notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bozodújfalui templom felújítása

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A jövőben is lesz Bozodújfaluban templom?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A jövőben is lesz Bozodújfaluban templom?


2017/09/20

Igazi szenzáció látott napvilágot akkor, amikor napvilágot látott a hír, hogy a lehetőségekhez képest felépítik újra az elárasztott bozodújfalui templomot. 

Megint lesz Bozodújfaluban templom?

 

Példátlan összefogásról kaptunk hírt. A romániai falurombolás szinonímájának megfelelő Bozodújfaluban közadakozásból építik újjá a nemrégiben összedőlt templomot. Hihetetlen, igaz? Pedig szerencsére így történik.

 

A Bözödújfaluért Egyesület és Erdőszentgyörgy önkormányzata által elindított adománygyűjtésréből egy olyan templomot kívánnak felépíteni, amely  a település valamennyi felekezetének az otthona lehetne. 

 

Egy nem is akármilyen építményt terveznek felépíteni ide. A tervek szerint 32 cölöpöt vernének le a tóba, mely a régi falu helyén manapság találgható, és ezekre építenék fel a templomhajó falait és a tornyot úgy, hogy a padlószint a vízszint fölé kerüljön.

 

Az új épület csak  kicsit fog különbözni az egykori templomtól. Talán az lesz a legjelentősebb különbség, hogy a templomhajót nem fogják befedni. Többfunkciós épület lesz ez majd, hiszen a torony kiállításoknak, a hajó falai által közrezárt tér pedig rendezvényeknek lesz majd a helyszíne. Úgy kell elképzelni, hogy a templomot a partról lehet majd elérni, egy hídon keresztül. 

 

Megint lesz Bozodújfaluban templom?

 

Persze nem beszélnénk Romániáról sajnos, ha nem lennének nehézségek. Amikor a templomtorony újjáépítéséről döntöttek, még nem tudhatták, hogy a Romániai Vizek Országos Adminisztrációja bizonyos karbantartási munkálatok elvégzése miatt leengedi a mesterséges tó vizét.

Ezeket a karbantartási munkálatokat már elvégezték, de hogy a tó visszanyerje az eredeti méretét akár két évbe is beletelhet. Természetesen ha már így alakult, akkor az nagyon megkönnyítené a munkát, ha legalább az alapokat szárazon építhetnék meg.

Az építkezés költségeit 250 ezer euróra, körülbelül 77,5 millió forintra becsülik. A mai napig ennek az összegnek a tíz százalékát sikerült összegyűjteni.

 

További információk itt találhatók, melyek többek közt a Magyarországról is elérhető számlaszámot is tartalmazzák. 

h2 after


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Melges 24

Melges 24 vitorlás hajó történet,bemutatás,leírás 1992-ben Buddy Melges megnyerte az...

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás...

Molett divat

A molett nőknek nincs egyszerű dolguk az öltözködés terén, hiszen a boltok kínálata nem...

Clemm

A Clemm jelentése kötélszorító.

Cumolonimbus

A cumolonimbus egy 1-2 km magasan kezdődő és 12-14 km magasságig felnyúló zivatarfelhő....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!