A borvacsora tudnivalói

hirdetes

Hogyan születik egy borvacsora?

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak megátalkodott sörfanatikusok, és természetesen ugyanennyire elfogult borkedvelők. Nos, ez a cikk ez utóbbiaknak kedvez, hiszen egy valódi borvacsora létrejöttét hivatott bemutatni. Lássuk hát, hogyan is születik meg minden borszerető ember álma? 

Borvacsora

 

„Megkóstoljam? Na, jó, de csak ezt… vagy még egyet? Rendben, de utána tényleg nem megyek tovább… vagy mégis?”

 

Ha ismerősek ezek a gondolatok, bizonyára ti is voltatok már borvacsorán, és bizonyára – mint minden laikusnak – bennetek is felmerült már, hogy a vörös húsokhoz tényleg nem illik a fehér bor, vagy ez csak egy régi, rossz szokás? 

 

Aki szereti az elegáns vendéglátóhelyeket, a minőségi borokat, és a kifogástalan kiszolgálást, az bizonyára nem fog csalódni, ha részt vehet egy különleges hangulatú borvacsorán. Ugyanis ilyen alkalmakkor különféle borokat párosítanak az ételek mellé, és lévén, hogy többfogásos ételsorról van szó, az ízek harmóniája sorsdöntő.

Fontos azonban, hogy egy ilyen minőségi rendezvényhez minőségi helyszínt, és szervezést válassz! Ha biztosra akarsz menni, kérd az Akadémia Catering csapatának ajánlatát, s biztosan nem ér majd csalódás! ;)

 

Vannak, akik nem szeretnek főzni, ámde annál nagyobb kedvet éreznek egy borvacsorán történő részvételhez, melyen bemutatkozik az adott konyha, és vele együtt a chef kreativitása is. Ha valaki nem kifejezetten jártas a konyhaművészetekben, sebaj, hiszen a chef sem azon kezd el gondolkozni – miközben kóstolja a borokat -, hogy milyen háttér is van az adott fehér vagy vörös mögött, hanem inkább vesz egy papírt, és feljegyzi, mi jut eszébe róla, milyen ízeket érzett, majd ahhoz párosít valamilyen ételt fejben, vagy esetleg pont ellenébe megy, hogy az ’ellentétek harmóniája’ kerülhessen előtérbe.

hirdetes

 

 

hirdetes

Lapozz az érdekes részletekért!

 

Borvacsora

 

Sokszor az a kérdés, hogy aki készíti, kihangsúlyozni vagy inkább kiegészíteni szeretne- e valamit? Ez nyilván attól függ, hogy milyen borról is van szó. Ha van egy erőteljes benyomás – vegyük példának a kapribogyót -, akkor arról a legtöbb esetben azonnal eszébe jut egy étel az embernek. Persze az is megesik, hogy megkóstoljuk a bort, és az ugrik be kapásból, hogy most ehhez csakis hal, vagy csakis hús párosulhat.

 

Ha fehérbor kerül terítékre, mindenki azonnal a halra gondol, mint megfelelő étel hozzá, de vajon ez törvényszerű? Ha a tenger gyümölcseit vesszük alapul, akkor azt kell mondjuk, hogy szinte mindig. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen így tudnak csak érvényesülni azok az ízek, melyeket szeretne bemutatni egy-egy borvacsora alkalmával a vendéglátóhely. Szokott azonban átfedés lenni borok és ételek közt – mint például egy szárazabb bor desszertekhez (csokoládés variációkhoz), és édes a főtételekhez.

 

Végezetül az egyik legfontosabb tudnivaló egy valódi, elegáns borvacsoráról…

 

Aki készíti (vagy akik készítik, szervezik) mindenféleképpen szeretnék lenyűgözni a kedves közönséget, a vendégeket – főleg, ha borászok is ülnek a meghívottak közt. Ennek lényege, hogy a végén mindenki úgy távozzék a „tetthelyről”, hogy – ha nem is szó szerint, de – elájultak a párosításoktól, hogy mennyire kiegészítik egymást az ételek és a melléjük felkínált borok.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 100

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek gasztronómia kreatív