Egy ló beköltözött a családi házba és úgy tűnik, ott is akar maradni

hirdetes

Nem hajlandó kiköltözni a ló a lakásból

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nasarnak, az angol telivérnek igazán előkelő helye van ebben a családi otthonban. Igaz, néha egy mozdulattal képes átrendezni a nappalit, de gazdái türelmesek vele. Viszont mindent elkövetnek azért, hogy az állat feldolgozza az őt ért traumát és hogy végre visszaköltözzön az istállóba.

Befészkelte magát a ló a család otthonába

Stephanie Arndt Németországban él egy birtokon egy angol telivér, Nasar társaságában, aki egyszerűen nem hajlandó kimozdulni a házból. Jobban mondva néha kimerészkedik, de akkor se megy túl messzire. Úgy látszik, nem hiányzik neki a kalandozás, viszont a gazdája kényelmes otthona annál jobban – már amennyire kényelmes lehet az egy lónak. Ez felettébb furcsa és szokatlan viselkedés egy ilyen állattól, mert a lovak természetüknél fogva szeretik a szabadságot - viszont Nasar éppen ennek az ellenkezője.

 

Befészkelte magát a ló a család otthonába

Viszont erre az érdekes viselkedésre van magyarázat: decemberben hatalmas vihar tört ki Észak-Németországban és ettől a ló megijedt. Mivel a rettegő állatnak az istállója is tönkrement, a gazdája átmenetileg menedéket nyújtott neki az otthonában; de arra ő se gondolt volna, hogy a ló nem akar kimenni onnan. Úgy látszik, ezért a kezdeti engedékenységért nagy árat kell fizetnie. Nasar viszont nagyon otthon érzi magát a kis családi házban. Úgy mászkál a nappaliban és a ház bármely helyiségében, mintha mindig is ott élt volna.

 

 

Befészkelte magát a ló a család otthonába

Úgy látszik, a lónak nagyon tetszik az, ahogy az emberek élnek. Már ott tartanak, hogy Nasar együtt szürcsöli a narancslevet gazdájával és még a zselés cukorkát is megkóstolta. A ló gyakorlatilag mindent együtt csinál a családdal – bár nagyon nem is lenne más választásuk, mert ezt a hatalmas lovat egyszerűen lehetetlen nem észrevenni. A gazda nagyon türelmes Nasarral, sőt, kifejezetten tetszik neki, hogy a házi kedvence lett az új lakótársa, viszont a feleségének már kezd a terhére válni.

 

Befészkelte magát a ló a család otthonába

Mivel nem egy kiscicáról van szó, akit talán észre se veszünk, hanem egy lóról, ezért néha előfordul, hogy egy-egy mozdulatával hatalmas rendetlenséget csinál a lakásban – ennél már csak az lehet rosszabb, amikor rájön a rendetlenkedhetnék és szándékosan rosszalkodik. Ezért a család minden erejével és türelmével azon van, hogy végre kiköltöztesse a lovat a lakásból, viszont Arndt birkatürelme és ragaszkodása miatt nem toloncolhatják ki onnan csak úgy; ezért reménykednek benne, hogy Nasarnak előbb-utóbb sikerül feldolgoznia az őt ért megrázkódtatásokat.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
múzeum

Szótár

Élesedés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a... Tovább

Babázás

Babázás: Kötélvég összefonása. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes