Világszép születésnap

hirdetes

Buddha születésnapja a legszebb a világon!

D. Ági
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A buddhista világ legnagyobb és leglátványosabb ünnepe az úgynevezett Waisac nap, melyet a méltán híres Borobodur templomban és környékén szerveznek meg minden évben Jáva szigetén. Ezen a napon Buddha születését, megvilágosulását és halálát ünnepli az egész vallási közössé ráadásul lenyűgöző módon. Nézd meg, mennyire gyönyörű ez a ceremónia!

Varázslatosan szép ceremónia a világ legszebb szülinapján

Buddha születésének ünnepe mindig telihold napján van, de minden évben máskor tartják meg a gyönyörű ceremóniát, ez lehet április vége felé vagy májusban. A pontos időpont változó, mert minden évben másik buddhista szervezet felelős az ünnepség levezetéséért. Az esemény része egy felvonulás, mely Indonézia 3 fontos buddhista templomát köti össze. A menet résztvevőinek száma minden évben meghaladja a 15 ezer főt.

 

 

Az ünnepségen megjelent ezreket figyelni, ahogyan közösen mantráznak, egyszerre nagyon intenzív, erőteljes élmény, ugyanakkor alázatra is tanítja a jelenlevőt.  Nem beszélve arról, hogy már a helyszín is nagy hatást gyakorol az odalátogatókra, hiszen Borobodur a világ legnagyobb buddhista temploma, egy olyan ősi emlék, amit élőben látni egyszerűen fantasztikus.

hirdetes

 

A monumentális építmény a 9. században(!) épült, melynek építészeti stílusa tükrözi India akkori befolyását a régióra. Azóta természetesen teljesen beleolvadt Indonézia kulturális emlékeibe, és ha egyszer eljut oda az utazó, megérti, miért is éppen ez a hely Indonézia legikonikusabb jelképe.

hirdetes

 

 

 

A csodálatos építmény nem csak kora miatt különleges, elhelyezkedése is lenyűgöző, körben a távoli hegyekkel és minden irányban dús zöld növényzettel övezett. Építészetileg is csoda a közel 3ezer relieffel és 504 Buddha szoborral dekorált építmény, ugyanis semmilyen kötőanyagot nem használtak a szerkezeti elemek rögzítéséhez.

 

A következő oldalon jönnek a ceremónia varázslatos pillanatai.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek utazás

Szótár

Detre Diána

Név: Detre Diána Detre Diána születési hely/idő: Budapest, 1983. november.... Tovább

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.