Ismerd meg bolygónk azon helyit, ahol kettévált a föld!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Bolygónk legszebb helyei, ahol szinte kettévált a föld

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bolygónk legszebb helyei, ahol szinte kettévált a föld


2016/05/12

Nem egy olyan helyre bukkanhatunk a Földön, mely már az ősidők óta létezik és él.  Óriási törésvonalak, szakadékok és hasadékok, ismerd meg te is a legszebb helyeket, ahol a föld kettévált!

 

Ezek a bolygónk legszebb helyei azok közül, ahol kettévált a föld!

1.    Szent – András törésvonal

 

A világ egyik leghíresebbje a Szent – András törésvonal, mely a Carizzo – síkságon húzódik, 1370 kilométer hosszúságban. Kialakulását a környező területeken végbemenő földrengéseknek köszönheti, az észak – amerikai és a csendes – óceáni kőzetlemezek mozgásának.

 

 

 

 

 

2.    Nagy – hasadékvölgy

 

Ez az árok Kelet – Afrikában található, melyet más néven Nagy – hasadékvölgynek is hívunk, létrejöttét az afrikai, valamint az ázsiai lemezek összeütközésének köszönheti.
Számos geológus úgy véli, záros időn belül teljesen szét fog nyílni majd ez a hasadék, így Kelet – Afrika egyúttal le is válik majd a szóban forgó kontinensről .

 

 


 

 

 

3.    Grand Canyon

 

Nem az amerikai Grand Canyonról van szó, melyet egyébként a Colorado nevű folyó vájt ki, hanem arról, melyre Arizonában bukkanhatunk rá. E törésvonal látványa a magasból nézve tényleg olyan, mintha a föld tényleg kettészakadt volna, lenyűgöző látványt nyújt.

 

 

 

Ezek a bolygónk legszebb helyei azok közül, ahol kettévált a föld!

4.    Pingvellir – mező


Az Izlandon található Pingvellir – mezőn szabad szemmel látható, ahogy az európai és az amerikai kőzetlemezek távolodása miatt egy óriási törésvonal született meg. Az igazán kalandvágyó emberek itt egy kisebb szakaszon akár át is sétálhatnak egyik oldalról a másikra, melyet meredek és veszélyes sziklafalak öveznek. A kőzetlemezek egyébként minden évben 20 milliméternyit távolodnak el egymástól.

 

 


 

 

 

5.    Viktória – vízesés

 

A szerte a világon híressé vált Viktória – vízesésre Afrikában, Zambia és Zimbabwe határán bukkanhatunk rá, mely nem csak az óriási víztömeg miatt lett igen híres látványosság.
Itt van egy törésvonal is, mely a magasból nézve olyan látványt nyújt, mintha a folyó vize egyenesen a semmibe zubogna le.

 

 

 


érdekességek kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Wellness hotel a Bükkben

Csodás wellness hotel a Bükkben Érdemes útra kelni vidékről is, ha hazánk természeti...

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa...

kutyabarát étterem

Kutyabarát gyorsétterem az az étterem, ahová gond nélkül bevihetjük négylábú...

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás.

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.