Bankár Kupa beszámoló, végeredmény.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Bankár-Kupa beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bankár-Kupa beszámoló


2011/06/06

Forrás: www.bankarkupa.hu

Jubileumát ünnepelte a Bankár Kupa, a piaci szegmensek számára megrendezésre kerülő vitorlás futam a kilencszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas rendezésében. Idén a Budapest Bank Lisa nyerte meg a versenyt, ezzel új bank vehette át a Bankár Kupa győztesének járó serleget.

Bankár Kupa

XV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa
XI. BROKERNET-UNIQA Biztosítási Kupa
II. Volvo Lízing Kupa

2011. június 4-5.
Balatonkenese

A szombati napon a Biztosítási Kupa mezőnyének tagjai versenyeztek egymással a Balatonkenese előtti vízterületen kijelölt pályán. Két futamra került sor, az első gyenge délkeleti szélben zajlott, majd rövid szünettel következett a második, kissé élénkebb, dél-nyugati szélben. Mindkét futamot a Classica nyerte meg a Metlife színeiben, Bakóczy Róbert kormányozásával. A Bankár Kupa és a Lízing Kupa mezőnye vasárnap csatlakozott a Biztosításiakhoz, és szinte mindegyik ismert, és a vitorlás sportban meghatározó hajó részt vett a futamon. Éppen ezért a rendezőség ilyenkor handicap-es rajtot határoz meg, vagyis a leggyorsabbak rajtolnak legutoljára. A gyenge szélben  taktikus, izgalmas versenyt vívtak a résztvevők.

 

A győztes a Budapest Bank Lisa lett Vándor Róbert kormányossal, a második a hétszeres világbajnok, Majthényi Szabolcs által kormányzott Ganz Danubius a Raiffeisen színeiben, a harmadik pedig a Takarékbank hajója, a Nagymedve Ember Sándorral. Soponyai Géza most próbálta ki először versenykörülmények között az új Infiniti vitorláját, és mivel még össze kell szokniuk egymással, a Bankár Kupa leginkább csak az ismerkedésről szólt az Avatar legénysége és a vitorla számára. A handicap jól működött, a sztár hajók közé több kisebb sebességű vitorlás is befurakodta magát,  míg a Principessa, a Trinity Sypeedy, a Sirocco (amelyen egyben a névadó szponzor, a BROKERNET és az UNIQA képviselői is vitorláztak), a Nemere II, a Gardazzurra, illetve a katamaránok leginkább egy jót edzettek. Az elrajtolt 51 hajóból 44 fejezte be a kánikulai melegbe fulladt versenyt.

Bankár Kupa Végeredmény

1. Budapest Bank Lisa - Budapest Bank (kormányos : Vándor Róbert)

2. Ganz Danubius - Raiffeisen Bank - (kormányos : Majthényi Szabolcs)

3. Nagymedve - Takarék Bank (kormányos : Ember Sándor

 

Székely-Nagy Katalin

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas)

Lenzventil

Lenzventil - a hajóban felgyülemlett vizet az áramlástan alapján távolítja el

Cukorbetegség

A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul...

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.