notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bankár Kupa beszámoló, végeredmény.

hirdetes

Bankár-Kupa beszámoló

Székely-Nagy Katalin
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Jubileumát ünnepelte a Bankár Kupa, a piaci szegmensek számára megrendezésre kerülő vitorlás futam a kilencszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas rendezésében. Idén a Budapest Bank Lisa nyerte meg a versenyt, ezzel új bank vehette át a Bankár Kupa győztesének járó serleget.

Bankár Kupa

XV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa
XI. BROKERNET-UNIQA Biztosítási Kupa
II. Volvo Lízing Kupa

2011. június 4-5.
Balatonkenese

A szombati napon a Biztosítási Kupa mezőnyének tagjai versenyeztek egymással a Balatonkenese előtti vízterületen kijelölt pályán. Két futamra került sor, az első gyenge délkeleti szélben zajlott, majd rövid szünettel következett a második, kissé élénkebb, dél-nyugati szélben. Mindkét futamot a Classica nyerte meg a Metlife színeiben, Bakóczy Róbert kormányozásával. A Bankár Kupa és a Lízing Kupa mezőnye vasárnap csatlakozott a Biztosításiakhoz, és szinte mindegyik ismert, és a vitorlás sportban meghatározó hajó részt vett a futamon. Éppen ezért a rendezőség ilyenkor handicap-es rajtot határoz meg, vagyis a leggyorsabbak rajtolnak legutoljára. A gyenge szélben  taktikus, izgalmas versenyt vívtak a résztvevők.

hirdetes

 

A győztes a Budapest Bank Lisa lett Vándor Róbert kormányossal, a második a hétszeres világbajnok, Majthényi Szabolcs által kormányzott Ganz Danubius a Raiffeisen színeiben, a harmadik pedig a Takarékbank hajója, a Nagymedve Ember Sándorral. Soponyai Géza most próbálta ki először versenykörülmények között az új Infiniti vitorláját, és mivel még össze kell szokniuk egymással, a Bankár Kupa leginkább csak az ismerkedésről szólt az Avatar legénysége és a vitorla számára. A handicap jól működött, a sztár hajók közé több kisebb sebességű vitorlás is befurakodta magát,  míg a Principessa, a Trinity Sypeedy, a Sirocco (amelyen egyben a névadó szponzor, a BROKERNET és az UNIQA képviselői is vitorláztak), a Nemere II, a Gardazzurra, illetve a katamaránok leginkább egy jót edzettek. Az elrajtolt 51 hajóból 44 fejezte be a kánikulai melegbe fulladt versenyt.

hirdetes

Bankár Kupa Végeredmény

1. Budapest Bank Lisa - Budapest Bank (kormányos : Vándor Róbert)

2. Ganz Danubius - Raiffeisen Bank - (kormányos : Majthényi Szabolcs)

3. Nagymedve - Takarék Bank (kormányos : Ember Sándor

 

Székely-Nagy Katalin

 

Forrás: www.bankarkupa.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Luv oldal

 A hajó szél felöli oldala. Tovább

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 5.0