notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Brazília: 2014

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Brazília: 2014

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Brazília: 2014


2014/03/18
Tóth Pál

Forrás: fotók: skyscrpaercity.com

Két részes cikksorozatunk első állomásán bemutatjuk, hogy hogyan is állnak a közelgő futball világbajnokság legfontosabb résztvevői: a stadionok. Nem mindenhol rózsás a helyzet, de ismerve a közeget, nem lehet hiba a rendezés körül. Nézzük tehát, először az északi helyszíneket!

Belo Horizonte

 

 

 

 

 

 

Nézze meg a stadionokat és az információkat tartalmazó galériát:
 

 

 

 

Belo Horizonte

Két részes cikksorozatunk első állomásán bemutatjuk, hogy hogyan is állnak a közelgő futball világbajnokság legfontosabb résztvevői: a stadionok. Nem mindenhol rózsás a helyzet, de ismerve a közeget, nem lehet hiba a rendezés körül. Nézzük tehát, először az északi helyszíneket, amelyek a 12 helyszín felét teszik ki.

Minden stadionhoz kettő kép tartozik. Az első képen a terveket mutatjuk meg, míg a másodikon a jelenlegi állapot kerül bemutatásra és mindiegyik 2-es számmal lesz ellátva.

 

Belo HorizonteBelo HorizonteBelo Horizonte

Brazíliában nem ritka, hogy egy stadiont 2 csapat is használ, itt pont ez a helyzet. Ez egy nem teljesen új, hanem egy felújított pálya, amely mára 100%-os készültségben van. Egyszerre 50 000 néző kényelmét szolgálja majdan nyáron ez az 5 csillagos FIFA stadion. Volt már benne futballmeccs és mint a képen látható telt házas buli is. A környék feljavítása érdekében a stadion melletti parkot is szándékoznak rendbe hozni (fásítani) a vb kezdetéig.

 

Belo Horizonte

Ha az előző helyszínre azt írtam, hogy sablonos, akkor ez ide nem igaz. Egyedi tetőmegoldással rendelkezik az építmény, amely szinte közvetlenül az óceán partján került felépítésre. Mint általában a keleti parti létesítmények ez is készen van, az előzetes bejárás során ugyan meg kellett egy kicsit sürgetni a rendezőket, de végül körülbelül 2 hónapja megnyitotta kapuit ez a 45 ezres létesítmény. A környezetet is rehabilitálják folyamatosan, itt biztosan nem lesz probléma.

Belo Horizonte

Brazília észak-nyugati részén van a település. Ezen stadion is 2 csapat foglya használni a vb után. Ahhoz képest, hogy mennyire messze van a világbajnokság központi eseményeitől, és hogy csak azért van itt is helyszín bevallottan, mert ha már a brazil adófizetők mindegyikére terhet rak az esemény, akkor azt mindenki élvezhesse, szóval ahhoz képest itt minden csodálatos. Teljesen kész ez a 46 000 fős pálya, a környék csodálatosan rendezett. Egyetlen baja van a résztvevőknek a helyszínnel, az pedig az időjárás. Itt az átlagos brazil télhez képest, sokkal több esőre és nehéz párás levegőre lehet majd számítani, melyet éjszaka még a hideg is fog kísérni.

Belo Horizonte

A tipikus európai stadion, tipikusan észak amerikai elhelyezéssel. Hogy mire is gondolok? Nos ez a 46 261 fős teljesen új építésű stadion tervezésekor első számú szempontnak tűnik a VIP páholyok beillesztése, ami végig a stadionban körbeér, egy egész emeletet kisajátítva magának. Teljesen felépült, a környezete is tiszta, ápolt. Amerikai viszont abból a szempontból, hogy messze a várostól húzták fel, hatalmas parkolóval körbevéve. A brazil szokásoktól eltérően a kivezető infrastruktúra is kész van, így elmondható, hogy itt se lesz probléma.

Belo HorizonteBelo Horizonte

Ha nem kellett volna 12 stadion a foci vb-re, aligha került volna ez a város is a rendezők közé. A térség nem annyira fejlett, mint a keleti parti nagy városok esetében (Rio, Sao Paolo) és ez bizony a stadion esetében is látszik. Nincs még teljesen felszékezve a stadion, a környék abszolút rendezetlen, a pálya csak a napokban készül el, a kapuk is csak most kerültek a helyükre például. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség normái szerint már régen kész kellett volna lennie ennek a 42 500 fős stadionnak, ami a mai napig olyan 90 %-os készültséget ért el.

Belo HorizonteBelo HorizonteBelo Horizonte

Szintén északon, de már közvetlenül a keleti parton van. Maga a stadion követi a mostanában diktált világtrendeket, amely szerint szinte bárhol fel lehetne építeni, és nem lehetne megmondani, hogy mely országban is található. Van a vb-nek teljesen egyedi építésű stadionja-nos nem ez az… Ebben a 67 000 fős stadionban a csoportmeccseken kívül játszanak majd nyolcad és negyeddöntőket is, a vb után pedig 3 csapat fogja bajnoki meccseit itt játszani. Maga a stadion készen van, még egy jókora parkosítás vár az építészekre.

Belo Horizonte

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke.

Cumolonimbus

A cumolonimbus egy 1-2 km magasan kezdődő és 12-14 km magasságig felnyúló zivatarfelhő....

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti.

Pütting

A pütting nem más, mint a hajókon a vantni rögzítő verete.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.