notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására


2014/12/05
VZs

Az Adventi Varázslatnak nevezett Christkindlmarkt - Európa egyik legstílusosabb Adventi vására egy felejthetetlen élmény az odalátogatók számára. A neve is hű marad önmagához, hiszen a park feldíszített fái fényárba borítják a területet, olyan valóban, mintha egy mesébe csöppene bele az ember.
 

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

Az első bécsi vásárt (Christkindlmarktot) több, mint 700 évvel ezelőtt rendezték meg. Albrecht császár 1294-ben elrendelte a helyi kereskedők és iparosok privilégiumát, ezzel tulajdonképpen lefektette a téli vásárok alapjait.

A vásárt még a 16. században Tamás Vásár néven rendezték, minden évben Karácsony és Szilveszter között. Ebben az időben a feljegyzések szerint még mézeskalácsot is árultak ekkor már. A mai vásár arculata a 19. század elején alakult ki, de akkoriban még máshol volt, nem a Városháza előtti téren.
 

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinteni Ausztria legnívósabb adventi vásárát, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!

 


 

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

A Christkindlmarkt jellegzetes karácsonyi csecsebecséi az ezüstözött diók, az aranyozott angyalkák, gyertyák és a karácsonyfa is az 1800-as évektől határozták meg a kínálatot.


A városháza elé 1975-ben költözött, első lépésként a park fáit világították ki,és 1984 óta Adventi Varázslatnak nevezik, ami egyáltalán nem túlzás, ha a körülötte kivilágított parkra, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyekre, a puncsra, a forralt borra és a többi finomság keveredő illatára gondolunk, teljesen olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna bele.
 

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

A városvezetés és a kereskedők mai napig gondoskodnak arról, hogy a hangulat még mindig legalább olyan kellemes és meghitt legyen, mint a kezdetekkor.
A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál.


Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a teret.
A Christkindlmarkt leginkább a családokról és a gyermekekről szól, a gyerekeket a Jézuska-műhely, a Jézuska-expressz és a Mennyei Postahivatal várja szeretettel.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje

Spanner

Spanner - feszítõszár

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag.

Man Over Bord

Man Over Bord: Keresd a Vízből mentés szótárszónál.

Aliga - Club Aliga

Club Aliga Vitorláskikötő bemutatása: A Club Aliga kikötő a Balaton keleti...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!