notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Berecz Zsombor interjú

hirdetes

Berecz Zsombor interjú

Tóth Mátyás
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Berecz Zsombor ezekben a napokban vesz részt a kanadai Laser világbajnokságon. Elutazása előtt beszélgettem vele múltról, jelenről és jövőről.

 

Berecz Zsombor interjú

Szia Zsombi, mesélj pár szóban az eddigi felkészülésedről!

Szia Matyi! Lezártuk a 2008-as évet, utána 2009-ben egy elég kemény felkészülést kezdtünk el, kinn voltam másfél hónapot egy szigeten a Sail Coach-nál (Trevor Miller féle edző hely és program - a szerk.- ), minden nap 3-4 órákat vitorláztunk, róluk azt kell tudni, hogy nagyon profik, komoly edzők, jó edzőpartnerek, minden nap volt kiértékelés, kamerával felvették az edzéseket, ezeket visszanéztük, kielemeztük. Úgy gondolom, idáig ez volt a leghasznosabb másfél hónapom.

Utazol még ki hozzájuk?

Remélem, nagyon szeretnék.

Ezután mivel folytattad az évet?

Volt egy két hónapos turném, a kettő között volt három hét megszakítás. Jártuk a nagy versenyeket, az egyik regattán, Franciaországban, Hyeresben egy Grade 1-es versenyen elég jót húztam, 19. lettem a 194 indulóból. Ez idáig a legjobb eredményem. Ezután Gibával (Sigmond András) és a Laseres csapattal elmentünk Kielbe, ami nem volt túl szeles verseny, nem is tudtak túl sok futamot megrendezni, összesen 5 futam volt. Itt is az 1/3-ban végeztem és ezt a célt tűztem ki magam elé az első Grade 1-es verseny után, hogy az arany csoportból nem kéne kikerülni. Ezután másfél héttel pedig itthon következett a magyar bajnokság.

hirdetes

Hogy értékeled a magyar bajnokságot?

Szerintem idáig ez volt a legjobb bajnokságunk, első nap volt egy kis szeles futam, a többi hat futam viszont nagy szélben ment le. Így elég jó körülmények között versenyeztünk, igaz, az É-ÉNY szél elég trükkös volt, de akkor is.

Magabiztosan nyertél?

Igen, így még nem nyertem. Nem volt könnyű, de a külföldi vitorlázás kitisztítja az ember taktikai dolgait. Egyetlen egy rizikós futamom sem volt, nem nagyon tévedtem, középen mentem fel végig.

Az itthoniak hogy állnak szerinted?

Szerintem nagy a fejlődés, az első 4-be nem került be olyan, akinek nem ott lett volna a helye, szemben az utóbbi 2-3 évvel. Szóval abszolút látszik a válogatotton a fejlődés, de ennek látszania is kell.

Mesélj az EB-ről és a jövőről.

Az EB Svédországban volt augusztus 1-9. között, itt a már említett arany csoportot, az első 1/3-ot céloztam meg, ez sikerült is, aminek nagyon örülök. 21. lettem a végén. A VB keményebb lesz, bár az olimpia után lightosabb a Laser mezőny. VB-n még nem mentem 50%-on belül, szóval az első felébe mindenkép szeretnék bekerülni, a csúcs az első harmad lenne, mint a többi Grade 1-es versenyen, de szerintem ez még nem reális. Meglátjuk! A VB után pedig szeptemberben Weymouthban (Anglia) lesz a következő verseny.

hirdetes

A VB után hazatérsz, vagy külföldön maradsz?

Mindenképpen hazajövök.

Mi a véleményed a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról? Tavaly elég szépen kikezdtek...

Nézd, voltam már csúnyább Tengeri Bajnokságon is, pl a 2 évvel ezelőtti, tavaly szerintem elég normális voltam, csak ugye az embernek van egy szerepe, egy neve, amit megszerez, amikor kijut egy Olimpiára és ezt szeretik kikezdeni. Ez csak egy ürügy volt, ami miatt nagyobb cirkuszt lehetett csapni.

Idén mész?

Persze, hogy megyek!

A távoli célod gondolom a 2012-es Londoni olimpia.

Igen, abszolút.

Utána tervezed, hogy átülsz másik hajóosztályba, pl Finnbe?

Meglátjuk, előbb sikerüljön kijutnom Londonba.

 

Köszönöm szépen!

Nagyon szívesen


Berecz Zsombor
YCBP
Team Proximo

Tóth Mátyás
www.vitorlazas.hu
 

 

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 226

Átlagos értékelés: 4.8