notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 dolog, amiket néha visszasírunk a 90-es évekből

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ezek hiányoznak a 90-es évekből

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek hiányoznak a 90-es évekből


2015/01/05
Petra

Forrás: Hír.ma

A 90-es évekhez képest hatalmasat változott a világ. Ma már minden sokkal kényelmesebb, bármikor letölthetünk egy filmet, vagy zenét. Viszont bizonyos dolgoknak mégis megvolt a maguk varázsa, amiket nem pótolhat a kényelem.

90-es évek




Ma nincs nehéz dolgunk, ha zenét akarunk hallgatni, mert csak feltöltjük a telefonunkra és pár gombnyomással kiválaszthatjuk a kedvenc számunkat. Viszont ez a 90-es években nem volt olyan egyszerű a magnókazettákkal. Ha meg szerettük volna hallgatni a kedvenc zenénket, meg kellett várni, amíg odaér a szalag. Bele is tekerhettünk, de az nem volt mindig tanácsos, mert a magnó bekaphatta a szalagot. Ilyenkor elővettünk egy ceruzát és visszatekertük. A magnókazetták után jöttek a CD-k, amik már sokkal kényelmesebbek voltak, viszont ma már a CD sehol sincs. Az ember bármikor, bárhol hozzájuthat kedvenc zenéihez, ami bár sokkal kényelmesebb így, a magnókazettáknak mégis megvolt a maguk varázsa, akármilyen bosszantó is volt, amikor pont a kedvenc számunk közepén akadt be a szalag.

90-es évek

Ha megnézzük a mai játékokat, olyan élethű grafikájuk van, mint a filmeknek. Ehhez képest a DOS-os játékok sehol sincsenek, mégis élvezet volt őket végigvinni. Rengeteg ügyességi játék volt, amiket még ma is kihívás lenne végigjátszani, mert azonkívül, hogy nagyon hosszúak, hatalmas türelmet igényelnek. De ha már a DOS-nál tartunk, ki emlékszik a Windows 97-re és a Norton Commanderre, meg az élénk kék háttérre?

90-es évek

Szerintem ha egy mai gyerek először látna egy olyan telefont, mint amit a 90-es években használtak, először azt se tudná, hogy micsoda. Első látásra úgy néz ki, mint egy akkumlátor, viszont amikor az ember meglátja rajta a gombokat, elkezd gyanakodni. Ki emlékszik még azokra a telefonokra, amikről még SMS-t se lehetett küldeni és csak öt darab alapcsengőhangot lehetett beállítani, amik csak néhány szólamból álltak? Persze később rohamos fejlődésnek indult a technika és a mai okostelefonokhoz képest ezek a téglanagyságú telefonok már sehol sincsenek, mégis hiányoznak néha.

90-es évek

Ha a kilencvenes évekről beszélünk, az első rajzfilm, ami eszünkbe jut, az az Oroszlánkirály, amit abban az időben nem volt olyan gyerek, aki ne ismerne. A rajzfilm annyira sikeres volt, hogy még két folytatása is lett, emellett két Oscar díjat és három Golden Globe díjat kapott. 

90-es évek

Ma már mindenki könnyen hozzájuthat a filmekhez anélkül, hogy ki kellene tennie a lábát a lakásból. Azonban ez nem volt mindig így. A 90-es években még videótékákba jártunk, ahonnan kikölcsönözhettük azokat a filmeket, amiket meg akartunk nézni. Viszont ez se ment olyan egyszerűen, mert ha éppen nem volt bent a kiszemelt film, akkor vagy kompromisszumot kötöttünk és választunk egy másikat, vagy megvártuk, amíg visszahozzák.

 

Kétségkívül sokkal könnyebb a mai emberek élete, mint a régieké, viszont a technika fejlődésével valami elveszett, ami a 90-es években még megvolt. Ma már túl könnyű mindenhez hozzájutni és nem biztos, hogy ez jó.



hajó



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rendezvénytermek Budapesten

A tökéletes rendezvénytermek Budapesten olyan helyszínen helyezkednek el, ami távol esik a...

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...

Raffica

Raffica vitorlás hajó A hajót Bruce Farr tervezte a Libera hajóosztály...

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín olyan hely a különféle rendezvények megtartásakor, ahol...

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.