notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bozodújfalui templom felújítása

hirdetes

A jövőben is lesz Bozodújfaluban templom?

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Igazi szenzáció látott napvilágot akkor, amikor napvilágot látott a hír, hogy a lehetőségekhez képest felépítik újra az elárasztott bozodújfalui templomot. 

Megint lesz Bozodújfaluban templom?

 

Példátlan összefogásról kaptunk hírt. A romániai falurombolás szinonímájának megfelelő Bozodújfaluban közadakozásból építik újjá a nemrégiben összedőlt templomot. Hihetetlen, igaz? Pedig szerencsére így történik.

 

A Bözödújfaluért Egyesület és Erdőszentgyörgy önkormányzata által elindított adománygyűjtésréből egy olyan templomot kívánnak felépíteni, amely  a település valamennyi felekezetének az otthona lehetne. 

 

Egy nem is akármilyen építményt terveznek felépíteni ide. A tervek szerint 32 cölöpöt vernének le a tóba, mely a régi falu helyén manapság találgható, és ezekre építenék fel a templomhajó falait és a tornyot úgy, hogy a padlószint a vízszint fölé kerüljön.

hirdetes

 

Az új épület csak  kicsit fog különbözni az egykori templomtól. Talán az lesz a legjelentősebb különbség, hogy a templomhajót nem fogják befedni. Többfunkciós épület lesz ez majd, hiszen a torony kiállításoknak, a hajó falai által közrezárt tér pedig rendezvényeknek lesz majd a helyszíne. Úgy kell elképzelni, hogy a templomot a partról lehet majd elérni, egy hídon keresztül. 

hirdetes

 

Megint lesz Bozodújfaluban templom?

 

Persze nem beszélnénk Romániáról sajnos, ha nem lennének nehézségek. Amikor a templomtorony újjáépítéséről döntöttek, még nem tudhatták, hogy a Romániai Vizek Országos Adminisztrációja bizonyos karbantartási munkálatok elvégzése miatt leengedi a mesterséges tó vizét.

Ezeket a karbantartási munkálatokat már elvégezték, de hogy a tó visszanyerje az eredeti méretét akár két évbe is beletelhet. Természetesen ha már így alakult, akkor az nagyon megkönnyítené a munkát, ha legalább az alapokat szárazon építhetnék meg.

Az építkezés költségeit 250 ezer euróra, körülbelül 77,5 millió forintra becsülik. A mai napig ennek az összegnek a tíz százalékát sikerült összegyűjteni.

 

További információk itt találhatók, melyek többek közt a Magyarországról is elérhető számlaszámot is tartalmazzák. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fövenyes Hajóállomás BH ZRt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt.... Tovább

Hajótest hossza

A hajótest hossza a hajótest legnagyobb hosszúsága, a vízvonallal párhuzamosan mért... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 5.0

utazás