Világszép születésnap

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Buddha születésnapja a legszebb a világon!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Buddha születésnapja a legszebb a világon!


2016/02/12

A buddhista világ legnagyobb és leglátványosabb ünnepe az úgynevezett Waisac nap, melyet a méltán híres Borobodur templomban és környékén szerveznek meg minden évben Jáva szigetén. Ezen a napon Buddha születését, megvilágosulását és halálát ünnepli az egész vallási közössé ráadásul lenyűgöző módon. Nézd meg, mennyire gyönyörű ez a ceremónia!

Varázslatosan szép ceremónia a világ legszebb szülinapján

Buddha születésének ünnepe mindig telihold napján van, de minden évben máskor tartják meg a gyönyörű ceremóniát, ez lehet április vége felé vagy májusban. A pontos időpont változó, mert minden évben másik buddhista szervezet felelős az ünnepség levezetéséért. Az esemény része egy felvonulás, mely Indonézia 3 fontos buddhista templomát köti össze. A menet résztvevőinek száma minden évben meghaladja a 15 ezer főt.

 

 

Az ünnepségen megjelent ezreket figyelni, ahogyan közösen mantráznak, egyszerre nagyon intenzív, erőteljes élmény, ugyanakkor alázatra is tanítja a jelenlevőt.  Nem beszélve arról, hogy már a helyszín is nagy hatást gyakorol az odalátogatókra, hiszen Borobodur a világ legnagyobb buddhista temploma, egy olyan ősi emlék, amit élőben látni egyszerűen fantasztikus.

 

A monumentális építmény a 9. században(!) épült, melynek építészeti stílusa tükrözi India akkori befolyását a régióra. Azóta természetesen teljesen beleolvadt Indonézia kulturális emlékeibe, és ha egyszer eljut oda az utazó, megérti, miért is éppen ez a hely Indonézia legikonikusabb jelképe.

 

 

 

A csodálatos építmény nem csak kora miatt különleges, elhelyezkedése is lenyűgöző, körben a távoli hegyekkel és minden irányban dús zöld növényzettel övezett. Építészetileg is csoda a közel 3ezer relieffel és 504 Buddha szoborral dekorált építmény, ugyanis semmilyen kötőanyagot nem használtak a szerkezeti elemek rögzítéséhez.

 

A következő oldalon jönnek a ceremónia varázslatos pillanatai.

Varázslatosan szép ceremónia a világ legszebb szülinapján

Buddha születésnapjának ceremóniájában a leglátványosabb elem mégis a több ezer lámpás útra bocsájtásának pillanata az éjszaka közepén. A látvány semmihez sem fogható, talán jobb, ha néhány fotóval próbálom inkább leírni, milyen különleges élmény ezen a napon az esemény résztvevői között lenni.

 

 

 


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Élesedés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Baumlift

A baumlift meghatározását lásd a pihentető szótárszónál.

Fall

lásd: felhúzókötél

Clemm

A Clemm jelentése kötélszorító.

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.