Bozodújfalui templom felújítása

hirdetes

A jövőben is lesz Bozodújfaluban templom?

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Igazi szenzáció látott napvilágot akkor, amikor napvilágot látott a hír, hogy a lehetőségekhez képest felépítik újra az elárasztott bozodújfalui templomot. 

Megint lesz Bozodújfaluban templom?

 

Példátlan összefogásról kaptunk hírt. A romániai falurombolás szinonímájának megfelelő Bozodújfaluban közadakozásból építik újjá a nemrégiben összedőlt templomot. Hihetetlen, igaz? Pedig szerencsére így történik.

 

A Bözödújfaluért Egyesület és Erdőszentgyörgy önkormányzata által elindított adománygyűjtésréből egy olyan templomot kívánnak felépíteni, amely  a település valamennyi felekezetének az otthona lehetne. 

hirdetes

 

hirdetes

Egy nem is akármilyen építményt terveznek felépíteni ide. A tervek szerint 32 cölöpöt vernének le a tóba, mely a régi falu helyén manapság találgható, és ezekre építenék fel a templomhajó falait és a tornyot úgy, hogy a padlószint a vízszint fölé kerüljön.

 

Az új épület csak  kicsit fog különbözni az egykori templomtól. Talán az lesz a legjelentősebb különbség, hogy a templomhajót nem fogják befedni. Többfunkciós épület lesz ez majd, hiszen a torony kiállításoknak, a hajó falai által közrezárt tér pedig rendezvényeknek lesz majd a helyszíne. Úgy kell elképzelni, hogy a templomot a partról lehet majd elérni, egy hídon keresztül. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
2019 legjobb ár/értéket biztosító hajótársaságai

2018-11-22

2019 legjobb ár/értéket biztosító hajótársaságai

Sokan álmodoznak arról, hogy egy életre szóló hajóúton töltsék el következő nyaralásukat, azonban a legtöbben az anyagiakra hagyatkozva szét sem mernek nézni az opciók között. Habár az ilyen hajókázások valóban nem a legolcsóbb mulatságok, nem egy hajótársaság kínálja minőségi szolgáltatásait az átlagár alatt.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Balatonföldvár - Hajóállomás BH Zrt.

A Balatonföldvári Hajóállomás BH Zrt. Vitorláskikötő tudnivalók: A Balaton nyugati... Tovább

Pilotkönyv

 A vízterület jellegzetességeit és a kikötõket bemutató könyv. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes