Augusztus a borünnepek hónapja a Balatonnál

hirdetes

Balatoni borhetek

Magyar Turizmus Zrt.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Augusztus a borünnepek hónapja a Balatonnál.

Borhetek

Tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre 2011-ben Keszthelyen a Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep. A résztvevő 14 borház a zalai Balaton-part és a tágabb környék borait és a gazdák hozzáértését, elkötelezettségét hívatott bemutatni augusztus 3-7. között. „A jó bornak nem kell cégér!”- tartja a közmondás. A szervezők a kezdetektől fogva úgy gondolják, hogy igenis kell. Ez az öt nap a bor igazi ünnepe Keszthelyen.
www.keszthely.hu

Keszthelytől nem messze Balatongyörökön is megünneplik a hegy levét, sőt mi több, még bordalokat is énekelnek hozzá az arra érdemesek!
Az augusztus 12-14. közötti háromnapos Bor-Dal-Fesztivál során nemcsak a környék borosgazdáinak boraival és a tájjellegű ételekkel ismerkedhetnek meg az idelátogatók, hanem színes és változatos kulturális program is várja az érdeklődőket a vízparti sétányon felállított „Borutcában”.  A rendezvény kísérőprogramja a kézműves kirakodó vásár és a Borkirálynő-választás, ahol tréfás feladatok és valódi „erőpróbák” után kerül megválasztásra az idei Borkirálynő.
www.balatongyorok.hu

Ezek mellett sokfelé nyílik lehetőség arra, hogy megkóstoljuk a hegy levét: álljon itt néhány kedvcsináló programajánlat, amelyek alapján eldönthetjük, borospoharunkkal a kezünkben merre is vegyük az irányt augusztusban:

hirdetes
-    Ábrahámhegyi Bornapok: augusztus 3-7.
-    Balatonalmádi Borfesztivál: augusztus 5-21.
-    Balatonfüredi Borhetek: augusztus 6-28.
-    Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét: augusztus 17-21.
-    Balatonboglári Szüreti Fesztivál: augusztus 18-21.
-    Hévízi Országos Borfesztivál: augusztus 17-21.
-    Bor és Kenyér Ünnep Siófokon: augusztus 18-21.
-    V. Bor-, és Csemegeszőlőfesztivál, Vonyarcvashegy: augusztus 18-21.

A legnagyobbakat talán be sem kell mutatnunk…
A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A boros gazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket.
A rendezvénysorozat minden este gazdag kulturális és folklór programot kínál a Kisfaludy színpadon. A Borhetek teljes időtartama alatt népművészeti kirakodó vásár várja az érdeklődőket a Tagore sétányon.
hirdetes
www.balatonfured.info.hu

2011-ben augusztus 18-21. között kerül megrendezésre a hagyományos BB Boglári Szüreti Fesztivál. A nagy népszerűségnek örvendő rendezvény helyszíne a hagyományokhoz híven változatlanul a balatonboglári Platán Strand és környéke. A fesztivál keretében adják át a Balatoni borok versenyének díjait és felavatják a Bonus Bonorum Borrend új lovagjait. A ötnapos rendezvény programjában a vásári forgatag mellett parádés szüreti felvonulás, tűzijáték, a két színpadon pedig sok változatos produkció szerepel. A humor, a kvízjátékok, de a helyi tehetségek bemutatkozása sem maradhat el.
www.balatonboglar.hu

Tudta-e?
Badacsonyban 2011-ben is jár a régiós buszjárat, amelynek segítségével kényelmesen járhatjuk és kóstolhatjuk végig a badacsonyi borospincéket – nem kell a vezetésre gondolni, és még a környék látnivalóival is megismerkedhetünk!
A Balaton Festőjének Múzeumában, az Egry József Múzeumban Egry képeinek kiállítása mellett Marc Chagall litográfiáinak kiállítása tekinthető meg május 1. - október 2. között (www.badacsony.com).


forrás : Magyar Turizmus Zrt.
www.gyereabalatonra.hu

Forrás: www.gyereabalatonra.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One... Tovább

Koloska Marina Balatonfüred

Koloska Marina Balatonfüred A Koloska Marina kikötőt a Paksi Atomerőmű RT.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 141

Átlagos értékelés: 4.9