Tippek a biztonságos éjszakai vitorlázáshoz- így vitorlázz biztonságosan éjszaka

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Tippek a biztonságos éjszakai vitorlázáshoz

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tippek a biztonságos éjszakai vitorlázáshoz


2024/01/02

A csillagok alatt valóban egészen más élményeket nyújthat a víz felszíne, azonban a sötétség leple alatt fokozott figyelmet kell fordítanod magadra, a többi utasra/legénységi tagra, illetve a hajódra is. Az alábbiakban néhány rövid, te fontos tippet osztunk meg, amelyeket jó, ha észben tartasz, amikor legközelebb éjszakai vitorlázásra indulsz!

Tippek a biztonságos éjszakai vitorlázáshoz

Tippek a biztonságos éjszakai vitorlázáshoz: Öltözködj időjáráshoz illően

Habár a nyári éjszakák melegek persze, ne felejtsd el, hogy a víz közelében (és annak felszínén) lényegesen alacsonyabb lehet a hőmérséklet, főleg télen. Pakolj több ruhadarabot is, hogy rétegesen öltözködhess az aktuális hőmérsékleti viszonyokhoz.

 

Tippek a biztonságos éjszakai vitorlázáshoz: Legyen egy JÓ elemlámpád

Az éjszakai vitorlázás velejárója, hogy gyakran csak minimális, vagy semmilyen természetes fény nem áll rendelkezésedre a fedélzeten. A sötétben botorkászni persze életveszélyes egy hajón. Fontos tehát, hogy legyen egy megbízható, vízálló, robosztus elemlámpád, ami kellő fényt kínál majd a fedélzeti tevékenységekhez, illetve amivel megvilágíthatod vitorlásod körüli vízfelszínt, nehogy nekihajts egy sötétben megbúvó szikladarabnak. Kikötni sem jó koromsötétben – legyen nálad elemlámpa!

 

Tippek a biztonságos éjszakai vitorlázáshoz: Állíts őrt

Valahányszor vitorlásod mozgásban van, mindig lennie kell valakinek a fedélzeten, aki a hajó körül történő dolgokra figyel. Ezt nap közben is érdemes biztosítani, éjszaka azonban még fontosabb, hogy valaki nyitva tartsa a szemét. Ha telihold van, és tiszta az ég, akkor az őrszemnek sokkal könnyebb dolga lesz, de ha ezek a körülmények nem adottak, vagy váratlanul köd száll a vízre, akkor az őrnek meg kell küzdenie a korlátozott láthatósággal (még egyszer mondjuk: erős elemlámpa!).

Ha az őrszem szerepe rád hárul az éjszakai vitorlázás során, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez lesz életed egyik legcsendesebb és legzavartalanabb élménye. Sokan állítják, hogy nagy dolgokra jöttek rá, miközben az éjszaki vízen merengtek, de persze elsődlegesen mindig arra figyelj, ami a hajó körül történik.
 

További tippekhez a biztonságos éjszakai vitorlázáshoz lapozz a következő oldalra!


Balaton érdekesség hajó sport tenger, óceán utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...

Hosszú hétvégék külföldön

Hosszúhétvégék külföldön. Alfatours!

Száling

A száling az árboc merevítő keresztrúd. A szálinggal állíthatjuk árbocunk görbületét is.

Flokko

A flokko egy könnyű széljelzó szalag.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.