Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009

hirdetes

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009

dávid júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Budapest Bank Money & Alkotmány Kupát 2009. augusztus 22-én rendezte meg a KMPVSE Balatonkenesén, melyen a hagyományokhoz híven helyet kapott az Old Timer Tabu Kupa, a TIG-RES Kupa, a Bavaria Kupa valamint a kikötői háziverseny is.

 

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009 - Első a Sirocco!

A népes mezőnyben 83 hajó, 400 versenyzővel a fedélzetén vágott neki a Balatonkenese-Balatonalmádi – Balatonkenese – Aliga - Balatonkenese pályának. A versenyzőket 6-8 m/s-os északi szél fogadta a rajtnál. A fahajók - 30 perces előnnyel - 10.30-kor rajtoltak, őket követték 11.00 órakor a modern hajók. A fahajóknál szinte rögtön az élre tört a Sirocco, mögötte remekül tartotta helyét a Stefánia és a Sinbad. A modern hajóknál a Detre Szabolcs kormányozta Lisa nem a legjobban rajtolt ugyan, de nagy sebességpotenciálját kihasználva, a balatonalmádi bóját már tetemes előnnyel elsőként vette az új építésű hajók mezőnyében. Ám a remek szélnek köszönhetően a tradicionális hajók fél órás előnyét már nem tudták behozni az új építésű vitorlások a célig, így a Budapest Bank Money + Alkotmány Kupa dobogójának első három fokára a fahajók csapatai állhattak. A legfényesebb érem a Cittel Lajos kormányozta Sirocco-nak jutott, őt követte Zentai Árpád a Stefániával, a bronzérem pedig Horváth László csapatának a nyakába került, akik a Sinbad fedélzetén hajóztak. A TIG-RES Kupa a legjobb összetett YS eredményt elérő hajónak járt, amelyet idén a Gosztonyi Pál irányította Péter-Pál kapott, akik egyben a YSIII legjobbjai is lettek. A legnépesebb YSI osztályban a Praetor diadalmaskodott Dr Borbíró István vezetésével, a YSII-ben pedig a Győrei János kormányozta Verdessimo ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán.

hirdetes

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009 - Jókedvű vacsora Bakóczy Kálmán dallamaival

hirdetes

A ropogósra sült csülök és a sör azonban mindenkinek egyformán járt, így a Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa a szokásos jókedvű vacsorával és Bakóczy Kálmán dallamaival zárult.
Konkoly Miklós, a Budapest Bank Money & Privát Banki szolgáltatások vezetője elmondta, hogy a Budapest Bank Magyarországon három sportágat, a kézilabdát, a golfot és a vitorlázást támogatja kiemelten. Véleménye szerint egy ilyen exkluzív vitorlásversenyen, mint a Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa egyrészt szórakozást, kikapcsolódást nyújt, másrészt pedig lehetőséget teremt a kölcsönös, kötetlen kapcsolatteremtésre is.

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009 eredmény

 

Dávid Júlia 

Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009Budapest Bank Money & Alkotmány Kupa 2009

További képek

Forrás: vitorlazas.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Michael Maier

Michael Maier vitorlázó bemutatása Michael Maier cseh származású vitorlázó. Finn és... Tovább

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 4.7