Augusztus a borünnepek hónapja a Balatonnál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Balatoni borhetek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balatoni borhetek


2011/07/29

Forrás: www.gyereabalatonra.hu

Augusztus a borünnepek hónapja a Balatonnál.

Borhetek

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre 2011-ben Keszthelyen a Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep. A résztvevő 14 borház a zalai Balaton-part és a tágabb környék borait és a gazdák hozzáértését, elkötelezettségét hívatott bemutatni augusztus 3-7. között. „A jó bornak nem kell cégér!”- tartja a közmondás. A szervezők a kezdetektől fogva úgy gondolják, hogy igenis kell. Ez az öt nap a bor igazi ünnepe Keszthelyen.
www.keszthely.hu

Keszthelytől nem messze Balatongyörökön is megünneplik a hegy levét, sőt mi több, még bordalokat is énekelnek hozzá az arra érdemesek!
Az augusztus 12-14. közötti háromnapos Bor-Dal-Fesztivál során nemcsak a környék borosgazdáinak boraival és a tájjellegű ételekkel ismerkedhetnek meg az idelátogatók, hanem színes és változatos kulturális program is várja az érdeklődőket a vízparti sétányon felállított „Borutcában”.  A rendezvény kísérőprogramja a kézműves kirakodó vásár és a Borkirálynő-választás, ahol tréfás feladatok és valódi „erőpróbák” után kerül megválasztásra az idei Borkirálynő.
www.balatongyorok.hu

Ezek mellett sokfelé nyílik lehetőség arra, hogy megkóstoljuk a hegy levét: álljon itt néhány kedvcsináló programajánlat, amelyek alapján eldönthetjük, borospoharunkkal a kezünkben merre is vegyük az irányt augusztusban:
-    Ábrahámhegyi Bornapok: augusztus 3-7.
-    Balatonalmádi Borfesztivál: augusztus 5-21.
-    Balatonfüredi Borhetek: augusztus 6-28.
-    Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét: augusztus 17-21.
-    Balatonboglári Szüreti Fesztivál: augusztus 18-21.
-    Hévízi Országos Borfesztivál: augusztus 17-21.
-    Bor és Kenyér Ünnep Siófokon: augusztus 18-21.
-    V. Bor-, és Csemegeszőlőfesztivál, Vonyarcvashegy: augusztus 18-21.

A legnagyobbakat talán be sem kell mutatnunk…
A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A boros gazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket.
A rendezvénysorozat minden este gazdag kulturális és folklór programot kínál a Kisfaludy színpadon. A Borhetek teljes időtartama alatt népművészeti kirakodó vásár várja az érdeklődőket a Tagore sétányon.
www.balatonfured.info.hu

2011-ben augusztus 18-21. között kerül megrendezésre a hagyományos BB Boglári Szüreti Fesztivál. A nagy népszerűségnek örvendő rendezvény helyszíne a hagyományokhoz híven változatlanul a balatonboglári Platán Strand és környéke. A fesztivál keretében adják át a Balatoni borok versenyének díjait és felavatják a Bonus Bonorum Borrend új lovagjait. A ötnapos rendezvény programjában a vásári forgatag mellett parádés szüreti felvonulás, tűzijáték, a két színpadon pedig sok változatos produkció szerepel. A humor, a kvízjátékok, de a helyi tehetségek bemutatkozása sem maradhat el.
www.balatonboglar.hu

Tudta-e?
Badacsonyban 2011-ben is jár a régiós buszjárat, amelynek segítségével kényelmesen járhatjuk és kóstolhatjuk végig a badacsonyi borospincéket – nem kell a vezetésre gondolni, és még a környék látnivalóival is megismerkedhetünk!
A Balaton Festőjének Múzeumában, az Egry József Múzeumban Egry képeinek kiállítása mellett Marc Chagall litográfiáinak kiállítása tekinthető meg május 1. - október 2. között (www.badacsony.com).


forrás : Magyar Turizmus Zrt.
www.gyereabalatonra.hu

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a...

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda...

Kávéház Budapest

Sokan nem tudják, de kis hazánkban található a Világ Legszebb Kávéháza! Ezen legendás...

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.