Bounty fonat, érdemes kipróbálni:) Itt egy jó recept

hirdetes

Bounty fonat, érdemes kipróbálni:)

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha szereted a kókuszt és a csokit, a kettőt egyszerre meg még jobban, akkor ezt a receptet csak ajánlani tudom:) De már a neve is nagyon ígéretes: Bounty fonat:)

Bounty fonat

Tésztához:

25 dkg liszt

1 tasak instant élesztő

5 dkg cukor

5 dkg vaj

80 ml meleg tej

1 db közepes tojás

csipet só

 

Kókuszos töltelékhez:

1,2 dl tej

7 dkg cukor

2 dkg vaj

1 tk vanília aroma

10 dkg kókuszreszelék

 

Csokoládé töltelékhez:

1,5 tábla ét-, fehér- vagy tejcsokoládé

 

Kenéshez:

1 ek víz

1 tojás

 

A tejbe tettem a vajat, mikróban meglangyosítottam, majd addig kevergettem, míg a vaj felolvadt.

A robotgép keverőtáljába öntöttem a langyos vajas tejet, beleütöttem a tojást, hozzáadtam a cukrot és beleszórtam az élesztőport.

Rászórtam a lisztet és a tetejére a sót.

Addig kevertem a robotgéppel, míg sima tésztát nem kaptam. Picit ragadós volt, de sima.

Konyharuhával letakarva hagytam szobahőmérsékleten állni fél órát.

Ezután bezacskóztam és hűtőbe tettem.

Minimum 4 órára, de az sem baj, ha egész éjszakára hűtőben marad.

 

Elkészítjük a kókuszos tölteléket:

A tejet a cukorral addig melegítjük, míg a cukor feloldódik. Mehet hozzá a vaj és az aroma és amikor már sima a folyadék, beleszórjuk a kókuszreszeléket.

Ilyenkor már nem kell melegíteni, mert azt a folyadékot a kókusz magába szívja. Teljesen hűtsük ki.

Forrás

Bounty fonat

Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, a mérethez az egymás mellé tett csokoládét vegyük alapul.

Tegyük át sütőpapírral bélelt tepsire, ott folytassuk a készítését.

A képen látható módon középre a csokoládé alá halmozzuk fel a kókusztölteléket kb. 1-1,3 cm vastagságban (ennél ne legyen magasabb!), tegyük rá a csokoládét. Nekem a kókusztöltelék 3/4-e került a tésztára, annyit elegendőnek ítéltem.

Vágjuk be a tésztát éles késsel, mindkét oldalon figyeljünk, hogy azonos számú csíkot vágjunk (lásd kép) és hajtogassuk rá először a két végét, majd a tészta csíkokat (felváltva az oldalakat) a töltelékre.

Hagyjuk egy picit pihenni konyharuhával letakarva (kb. fél óra).

Kenjük meg 1 ek víz és 1 tojás keverékével.

160 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig, aranybarnára.

Hagyjuk egy kicsit hűlni, de még melegen érdemes tálalni, hogy a csokoládé még folyós legyen a belsejében.

A csoki nem dermed teljesen vissza, szerintem úgy finomabb, amikor már kihűlt, sőt, szebben is szeletelhető. Olyan mintha bountyt ennél kiflivel.

 

Aztán persze mindenki kedvére variálhatja az összetevőket. Vagyis a kókuszos töltelék készíthető narancsosan, citromosan, esetleg színezve), a csokira tehetünk banán karikákat (Az nem túl leveses gyümölcs és a csokival szintén remek párost alkotnak.).

Szóval ha hézagos is marad a tészta, nem fog kifolyni semmi sütés közben, nem kell aggódni.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 172

Átlagos értékelés: 4.9

divat