Intatlanleasing, a Király Zsolt vezette Sponsor Wanted hajóval, a harmadik pedig a Solar Capital, a Pomutz Tamás kormányozta Capellával. A mezőny utolsó harmada már jócskán kapott a kora nyári zivatarból, sőt 8 hajó nem is tudott befutni a zord időjárási körülmények miatt.

A 13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa résztvevői végül elégedetten vehették át az érmeket, kupákat és a számos értékes és szép díjat.

 

 

13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a ClassicaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott...

Iránylat

Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy egymáshoz...

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.