Környezetbarát jacht: azaz ilyen Bill Gates luxusjachtja, amit meg sem vett valójában

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ilyen NEM lesz Bill Gates 200 milliárd forintos környezetbarát jachtja!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ilyen NEM lesz Bill Gates 200 milliárd forintos környezetbarát jachtja!


2020/02/11
VN

Luxusjacht 500 millió fontért, azaz átszámítva körülbelül 200 milliárd forintért? Elsőre kicsit meredeknek tűnhet, de a világ leggazdagabb emberének, a Microsoftot alapító Bill Gatesnek természetesen ez is belefér, főleg, ha jó célt szolgál vele. A szóban forgó luxusjacht ugyanis nem akármilyen, hanem hidrogénhajtású. Ez a forradalmian új technológia pedig rendkívül környezetbarátnak számít, Gates pedig arról ismert, hogy fontosnak tartja a világ nagy problémáit, így a környezetszennyezést is.

Bill Gates nem vett luxusjachtot

Bill Gates luxusjachtjáról

Aki nyomon követi Bill Gates munkásságát, mármint a Microsofton kívül, az jól tudja, hogy hatalmas felhalmozott vagyonával nemes célokat támogat. Az egyik ezek közül egy olyan energiarendszer kifejlesztése, amely kevésbé károsítja a környezetet. Gates szerint az energia innovációk határozzák meg az életünket, ezért tőle egyáltalán nem meglepő, hogy megvásárol egy luxushajót, ami azzal tűnt ki a 2019-es Monacói Yact Show-n, hogy egy forradalmian új környezetbarát energiarendszerrel működik. Régóta érdeklődik az alternatív energiák iránt, megteheti, hogy támogatja a fejlesztést, miért ne tenné meg? Nem tudjuk, de nem tett meg!

 

Nem vett Bill Gates luxusjachtot?

Van egy kis csavar a történetben! Nagyon sok helyen beszámoltak róla, hogy Bill Gates előrendelt egy 200 milliárd forintos környezetbarát jachtot, viszont ez nem történt meg! A BBC megkereste a hajó koncepciójával elődrukkoló Sinot, aki cáfolta, hogy bármilyen megállapodás, sőt megkeresés létrejött volna, közte és Bill Gates, vagy bármilyen képviselője között. Továbbá azt is elmondta, hogy ez a hajó valójában még csak egy koncepció, ami fejlesztés alatt áll. A várhatóan több, mint 100 méteres hajónak még csak egy 2 méteres modellezett változata készült el a monacói bemutatóra, melynek a célja csupán volt, hogy inspirálják az egész iparágat, valamint az ügyfeleket egyaránt. 

 

Ilyen lett volna Bill Gates luxusjachtja 

Tehát a híresztelésekkel ellentétben Bill Gates nem rendelte meg az egyébként Aqua névre hallgató 200 milliárdos jachtot, persze még megteheti. De lássuk milyen is a szóban forgó luxusjacht, ami előreláthatólag 2024-ben fog elkészülni! 112 méter hosszú, 17 csomó maximális sebesség, 3750 tengeri mérföld hatótávolság, hogy kiemeljük a 3 legfontosabb paraméterét, természetesen mindezt a forradalmian új hidrogénhajtással. Ez azt jelenti, hogy át lehet vele szelni az Atlanti óceánt, New York-tól Southamptontig. És ahogy egy luxusjachthoz illik, természetesen a 112 méteren igény szerint úszómedence, minigolf, bárok, edzőterem, és szépségstúdió is elfér. 

 

Nos nem tudjuk, mi állhat a híresztelések mögött, ki és miért találta ki, hogy Bill Gates megvásárolt egy ilyen jachtot, de mindenesetre a hajó tervezőjének biztosan jó reklám volt.
 


érdekesség hajó tenger, óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett...

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.

Matrac

Matrac
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.