Szereted a barackot? Akkor jó helyen jársz! - Barackos desszertek

hirdetes

Szereted a barackot? Akkor jó helyen jársz! - Recept

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megint jön a kánikula, ilyenkor a legszívesebben csak vizet innánk és gyümölcsökön élnénk. Ennek örömére mutatunk is néhány könnyű, barackos receptet.

Barack

Túrós-barackos túrókrém

 

hozzávalók / 2 adag

 

    250 g sovány túró
    1 dl tej
    2 db tojásfehérje
    1 ek fehérjepor
    2 közepes db őszibarack
    1 teáskanál xilit
    2 ek zabpehely

 

Elkészítés

 

    A túrót, a tejet, a vaníliás fehérjeport és a felaprított barackot turmixoljuk össze.
    A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük a túróhoz.
    A zabpelyhet pirítsuk le a xilittel, majd szórjuk a túrókrém tetejére.

Barack

hozzávalók / 5 adag

 

    2 dl tej
    9 evőkanál zabpehelyliszt
    1 db tojás
    1 citromból nyert citromhéj
    1 narancsból nyert narancshéj
    0.5 citromból nyert citromlé
    0.5 narancsból nyert narancslé
    1 kk fahéj
    1 csipet só
    1 tasak vaníliás pudingpor
    2 db őszibarack
    5 ek erythritol

 

Elkészítés

 

    Mindent összekeverünk kézi habverővel. Palacsintatészta sűrűségű tésztát kell kapnunk.
    A tésztát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és kirakjuk a szeletekre vágott őszibarackkal.
    Tűpróbáig sütjük 180 fokon. Ez kb. 30 perc.

Barack

hozzávalók / 6 adag


A fagylalthoz

 

    50 g kesudió
    2 dl víz
    12 db datolya
    1 db vanília
    1 db banán
    6 db őszibarack (érett)
    1 ek kókuszolaj
    1 csipet só
    1 csipet fahéj (elhagyható)

 

A karamellszószhoz

 

    8 dkg dió (apróra darabolva)
    1 db őszibarack (apróra darabolva)

 

Elkészítés

 

    Tegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rudat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart  belsejét használni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor kevesebb is elég bele. Pépesre turmixoljuk, tegyünk félre 3-4 ek pépet egy tányérba, ebből fogjuk elkészíteni a karamellszószt.
    A maradék kesudiós krémhez tesszük a megpucolt barackot és banánt, turmixoljuk pépesre.
    A legvégén tegyük bele a kókuszolajat és még egy percig turmixoljuk.
    Fagyasztjuk, néha kevergessük meg. Nem kell teljesen lefagyasztani, krémesen is nagyon finom.
    A félretett  péphez keverjük a diót, ha édesebben szeretjük, tehetünk egy kk mézet a szószba.
    Egy tányérba teszünk 1-2 gombóc fagyit, a tetejére teszünk a gyümölcsből, és leöntjük a diós "karamellszósszal".

Forrás: nosalty.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 123

Átlagos értékelés: 5.0

gasztronómia