notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009

hirdetes

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009

dávid júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Budapest Bank Money & Alkotmány Kupát 2009. augusztus 22-én rendezte meg a KMPVSE Balatonkenesén, melyen a hagyományokhoz híven helyet kapott az Old Timer Tabu Kupa, a TIG-RES Kupa, a Bavaria Kupa valamint a kikötői háziverseny is.

 

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009 - Első a Sirocco!

A népes mezőnyben 83 hajó, 400 versenyzővel a fedélzetén vágott neki a Balatonkenese-Balatonalmádi – Balatonkenese – Aliga - Balatonkenese pályának. A versenyzőket 6-8 m/s-os északi szél fogadta a rajtnál. A fahajók - 30 perces előnnyel - 10.30-kor rajtoltak, őket követték 11.00 órakor a modern hajók. A fahajóknál szinte rögtön az élre tört a Sirocco, mögötte remekül tartotta helyét a Stefánia és a Sinbad. A modern hajóknál a Detre Szabolcs kormányozta Lisa nem a legjobban rajtolt ugyan, de nagy sebességpotenciálját kihasználva, a balatonalmádi bóját már tetemes előnnyel elsőként vette az új építésű hajók mezőnyében. Ám a remek szélnek köszönhetően a tradicionális hajók fél órás előnyét már nem tudták behozni az új építésű vitorlások a célig, így a Budapest Bank Money + Alkotmány Kupa dobogójának első három fokára a fahajók csapatai állhattak. A legfényesebb érem a Cittel Lajos kormányozta Sirocco-nak jutott, őt követte Zentai Árpád a Stefániával, a bronzérem pedig Horváth László csapatának a nyakába került, akik a Sinbad fedélzetén hajóztak. A TIG-RES Kupa a legjobb összetett YS eredményt elérő hajónak járt, amelyet idén a Gosztonyi Pál irányította Péter-Pál kapott, akik egyben a YSIII legjobbjai is lettek. A legnépesebb YSI osztályban a Praetor diadalmaskodott Dr Borbíró István vezetésével, a YSII-ben pedig a Győrei János kormányozta Verdessimo ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán.

hirdetes

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009 - Jókedvű vacsora Bakóczy Kálmán dallamaival

hirdetes

A ropogósra sült csülök és a sör azonban mindenkinek egyformán járt, így a Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa a szokásos jókedvű vacsorával és Bakóczy Kálmán dallamaival zárult.
Konkoly Miklós, a Budapest Bank Money & Privát Banki szolgáltatások vezetője elmondta, hogy a Budapest Bank Magyarországon három sportágat, a kézilabdát, a golfot és a vitorlázást támogatja kiemelten. Véleménye szerint egy ilyen exkluzív vitorlásversenyen, mint a Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa egyrészt szórakozást, kikapcsolódást nyújt, másrészt pedig lehetőséget teremt a kölcsönös, kötetlen kapcsolatteremtésre is.

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009 eredmény

 

Dávid Júlia 

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009

További képek

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,... Tovább

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 4.7