Bozodújfalui templom felújítása

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A jövőben is lesz Bozodújfaluban templom?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A jövőben is lesz Bozodújfaluban templom?


2017/09/20

Igazi szenzáció látott napvilágot akkor, amikor napvilágot látott a hír, hogy a lehetőségekhez képest felépítik újra az elárasztott bozodújfalui templomot. 

Megint lesz Bozodújfaluban templom?

Páratlan összefogás a templomért

Példátlan összefogásról kaptunk hírt. A romániai falurombolás szinonímájának megfelelő Bozodújfaluban közadakozásból építik újjá a nemrégiben összedőlt templomot. Hihetetlen, igaz? Pedig szerencsére így történik.

 

Valamennyi felekezet otthona lehetne az új templom

A Bözödújfaluért Egyesület és Erdőszentgyörgy önkormányzata által elindított adománygyűjtésréből egy olyan templomot kívánnak felépíteni, amely  a település valamennyi felekezetének az otthona lehetne. 

 

Hogyan tervezik újjá építeni?

Egy nem is akármilyen építményt terveznek felépíteni ide. A tervek szerint 32 cölöpöt vernének le a tóba, mely a régi falu helyén manapság találgható, és ezekre építenék fel a templomhajó falait és a tornyot úgy, hogy a padlószint a vízszint fölé kerüljön.

 

Nem lesz nagy eltrés, a régi templomhoz képest

Az új épület csak  kicsit fog különbözni az egykori templomtól. Talán az lesz a legjelentősebb különbség, hogy a templomhajót nem fogják befedni. Többfunkciós épület lesz ez majd, hiszen a torony kiállításoknak, a hajó falai által közrezárt tér pedig rendezvényeknek lesz majd a helyszíne. Úgy kell elképzelni, hogy a templomot a partról lehet majd elérni, egy hídon keresztül. 

 

De nehézségek is vannak

Persze nem beszélnénk Romániáról sajnos, ha nem lennének nehézségek. Amikor a templomtorony újjáépítéséről döntöttek, még nem tudhatták, hogy a Romániai Vizek Országos Adminisztrációja bizonyos karbantartási munkálatok elvégzése miatt leengedi a mesterséges tó vizét.

Ezeket a karbantartási munkálatokat már elvégezték, de hogy a tó visszanyerje az eredeti méretét akár két évbe is beletelhet. Természetesen ha már így alakult, akkor az nagyon megkönnyítené a munkát, ha legalább az alapokat szárazon építhetnék meg.

 

Még csak a szükséges összeg 10% van meg

Az építkezés költségeit 250 ezer euróra, körülbelül 77,5 millió forintra becsülik. A mai napig ennek az összegnek a tíz százalékát sikerült összegyűjteni.

 

További információk itt találhatók, melyek többek közt a Magyarországról is elérhető számlaszámot is tartalmazzák. 


hír kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák.

Kereked Vitorlás Klub, Csopak

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található a Kereked Vitorlás Klub...

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat...

Formastabilitás

A formastabilitás a hajótest alakjától függő, a hajó dőlésével szemben mutatkozó...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.