A bazárt balatoni kilátó

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Csoda klassz volt, ősszel megnyitották, tavasszal bezárták - miért?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Csoda klassz volt, ősszel megnyitották, tavasszal bezárták - miért?


2017/03/19

Mint arról tavaly mi is beszámoltunk, tavaly adták át a Balaton legújabb kilátóját, az Apáti-hegyi Tihanyi Őrtornyot. Idén azonban még nem nyitotta ki a kapuit és per pillanat nem is lehet tudni, hogy mikortól látogatható. 

Bezárták a kilátót

Nos igen, mi is látogattuk, felmásztunk rá, nagyon szerettük a Tihanyi félsziget új aztrakcióját, ezt a csodás fa kilátót, ahonnan egész Tihanyt, sőt a Balaton nagy részét meg lehetett csodálni, ahogy ez a kép is mutatja. 

Kezdjük is rögtön a puszta tényekkel, melyet Bakonyerdő Zrt. honlapján lehet olvasni: 

 

“A Bakonyerdő Zrt. felhívja a kirándulók, túrázók figyelmét, hogy a tihanyi Őrtorony kilátó használatbavételi engedélyezési eljárása jelenleg folyamatban van. Egyben felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kilátó látogatása  SZIGORÚAN TILOS! Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!”- eddig a közlemény.

 

Érdekesség, de a tavalyi átadó ünnepségen fel sem merült az, hogy a 40 millió Ft összköltséggel megépült kilátónak nem lenne használatbavételi engedélye. A közlemény meg erre, illetve ennek hiányára hivatkozik.

 

Már az építése során is problémák merültek fel, egyes hírek szerint statikailag nem volt megfelelő az épület szerkezete, melyet végül a kivitelezők megoldottak.Más hírek szerint pedig több sajkodi ingatlntulajdonos vétózta meg a kilátó ötletét és megnyitását, mivel zavarta őket az érthető módon megnövekedett turistaforgalom. 

 

Akármi is az igazság, sajnálatos, hogy ilyen dolog megtörtént. A Balatonnak és Magyarországnak mint egy falat kenyér, úgy kellenek a turisták. Ők pedig akkor lesznek elégedettek, akkor keltik jó hírünket, akkor térnek vissza hozzánk, ha olyat kapnak a pénzükért, amit máshol nem. Ezen kilátó csodálatos panorámája meg megfizethetetlen, Csak láthassa mindenki…

 

 Az őrtorony kilátóból egészen Badacsonyig, a másik irányban Siófok, kenese irányába is el lehet látni! Ha ismét megnyitják, ne hagyd ki Te sem! 

 

Videó forrása: Judit Dósa


Balaton érdekességekKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

MTB kerékpár

MTB kerékpár

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett...

Backbord

A Backbord (ejtsd: bekbord) kifejezést lásd a jobb csapás -nál.

Bohém Étterem Budapest

A Pest Buda Bisztró étterem az egyik legjobb étterem Budapesten Különlegességét maga a...

Reggeliző belváros

A legjobb reggelizőt keresed Budapesten? A PRE-GO a legjobb reggeliző a belvárosban, ahol helyben...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.