Bathó Péter bronz érmet szerzett a 2010. évi Byte Európa-bajnokságon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Bronz a Byte EB-n

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bronz a Byte EB-n


2010/07/12

Forrás: www.hunsail.hu

A Garda-tavon, Riva del Gardán rendezték meg a Byte hajóosztály 2010. évi Nyílt Európa-bajnokságát, ahol 16 nemzet 29 indulója állt rajthoz. Az esemény kiemelt jelentőségű volt azoknak a fiataloknak és nemzeteknek, akik ebben az osztályban szerezték meg indulási jogukat, és készülnek fel  az augusztusban  Szingapúrban megrendezésre kerülő I. Ifjúsági Olimpiai Játékokra. Magyarországot Bathó Péter, a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője képviselte, aki egyben az Ifjúsági Olimpiai csapat tagja is az ötkarikás Ifjúsági Játékokon. A Garda-tóra jellemző ragyogó 14–20 csomós déli szélben, 12 reális futam alapján hirdetett végeredményt a rendezőség a 4 napos esemény záróünnepségén. A versenyen az alábbi eredmény született:
 

Byte Eb rajt

Byte Ifjúsági Olimpia

A Byte hajóosztály sajnos nem tartozik a jól ismert és nagy tömegeket mozgató kategóriába Európában, népszerűségét most is csak az Ifjúsági Olimpia hivatalos státuszának köszönheti. Így elsősorban azok a nemzetek vettek részt ezen az Európa-bajnokságon, akik az Ifjúsági Olimpiára való eredményes szereplésük reményében még egy utolsó felmérést terveztek felkészülésükben. Tengerentúlról is csak azok csatlakoztak a kontinensbajnoksághoz, akik eséllyel készülnek az Ifjúsági Olimpiára, így elsősorban a rendező szingapúri versenyzők, akik jelenleg az aktuális világbajnoki cím védői, és mint rendezők az augusztusi verseny nagy esélyesei.

Gallo Marco is rajthoz állt

Külön érdekességet és viszonyítási lehetőséget adott az EB-nek, hogy nyílt bajnokság lévén rajthoz állt a rendező olaszok „ex” Laser versenyzője Gallo Marco, aki a jelenlegi Olasz Nemzeti Ranglista vezetője a Laser Standard osztálynak, és a nemzetközi ISAF ranglistán is előkelő helyen áll ebben a népes olimpiai kategóriában. Az ő hajóvezetési készsége, versenyzési stílusa, fizikuma, jó példával szolgált a fiatal, Ifjúsági Olimpiára készülő versenyzők előtt, és mutatta az utat, hogy hova lehet még tovább fejlődni az egyszemélyes osztályokban.

Magyar reménység - Bathó Péter

Bathó Péter teljesítménye és 3. helyezése jónak minősíthető. Ismét bizonyította, hogy ebben a kategóriában is tagja annak csoportnak, akik képesek jó futamteljesítményre, és esélyesek arra is, hogy az élbolyban végezzenek. Tavalyi Európa-bajnoki címe,  a 2010. évi VB 5. helyezése után a mostani bronzérem megszerzése elkötelezi Pétert az olimpiai jó szereplésre, és a munka folytatására. Úgy tűnik jól megtaláltuk a beállítást az új típusú, az olimpián is használatos keményebb árbochoz, sebessége megfelelő volt az erős szeles tartományban is a jó versenyzéshez. Két futamgyőzelme, és a futamok többségében az élmezőnyben való vitorlázása is jó képességeit bizonyítják. A bő szeles szakaszokban kezdetben voltak állítási problémái, de a második naptól ezeket sikerült kijavítani, és sebessége itt is sokat javult a 12 futam alatt. Taktikai téren van a legtöbb javítani valónk a hátralevő időszakra, hogy kiküszöböljük azokat a hiányosságokat, amelyek a négy  közepes teljesítményű futam  eredményét okozták. Ennek érdekében továbbra is szükséges a sikeres versenyzői hozzáállás tudatos kialakítása, a még inkább csúcsteljesítmény elérésére való egyéni igény,  és a stratégiai  fegyelem gyakorlása edzéseken, és a még hátralevő versenyeken egyaránt.   

Örvendetes, hogy női kategóriában az osztrák Lara Vadlau végzett az első helyen, aki 2009 szeptembere óta Bathó Péterrel közösen – edzőpartnerként –  készül  a Byte osztályban az augusztusi Ifjúsági Olimpiára.
 

Eredmyének

Férfi kategória:

1. Gallo Marco (ITA) 1, 1, 4, 3, 3, 1, DNF, 4, 3, 2, 4, 1 23 pont
2. Tapper Kaarle (FIN) 3, 2, 29, 5, 6, 18, 9, 1, 7, 1, 1, 2 37 pont
3. Bathó Péter (HUN) 2, 3, 14, 15, 1, 15, 1, 5, 4, 3, 9, 2 45 pont
4. Choo Terence (SIN) 47 pont
5. Fasre Harald (NOR) 48 pont
6. Llena Marti (ESP) 50 pont

Női kategória:

1. Lara Vadlau  (AUT)
2. Carlsen Celine (DEN)
3. Sofia  Larycheva (UKR)
 

Sigmond András
MVSZ Szövetségi kapitány

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta...

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A...

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.