notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 22-es Binnenyolle Eb első napja után az osztrák Poell az élen

hirdetes

A 22-es Binnenyolle Eb első napja

Dávid Júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Két futamot rendeztek a balatonfüredi 22-es Binnenyolle Eb augusztus 24-i első versenynapján, ahol három nemzet (osztrák, német, magyar) 11 egysége állt rajthoz. A hajóosztályt ys számok szerint is értékelik, mert meglehetősen nagyok a különbségek. A Binnenyolle leginkább a gyenge szelet szereti ezért 12 km/h feletti szélben már nem rendeznek futamot. Osztrák fölény jellemezte az első napot, hiszen az első és harmadik helyen egyaránt osztrák versenyző áll. A magyar egység sajnos komoly technikai problémákkal küzdött, ezért mindkét futamot csupán az utolsó helyen tudta befejezni.

binnenyolle eb

1. nap beszámoló

Reggel minden versenyző nagy izgalommal várta a verseny kezdetét. 8.00  órától minden hajón folyt a munka, mindenki az utolsó simításokat végezte hajóján. Olyannyira belemerültek a készülődésbe a külföldi versenyzők, hogy a 9.00 órára meghirdetett megnyitóra, csak nagy nehézségek árán lehetett őket átcsábítani a Stefánia étterem előtti kis tribünre.


A megnyitó ünnepséget Kiszeli Pál alpolgármester nyitotta meg és méltatta Balatonfüred történelmi jelentőségét. Ezután Csernussi Gábor mondta el a történelmi előzményeit a Binnenyolle Európa-bajnokságnak, őt követte Wossala György, az Európai Vitorlásszövetség elnöke, aki beszédében jó szelet és jó versenyzést kívánt eme igen régi és történelmi hajók versenyéhez.

hirdetes


A megnyitót követően Hantó István a verseny rendezője tartott kormányos értekezletet és hívta fel a figyelmet a Balaton sajátosságaira. Ezt követően a magyar hajó kivételével, ahol némi szerelési problémák akadtak a flotta kivonult a vízre, de a várt szélerősödés miatt hamar visszavitorláztak a kikötőbe. Ennek a hajóosztálynak ugyanis 12 km/h szél felett nem rendeznek futamot.
A szél gyengülésével aztán újra kihajóztak a csapatok és kezdetét vette a kontinens viadal.  A 6-8 km/h erősségű DNY-i szélben megszületett az első futam, majd közvetlenül utána a második is. A harmadik futamot már a leálló szél miatt és persze Csákány Pali és Kati gulyáspörköltjére való tekintettel már nem indította el a rendezőség.

hirdetes


A résztvevők vidáman és elégedetten értek partot és jóízűen fogyasztották a hamisítatlan magyar gulyást. Az eredményeket tekintve az osztrák Matthias Poell vezeti a versenyt, de szorosan mögötte igen kis pontkülönbséggel a német Peter Zimmermann és a szintén osztrák  Michael Gubi következik.
A második versenynapon három futam megrendezését tervezi a rendezőség.
 

Dávid Júlia

Forrás: Dávid Júlia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót... Tovább

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 135

Átlagos értékelés: 5.0