notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Augusztus a borünnepek hónapja a Balatonnál

hirdetes

Balatoni borhetek

Magyar Turizmus Zrt.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Augusztus a borünnepek hónapja a Balatonnál.

Borhetek

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre 2011-ben Keszthelyen a Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep. A résztvevő 14 borház a zalai Balaton-part és a tágabb környék borait és a gazdák hozzáértését, elkötelezettségét hívatott bemutatni augusztus 3-7. között. „A jó bornak nem kell cégér!”- tartja a közmondás. A szervezők a kezdetektől fogva úgy gondolják, hogy igenis kell. Ez az öt nap a bor igazi ünnepe Keszthelyen.
www.keszthely.hu

Keszthelytől nem messze Balatongyörökön is megünneplik a hegy levét, sőt mi több, még bordalokat is énekelnek hozzá az arra érdemesek!
Az augusztus 12-14. közötti háromnapos Bor-Dal-Fesztivál során nemcsak a környék borosgazdáinak boraival és a tájjellegű ételekkel ismerkedhetnek meg az idelátogatók, hanem színes és változatos kulturális program is várja az érdeklődőket a vízparti sétányon felállított „Borutcában”.  A rendezvény kísérőprogramja a kézműves kirakodó vásár és a Borkirálynő-választás, ahol tréfás feladatok és valódi „erőpróbák” után kerül megválasztásra az idei Borkirálynő.
www.balatongyorok.hu

Ezek mellett sokfelé nyílik lehetőség arra, hogy megkóstoljuk a hegy levét: álljon itt néhány kedvcsináló programajánlat, amelyek alapján eldönthetjük, borospoharunkkal a kezünkben merre is vegyük az irányt augusztusban:

hirdetes
-    Ábrahámhegyi Bornapok: augusztus 3-7.
-    Balatonalmádi Borfesztivál: augusztus 5-21.
-    Balatonfüredi Borhetek: augusztus 6-28.
-    Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét: augusztus 17-21.
-    Balatonboglári Szüreti Fesztivál: augusztus 18-21.
-    Hévízi Országos Borfesztivál: augusztus 17-21.
-    Bor és Kenyér Ünnep Siófokon: augusztus 18-21.
-    V. Bor-, és Csemegeszőlőfesztivál, Vonyarcvashegy: augusztus 18-21.

A legnagyobbakat talán be sem kell mutatnunk…
A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A boros gazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket.
A rendezvénysorozat minden este gazdag kulturális és folklór programot kínál a Kisfaludy színpadon. A Borhetek teljes időtartama alatt népművészeti kirakodó vásár várja az érdeklődőket a Tagore sétányon.
hirdetes
www.balatonfured.info.hu

2011-ben augusztus 18-21. között kerül megrendezésre a hagyományos BB Boglári Szüreti Fesztivál. A nagy népszerűségnek örvendő rendezvény helyszíne a hagyományokhoz híven változatlanul a balatonboglári Platán Strand és környéke. A fesztivál keretében adják át a Balatoni borok versenyének díjait és felavatják a Bonus Bonorum Borrend új lovagjait. A ötnapos rendezvény programjában a vásári forgatag mellett parádés szüreti felvonulás, tűzijáték, a két színpadon pedig sok változatos produkció szerepel. A humor, a kvízjátékok, de a helyi tehetségek bemutatkozása sem maradhat el.
www.balatonboglar.hu

Tudta-e?
Badacsonyban 2011-ben is jár a régiós buszjárat, amelynek segítségével kényelmesen járhatjuk és kóstolhatjuk végig a badacsonyi borospincéket – nem kell a vezetésre gondolni, és még a környék látnivalóival is megismerkedhetünk!
A Balaton Festőjének Múzeumában, az Egry József Múzeumban Egry képeinek kiállítása mellett Marc Chagall litográfiáinak kiállítása tekinthető meg május 1. - október 2. között (www.badacsony.com).


forrás : Magyar Turizmus Zrt.
www.gyereabalatonra.hu

Forrás: www.gyereabalatonra.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 141

Átlagos értékelés: 4.9