Mehetünk végre biztonságosan nyaralni 2020-ban?- Szakértők válaszolnak, arra hogy mennyire biztonságos nyaralni 2020-ban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mehetünk végre biztonságosan nyaralni 2020-ban? Szakértők válaszolnak!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mehetünk végre biztonságosan nyaralni 2020-ban? Szakértők válaszolnak!


2020/06/25
Mehetünk végre biztonságosan nyaralni 2020-ban? Szakértők válaszolnak!
Biztonságos nyaralás a koronavírus idején

Biztonságos nemzeti parkokat látogatni 2020-ban?

Joe Allen a kimozdulás több szempontból is jót tesz az egészségnek, ráadásul a szabadban töltött idő csak minimális és könnyedén kezelhető kockázatokkal jár. A fő, hogy tartsuk a 2 méteres távolságot. Lényében úgy kell tenni, mintha a park többi látogatója vadállat lenne – kerülni kell őket.

 

Különösen, ha külföldre utazol, mindenképpen érdemes jóval előre megérdeklődni a park üzemeltetőjénél, hogy milyen látogatási szabályok érvényesek a vírushelyzet miatt. Egyes helyeken például csak korlátozott számú látogató tartózkodhat egy időben a parkban, máshol pedig még a szabadban is kötelező a maszkviselés.

 

Értelemszerűen erősen ajánlott tartózkodni az olyan közösségi programoktól, amelyek közeli kapcsolatba hoznak más emberekkel, amire a kempingparkokban is oda kell figyelni (ha igénybe vehetők egyáltalán ezek az adott területen).

 

Joyce Sanchez, Froedtert és a Medical College of Wisconsin fertőző betegségekkel foglalkozó specialistája és egészségügyi igazgatója arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy a nyár a kullancsok és a szúnyogok szezonja, ezért a vírus elleni védekezés mellett nem szabad megfeledkezni a rovarok ellen védő spray-ktől és persze a naptejről sem.

Biztonságos nyaralót bérelni a tengerparton 2020-ban?

A tengerparti pihenésre és nyaralásra ugyan azok az általános javaslatok vonatkoznak, mint a nemzeti parkok látogatására (tartsd meg a biztonságos távolságot másoktól), na meg persze oda kell figyelni az adott strand saját szabályaira is.

 

Szerencsére eddig nincs bizonyíték arra, hogy a COVID-19 a vízben is képes terjedni – sokkal inkább a távolságtartásra kell odafigyelni a vízben, akárcsak a szárazföldön. Mindenképpen legyen nálad egy kézfertőtlenítő (lehetőleg legalább 90%-os alkoholtartalommal), bárhová is mész.

 

Ami a nyaralóbérlést illeti, érdemes megérdeklődni, hogy a szállásokat az egészségügyi előírások szerint takarítják és tisztítják-e. Az Airbnb új, rendhagyó tisztasági előírásai szerint például két vendégcsoport között 24-72 órára üresen kell hagyni a szállásokat, és ez idő alatt csak takarítás céljából lehet látogatni azokat. Ez talán kissé túl óvatos megoldás is, elvégre bizonyított tény, hogy a COVID-19 vírus csupán 3 órán keresztül marad meg a levegőben, és bizonyos felületeken is csak legfeljebb 3 napon keresztül van jelen. Ha tehát alaposan letakarítanak minden felületet a házban (ami egyébként is illik két vendégcsoport között), akkor nincs igazán ok az aggodalomra.

 

Dr Chen továbbá hozzátette, hogy az alapos kézmosás segít hatástalanítani az esetleges kórokozókat, amiket tapintással szedtünk össze.

 

A cikknek még mindig nincsen véfe, hasznos tanácsok következnek még, lapozzatok!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű...

Sott

Minden olyan kötelet, amellyel vitorlákat húzunk be, sott-nak hívunk. Ezek alapján van fock...

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Révfülöp Üdülőszálló Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található az Üdülőszálló...

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.