notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica

hirdetes

13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 A 13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupát 2009. június 6-án és 7-én 13. alkalommal rendezték meg Balatonkenesén, a Kenese Marina-Port Yacht kikötőben. A 13-mas szám szerencsét hozott a Classicának, mert ezen a hétvégén verhetetlennek bizonyult, megnyerte a Biztosítási és Bankár Kupát is.

13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica

13. Bankár Kupa vitorlás verseny - Első a Classica

 A Bankár Kupán 50 hajó közül az elsőként futott be az ERSTE Biztosító a Classica-val, Galántha Gergővel a kormánynál, maga mögé utasította a Kékszalagra lázasan készülő ERSTE Ingatlanleasing csapatát, a Király Zsolt kormányozta Sponsor Wanted-ot, valamint a BROKERNET-UNIQA egységet és a tavalyi címvédő PIONEER Alapakezelőt az Avatarral. A két katamarán 70 perces hátránnyal rajtolt és a kezdeti gyenge szél miatt nem tudták behozni a jelentős hátrányt, melyhez nagyban hozzájárultak a későbbi viharos és széles időjárási viszonyok is.

 

13. Bankár Kupa vitorlás verseny - Biztosítási Kupa az első verseny napon

 

A hagyományokhoz híven a hazai bank- és biztosító szektor vezető cégeinek képviselői szálltak hajóba a két napos hétvégi regattán. Az első versenynapon a Biztosítási Kupán a Nautic hajók pályaversenye zajlott, ahol a 13 biztosítós csapat két futamot vitorlázott, a kupa végeredményébe beleszámított a vasárnapi túraverseny is, A győzelmet az ERSTE Biztosító szerezte meg a Classicával három első helyezéssel, a második, harmadik és negyedik helyen pontegyenlőség alakult ki, végül a TIR Biztosító állhatott a dobogó második fokára a Cirrussal, a bronzérem a PSZAF csapatáé lett, akik Mojitoval vitorláztak negyedik helyen pedig a Generali csapata zárt.

hirdetes

 

13. Bankár Kupa vitorlás verseny - Második verseny nap, első az Erste a Classicával

 

Vasárnap 2-3 m/s-os D-DNY-i szél és napsütés fogadta az 50 hajót és közel 400 főnyi Bankár Kupa mezőnyét. 8 hajókategóriában mintegy 70 percig tartott a 11.00 órakor induló rajteljárás. A Balatonkenes-Balatonalmádi-Balatonaliga-Balatonkene útvonalat kellett a csapatoknak megtenni. A balatonalmádi bójaforduló után megerősödött a déli szél. Az aligai bójánál már 7-8 m/s-os déli szél fogadta a vitorlázókat. A mezőny első fele borús, de még esőmentes időben futott be, elsőként az ERSTE Biztosító csapata, Galántha Gergő kormányozta Classicával, második lett az ERSTE Intatlanleasing, a Király Zsolt vezette Sponsor Wanted hajóval, a harmadik pedig a Solar Capital, a Pomutz Tamás kormányozta Capellával. A mezőny utolsó harmada már jócskán kapott a kora nyári zivatarból, sőt 8 hajó nem is tudott befutni a zord időjárási körülmények miatt.

hirdetes

A 13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa résztvevői végül elégedetten vehették át az érmeket, kupákat és a számos értékes és szép díjat.

 

 

13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica13. BROKERNET-UNIQA Biztosítási és Bankár Kupa 2009 - Nyert a Classica

További képek

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Árbocfény

Az árbocfény, vagy másnéven topfény a vitorláshajók árboccsúcsán a Hajózási... Tovább

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő

A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 166

Átlagos értékelés: 5.0