notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google a tenger alatt – Búvárpanoráma Sydneyben

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Búvárpanoráma Sydneyben - A Google a tenger alatt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Búvárpanoráma Sydneyben - A Google a tenger alatt


2014/11/13
Petra

A Google hamarosan mindent látni fog: már azt is, ami a tenger alatt van. Most egy olyan újításon dolgoznak, ami által a felhasználók betekintést nyerhetnek a víz alá és 360 fokban megnézhetik a tenger élővilágát.

Google
A Google azt tervezi, hogy a Street Viewen keresztül a felhasználók betekintést nyerhetnek Sydney tenger világába és megnézhetik a legszebb búvárhelyeket. Erre már nem is kell olyan sokat várni. Ez a fejlesztés a Catlin Seaview Survey, a University of Queensland, a Google és az International Union for Conservation of Nature (IUCN) együttműködésével fog megvalósulni. Első körben Sydney tengerpartjainál fogják felszerelni a kamerákat. Ezeken a helyeken van is mit nézni, ugyanis rengeteg olyan helyszínt találunk itt, ahol csodálatos az élővilág és a vizek tele vannak trópusi halakkal, meg más érdekes tengeri állatokkal. Ilyen helyszín például a Bondi Beach, a Manly és a Sydney kikötő.

Google

A Street View ezen funkciójának használata rendkívül egyszerű lesz. Nem kell mást tenni, mint felmenni a Google Mapsra, megkeresni a legjobb búvárhelyeket, és egy gombnyomással már ott is vagyunk virtuálisan. Utána nincs más dolgunk, mint 360 fokos szögben megcsodálni a tenger alatti élővilágot. Az egész úgy működik, mintha az utcákat néznék a felhasználók, csak épp a tenger alatt. A tervben az is szerepel, hogy a védett területekre is felszerelnek kamerákat, hogy az emberek számára az is elérhető legyen, viszont ne csak a felszínt lássák, hanem azt is, hogy mi rejtőzik a tenger alatt.

Google

Dan Laffoley, az IUCN alelnöke elmondása szerint kifejezetten nagy kihívás volt az, hogy a védett területekre is kihelyezzék ezeket a kamerákat. Pedig fontos lenne, hogy az emberek ezeket a helyeket is láthassák, különösen az eddig átlag emberek számára elérhetetlen látnivalókat, mint a tenger alatti élővilág. Ezért a tudomány feladata az, hogy tegyen ennek érdekében valamit. A Google létre akart hozni egy olyan térképet, ahol szinte az egész bolygót szemügyre vehetjük, mert eddig gyakorlatilag a bolygó 71 százaléka nem volt látható. Éppen ezért számít forradalmi újításnak az, amit Sydneyben terveznek megvalósítani.

Google

Azért is fontos, hogy az emberek szemügyre vehessék a védett helyek élővilágát, mert amíg a saját szemükkel nem látják, addig nem fogják felismerni ezeknek a helyeknek az igazi értékét se. Ez teljesen érthető, mert hogy viszonyuljon az ember olyan dolgokhoz, amiket még soha életében nem látott a saját szemével?tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,...

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Nautic 370 Run vitorlás hajó

A hajó extravagáns megjelenése a legújabb trendeket követi, maximálisan szem előtt tartva...

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai...

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!