A 22-es Binnenyolle Eb első napja után az osztrák Poell az élen

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A 22-es Binnenyolle Eb első napja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 22-es Binnenyolle Eb első napja


2010/08/26

Forrás: Dávid Júlia

Két futamot rendeztek a balatonfüredi 22-es Binnenyolle Eb augusztus 24-i első versenynapján, ahol három nemzet (osztrák, német, magyar) 11 egysége állt rajthoz. A hajóosztályt ys számok szerint is értékelik, mert meglehetősen nagyok a különbségek. A Binnenyolle leginkább a gyenge szelet szereti ezért 12 km/h feletti szélben már nem rendeznek futamot. Osztrák fölény jellemezte az első napot, hiszen az első és harmadik helyen egyaránt osztrák versenyző áll. A magyar egység sajnos komoly technikai problémákkal küzdött, ezért mindkét futamot csupán az utolsó helyen tudta befejezni.

binnenyolle eb

1. nap beszámoló

Reggel minden versenyző nagy izgalommal várta a verseny kezdetét. 8.00  órától minden hajón folyt a munka, mindenki az utolsó simításokat végezte hajóján. Olyannyira belemerültek a készülődésbe a külföldi versenyzők, hogy a 9.00 órára meghirdetett megnyitóra, csak nagy nehézségek árán lehetett őket átcsábítani a Stefánia étterem előtti kis tribünre.


A megnyitó ünnepséget Kiszeli Pál alpolgármester nyitotta meg és méltatta Balatonfüred történelmi jelentőségét. Ezután Csernussi Gábor mondta el a történelmi előzményeit a Binnenyolle Európa-bajnokságnak, őt követte Wossala György, az Európai Vitorlásszövetség elnöke, aki beszédében jó szelet és jó versenyzést kívánt eme igen régi és történelmi hajók versenyéhez.


A megnyitót követően Hantó István a verseny rendezője tartott kormányos értekezletet és hívta fel a figyelmet a Balaton sajátosságaira. Ezt követően a magyar hajó kivételével, ahol némi szerelési problémák akadtak a flotta kivonult a vízre, de a várt szélerősödés miatt hamar visszavitorláztak a kikötőbe. Ennek a hajóosztálynak ugyanis 12 km/h szél felett nem rendeznek futamot.
A szél gyengülésével aztán újra kihajóztak a csapatok és kezdetét vette a kontinens viadal.  A 6-8 km/h erősségű DNY-i szélben megszületett az első futam, majd közvetlenül utána a második is. A harmadik futamot már a leálló szél miatt és persze Csákány Pali és Kati gulyáspörköltjére való tekintettel már nem indította el a rendezőség.


A résztvevők vidáman és elégedetten értek partot és jóízűen fogyasztották a hamisítatlan magyar gulyást. Az eredményeket tekintve az osztrák Matthias Poell vezeti a versenyt, de szorosan mögötte igen kis pontkülönbséggel a német Peter Zimmermann és a szintén osztrák  Michael Gubi következik.
A második versenynapon három futam megrendezését tervezi a rendezőség.
 

Dávid Júlia

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Volvo Ocean Race verseny

  Volvo Ocean Race történelem A Volvo Ocean Race (korábbi nevén Whitbread...

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat...

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Háromnegyedszél

Háromnegyedszél - a menetirány és látszólagos szél által bezárt szög nagyobb 90 foknál
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.