Íme, 5 újabb híres és gyönyörű gyémánt, brilliáns és évtizedekre vagy akár évszázadokra visszanyúló történetük:

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Briliánsok története - 2.rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Briliánsok története - 2.rész


2013/07/06

Íme, 5 újabb híres és gyönyörű gyémánt, brilliáns és évtizedekre vagy akár évszázadokra visszanyúló történetük:

Íme, 5 újabb híres és gyönyörű gyémánt, brilliáns és évtizedekre vagy akár évszázadokra visszanyúló történetük:

 

 

 

 

 

 

1. De Beers gyémánt


A De Beers diamondot 1888 márciusában találták az egyik Kimberly aknában. A halványsárga színű, oktaéderes kristály eredeti nagysága 428,50 karát volt, és abban az időben ez volt a legnagyobb gyémántja a bányának. Csiszolásának helye bizonytalan, de valószínűsíthető, hogy Amszterdamban végezték el. Elkészülve, az új briliáns súlya 234,65 karát lett, amelyet a Párizsi Világkiállításon mutattak be. Itt vásárolta meg a burmai Maharaja Patiala, aki megbízta a Cartier céget 1928-ban, hogy egy ünnepélyes nyakláncot készítsenek el, melynek központi ékessége a De Beers gyémánt. Elkészülte után a "Patiala nyaklánc" néven vált ismertté a világon. A nyakék 2 930 gyémántot és rubint tartalmaz, súlya 962,25 karát.

 

Brilliánsok története


2. Eureka gyémánt


Az Eureka diamond az első hivatalosan is elismert gyémánt Dél-Afrikában, amely megváltoztatta az egész kontinens életét. 1866-ban Erasmus Jacobs nevű fiú játék közben találta az Orange folyó melletti otthona közelében, de csak, mint érdekes és szép követ látott benne. Megmutatta a szomszédjának is, akinek gyanús lett a közönséges kavics, és elkérte a fiútól azzal, hogy meg is veszi tőle. A fiú anyja jólelkűen ingyen odaajándékozta, nem fogadott el ellenértéket. 1867-ben a helyi vadász és kereskedő John O'Reilly kezébe is eljutott a kő, aki felajánlotta, hogy megvizsgáltatja és megcsiszoltatja Angliában. Kiderült, hogy egy 21,25 karátos gyémántról van szó, amely barnás-sárgás színű párna gyémánt. Csiszolás után a súlya 10,73 karátos lett, de nem is ezzel tűnik ki a többi hatalmas gyémánt közül, hanem a történelmi szerepével, amelyet Afrika életében játszott. Jelenleg a Kimberly Open Bánya Múzeumban van kiállítva, és szándék van arra, hogy O'Reilly- re keresztelik át.

 

Brilliánsok története


3. A Nagy Mogul (The Great Mogul)


A 17. században látták először Indiában, elnevezését a Shah Jehan nagymogul tiszteletére kapta, aki felépítette a Taj Mahalt. Sajnos, ez a gyémánt eltűnt, de vannak , akik azt állítják, hogy a Koh-I-Noor ennek a kőnek az átdolgozása.

 

Brilliánsok története


4. A Bálvány Szeme (The Idol's Eye)


Ez egy körte alakú gyémánt, amelynek méretei akkorák, mint egy tyúktojásé és 70.2 karátos. A legenda szerint, váltságdíjként küldte egy kasmir sejk a török birodalom szultánjának, azért, hogy az a sejk elrabolt leányát szabadon engedje.

 

Brilliánsok története


5. Taylor-Burton Gyémánt


Dél Afrikában, Transvaal-ben találták egy bányában 1966-ban. A színész Richard Burton megvette feleségének, Elizabeth Taylornak 1.1 millió dollárért. Így lett a gyémánt új neve "Taylor-Burton".

 

Brilliánsok története

 

 Csermák János
 Befektetési Szakértő
 www.diamondmatrix.hk

 Kérdésed van? Tedd fel szakértőnknek: Online Tanácsadás

 Keress minket Facebookon is: Diamond Matrix

 


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Korcsolyázás

A korcsolyázásra Budapesten számtalan lehetőségünk van, hiszen több korcsolyapálya is...

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben...

Babaszauna

A babaszauna pozitív hatásai A szauna pozitív hatásairól sokat hallani, azok egyértelműen...

Abwind

Az abwind a zavartszelet jelenti.

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.