Mehetünk végre biztonságosan nyaralni 2020-ban?- Szakértők válaszolnak, arra hogy mennyire biztonságos nyaralni 2020-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mehetünk végre biztonságosan nyaralni 2020-ban? Szakértők válaszolnak!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mehetünk végre biztonságosan nyaralni 2020-ban? Szakértők válaszolnak!


2020/06/25

Annak ellenére, hogy világszerte rengeteg helyen még mindig korlátozások vannak életben, a nemzetközi turizmus éledezni látszik. Ez nem meglepő, elvégre az emberek már hónapok óta igyekeznek megtartani a távolságot egymástól, és a legtöbben kénytelenek szabadidejük nagy részét a négy fal között tölteni. Egyre több helyen nyitnak meg az éttermek és egyéb nyilvános helyek, köztük számos turistacsalogató látványosság is, néhány ország (pl. Olaszország és Görögország) pedig már a külföldi látogatókat is fogadja.

 

Azonban sokakban érthetően még mindig kételyek és aggályok kavarognak a nemzetközi utazást, vagy a hétköznapi közösségi programokat illetően, elvégre a világjárványt még egyáltalán nem sikerült teljesen megfékezni.

 

Szóval tényleg veszélyes repülőre ülni? Mi a helyzet a parklátogatással? Mennyivel érdemes jobban kerülni a nyilvános mosdókat most, mint korábban?

 

A következőkben ezekre és kapcsolódó kérdésekre kaphatsz választ.
 

Biztonságos nyaralás a koronavírus idején

Biztonságos repülőre ülni 2020-ban?

Dr. Lin H. Chen, a Harvard Medical School docense és a Cambridge-i Travel Medicine Center igazgatója szerint az eddigi adatok arra engedne következtetni, hogy csak ritkán fordulnak elő COVID-19 fertőzések a repülőjáratokon. Elmondta továbbá azt is, hogy ha mindenki követi az Egészségügyi Világszervezet (WHO) javaslatait a repülőkön és máshol is, akkor jelentősen csökkenthető a fertőzés veszélye.

 

Joe Allen, a Harvard T.H. Chan School docense elmondta, hogy sokan azt hiszik, hogy a repülőkön betegednek meg, pedig a repülőjáratok levegője kifejezetten tiszta, hiszen nagy mennyiségű, HEPA szűrővel tisztított levegőt forgatnak a légi járművek utastereiben. Hozzátette továbbá, hogy sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy valaki a repülőtéri sorban állás, vagy egy metróút során kapjon el valamilyen betegséget.

 

Fokozott tisztaság ban a koronavírus miatt a reptereken, repülőkön

A repterek és légitársaságok fokozottan küzdenek a fertőzések ellen, ami komoly kihívás, elvégre nagy forgalmú, gyakran szűk tereket kell tisztán tartaniuk. Az utóbbi időben szabvánnyá vált az intenzív takarítás is, és a repülőkön elektrosztatikus fertőtlenítőszereket használnak, amelyek megtapadnak a különböző felületeken – például a biztonsági övökön.

 

Egyes légitársaságok továbbá kézfertőtlenítő kendőket osztanak szét az utasok között, míg az amerikai Transportation Security Administration (közlekedésbiztonsági hivatal) most már 3,5 dl-nyi kézfertőtlenítőt is fel enged vinni a repülők fedélzetére a korábbi 1 dl helyett.

 

Bizonyos országokat csak negatív COVID-19-es teszttel lehet meglátogatni, míg máshol csak érkezés után tesztelik le az érkező utasokat. Sok országban még mindig él a 14 napos érkezés utáni karantén, amelynek adminisztrációs részletei minden helyen eltérhetnek egymástól. Nem kizárt, hogy idővel oltási papírokra is szükség lesz az utazáshoz, de mivel a COVID-19 ellen még nincs védőoltás, ezért ilyen papírokkal még nem lehet kiváltani a karantént.
 

A következő oldalakon mégtöbb kérdés kapcsán fejtik ki véleméynüket a szakértők, többek között, hogy  mennyire biztonságos tengerpatra, szállodákba menni, nyilváns mosdókat használni, lapozzatok!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Raum

A raum másnéven háromnegyed szél. A hátszél és a kreuz között foglal helyet a...

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,...

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének...

Tőkesúlyos hajó

Tőkesúllyal és kabinnal rendelkező vitorlás hajó. Nevezik még kielernek is.

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.