XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa

hirdetes

XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2010. május 30-án immáron 14. alkalommal szálltak hajóba a bankárok Balatonkenesén a BROKERNET-UNIQA Bankár Kupán.

XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa

A névadó nyerte a XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupát

 

 A 11.00 órakor kezdődő rajtnál alig-alig fújdogált a szél, de a csaknem egy órás rajteljárás végére kicsit frissült, így ha lassan is, de végül mind az 51 hajó összesen 450 versenyzővel a fedélzetén elrajtolt. A népes mezőnyben ott vitorlázott számos balatoni „nagyvad”:  a Sponsor Wanted Király Zsolttal a kormánynál, Rauchenberger Miklóssal a Principessa, a BROKERNET-UNIQA Lisa pedig Vándor Róbert irányította. A klasszikusok közül itt volt a Nemere II, Sirocco, Tramontana, Kishamis. A rohanógépek számára kedvezett az igen szeszélyes időjárás, így a rövidített pályán rendezett versenyt a BROKERNET-UNIQA nyerte meg a Sponsor Wanted  és a Erste Ingatlanlízing Asso 99 hajója előtt, melyet Dercsényi András kormányzott. A Principessa pedig éppen csak lecsúszott a dobogóról, de a handicap rendszer szerint ők rajtoltak a legkésőbb, így a gyenge szélben nem tudták behozni a hátrányukat.

hirdetes

 

Az eső sem maradt el XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupán

 

Úgy látszik immáron hagyománnyá vált, hogy az Bankár Kupa mezőnyét eláztatja az eső, mert idén sem maradtak szárazon a csapatok. Bár nem volt erős szél, azonban a Gardazurra árboca a befutó előtt néhány száz méterrel kettétört, így ők nem tudták befejezni a versenyt. A többi egység azonban sikeresen teljesítette a Balatonkenese-Balatonalmádi-Balatonkenese rövidített túraverseny távját. A bankárokhoz vasárnap csatlakoztak a Biztosító Kupa résztvevői is, akik már szombaton két pályaversenyt futottak.

 

Eredmények

 

A két napos X. jubileumi BROKERNET-UNIQA Biztosítási Kupán 13 egység indult. Szombaton magabiztos vitorlázással két futamgyőzelemmel az ERSTE Biztosító Szépfy Márton kormányzásával állt az élen, őket követte az AIM hajó kormányánál Sáfián László, majd a harmadik legjobbként a Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének egysége  Kurucz Sándor vezényletével. Vasárnap a biztosítási kupás hajók mezőnyében másodikként befutó Erste Biztosító feltette az i-re a pontot és újra elhódította a Biztosítási Kupát, a második lett Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének hajója, aki egyenletes teljesítményének köszönhetően három harmadik hellyel biztosította be magának az ezüstöt, az AIM-nek a bronz jutott, mert bár a pályaversenyek után biztos másodikként várták a mai folytatást, a túraversenyen szerzett 7. helyük a harmadik helyre volt elég.

hirdetes
 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Csonkarudas vitorlázat, gaffos vitorla

Kezdetben nem tudtak elég magas árbocot készíteni, ezért felhúztak rá egy villás rudat,... Tovább

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 153

Átlagos értékelés: 4.7