Berecz Zsófi interjú - Laser Radial magyar bajnok, Zánka

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Berecz Zsófi interjú

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Berecz Zsófi interjú


2009/09/03

Forrás: vitorlazas.hu

Berecz Zsófi idén Laser Radial magyar bajnoki címet szerzett Zánkán. Vele beszélgettem a versenyről.

Berecz Zsófi interjú - Laser Radial magyar bajnok, Zánka

Szia Zsófi! Gratulálunk az eredményedhez! Edzettél, versenyeztél idén rendszeresen? Ki foglalkozik veled?

szia, köszönöm szépen! Nem:)! Edzőm nincsen és igazából a Bajnokság volt az első versenyem idén. Előtte pár napot edzettem.

Hogy ítéled meg a Bajnokságot? Nehéz volt?

Az első 4 futam után szoros volt a verseny, mivel a futamokon általában ugyan azok az emberek végeztek jó helyeken. Én azt éreztem, hogy nem volt túl nehéz, de ez biztos annak tudható be, hogy nyugodtan tét nélkül vitorláztam.

Hogy tetszett Zánka?

Nekem nagyon tetszett a helyszín, megvolt minden ami egy jó versenyhez kell.

Versenyeztél korábban Zánkán?

Nem, még sosem.

Mit gondolsz a magyar Laser mezőnyről?

Azt hiszem hogy van jónéhány olyan vitorlázó Laser 4.7-ben,és Laser Radiálban , akik a külföldi eredményeik alapján sikeresnek, reményteljesnek mondhatók. Ez az eredményesség 4-5 évvel ezelőtt nem volt jellemző.

Szerinted milyen a megítélése a lányoknak itthon és külföldön? Másként foglalkoznak veletek vagy ugyanazt csináljátok, mint a fiúk?

Korábbi tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy abszolút egyenrangúan kezelnek minket.

Milyen érzés lányként nyerni?:)

Jó!:)

Elég magabiztosan nyertél, mi a titka?

A titok az volt, hogy számomra nem volt tétje a versenynek és teljesen nyugisan, az eddig megszerzett tudásommal vitorláztam.

Számított az időjárás?

Hát persze! Ha a Bajnokságon 4-es szélnél erősebb fújt volna, akkor most nem velem készül ez az interjú. Azt azért megjegyzem, hogy bárki bármit mond, gyenge szélben nagyobb súllyal is lehet futamokat nyerni.

Volt valamilyen izgalmas vagy emlékezetes momentum, futam?

Nem igazán.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Nagyratörő vágyaim nincsenek, szeretnék továbbra is itthon vitorlázni, versenyezni akár más hajóosztályban is.

Köszönöm szépen!

Szívesen:)!

 

Berecz Zsófi

Laser Radial

 

Tóth Mátyás

www.vitorlazas.hu
 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajófenék

A hajófenék a hajótest vízalatti része.

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű...

Osztályjelzés

  A hajó típusának jelzése a nagyvitorlán.

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.