XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa

Kövess minket facebookon!
Főoldal > XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa


2010/05/30

2010. május 30-án immáron 14. alkalommal szálltak hajóba a bankárok Balatonkenesén a BROKERNET-UNIQA Bankár Kupán.

XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupa

A névadó nyerte a XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupát

 

 A 11.00 órakor kezdődő rajtnál alig-alig fújdogált a szél, de a csaknem egy órás rajteljárás végére kicsit frissült, így ha lassan is, de végül mind az 51 hajó összesen 450 versenyzővel a fedélzetén elrajtolt. A népes mezőnyben ott vitorlázott számos balatoni „nagyvad”:  a Sponsor Wanted Király Zsolttal a kormánynál, Rauchenberger Miklóssal a Principessa, a BROKERNET-UNIQA Lisa pedig Vándor Róbert irányította. A klasszikusok közül itt volt a Nemere II, Sirocco, Tramontana, Kishamis. A rohanógépek számára kedvezett az igen szeszélyes időjárás, így a rövidített pályán rendezett versenyt a BROKERNET-UNIQA nyerte meg a Sponsor Wanted  és a Erste Ingatlanlízing Asso 99 hajója előtt, melyet Dercsényi András kormányzott. A Principessa pedig éppen csak lecsúszott a dobogóról, de a handicap rendszer szerint ők rajtoltak a legkésőbb, így a gyenge szélben nem tudták behozni a hátrányukat.

 

Az eső sem maradt el XIV. BROKERNET-UNIQA Bankár Kupán

 

Úgy látszik immáron hagyománnyá vált, hogy az Bankár Kupa mezőnyét eláztatja az eső, mert idén sem maradtak szárazon a csapatok. Bár nem volt erős szél, azonban a Gardazurra árboca a befutó előtt néhány száz méterrel kettétört, így ők nem tudták befejezni a versenyt. A többi egység azonban sikeresen teljesítette a Balatonkenese-Balatonalmádi-Balatonkenese rövidített túraverseny távját. A bankárokhoz vasárnap csatlakoztak a Biztosító Kupa résztvevői is, akik már szombaton két pályaversenyt futottak.

 

Eredmények

 

A két napos X. jubileumi BROKERNET-UNIQA Biztosítási Kupán 13 egység indult. Szombaton magabiztos vitorlázással két futamgyőzelemmel az ERSTE Biztosító Szépfy Márton kormányzásával állt az élen, őket követte az AIM hajó kormányánál Sáfián László, majd a harmadik legjobbként a Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének egysége  Kurucz Sándor vezényletével. Vasárnap a biztosítási kupás hajók mezőnyében másodikként befutó Erste Biztosító feltette az i-re a pontot és újra elhódította a Biztosítási Kupát, a második lett Független Biztosítási Alkuszok Szövetségének hajója, aki egyenletes teljesítményének köszönhetően három harmadik hellyel biztosította be magának az ezüstöt, az AIM-nek a bronz jutott, mert bár a pályaversenyek után biztos másodikként várták a mai folytatást, a túraversenyen szerzett 7. helyük a harmadik helyre volt elég.
 

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a...

Reffelés

A reffelés a nagyvitorla felületének csökkentése erős szélben. Ha akkora szél fúj, hogy azt...

Bugsprit

A bugsprit meghatározását lásd az orrsudár szótárszónál.

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

Latni

Vitorlamerevítõ vékony léc vagy mûanyag lap.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.