A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására


2014/12/05
VZs

Az Adventi Varázslatnak nevezett Christkindlmarkt - Európa egyik legstílusosabb Adventi vására egy felejthetetlen élmény az odalátogatók számára. A neve is hű marad önmagához, hiszen a park feldíszített fái fényárba borítják a területet, olyan valóban, mintha egy mesébe csöppene bele az ember.
 

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

Az első bécsi vásárt (Christkindlmarktot) több, mint 700 évvel ezelőtt rendezték meg. Albrecht császár 1294-ben elrendelte a helyi kereskedők és iparosok privilégiumát, ezzel tulajdonképpen lefektette a téli vásárok alapjait.

A vásárt még a 16. században Tamás Vásár néven rendezték, minden évben Karácsony és Szilveszter között. Ebben az időben a feljegyzések szerint még mézeskalácsot is árultak ekkor már. A mai vásár arculata a 19. század elején alakult ki, de akkoriban még máshol volt, nem a Városháza előtti téren.
 

 

Amennyiben szeretnéd élőben megtekinteni Ausztria legnívósabb adventi vásárát, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!

 


 

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

A Christkindlmarkt jellegzetes karácsonyi csecsebecséi az ezüstözött diók, az aranyozott angyalkák, gyertyák és a karácsonyfa is az 1800-as évektől határozták meg a kínálatot.


A városháza elé 1975-ben költözött, első lépésként a park fáit világították ki,és 1984 óta Adventi Varázslatnak nevezik, ami egyáltalán nem túlzás, ha a körülötte kivilágított parkra, a gyerekeknek fenntartott barkácsműhelyekre, a puncsra, a forralt borra és a többi finomság keveredő illatára gondolunk, teljesen olyan, mintha egy mesevilágba csöppentünk volna bele.
 

A bécsi Christkindlmarkt - Európa legszínvonalasabb Adventi vására

A városvezetés és a kereskedők mai napig gondoskodnak arról, hogy a hangulat még mindig legalább olyan kellemes és meghitt legyen, mint a kezdetekkor.
A körülbelül 150 stand karácsonyi ajándékokat, fenyődíszeket, édességeket és meleg italokat kínál.


Egy 12 méter átmérőjű, óriási adventi koszorú uralja a teret, a környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a teret.
A Christkindlmarkt leginkább a családokról és a gyermekekről szól, a gyerekeket a Jézuska-műhely, a Jézuska-expressz és a Mennyei Postahivatal várja szeretettel.

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb...

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az...

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké

Balatonfűzfő - Vitorlázó Sportegyesület

A balatonfűzfői Vitorlázó Sportegyesület kikötője közforgalmú, 86 kikötő- és 3...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.