notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Google a tenger alatt – Búvárpanoráma Sydneyben

hirdetes

Búvárpanoráma Sydneyben - A Google a tenger alatt

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Google hamarosan mindent látni fog: már azt is, ami a tenger alatt van. Most egy olyan újításon dolgoznak, ami által a felhasználók betekintést nyerhetnek a víz alá és 360 fokban megnézhetik a tenger élővilágát.

Google

A Google azt tervezi, hogy a Street Viewen keresztül a felhasználók betekintést nyerhetnek Sydney tenger világába és megnézhetik a legszebb búvárhelyeket. Erre már nem is kell olyan sokat várni. Ez a fejlesztés a Catlin Seaview Survey, a University of Queensland, a Google és az International Union for Conservation of Nature (IUCN) együttműködésével fog megvalósulni. Első körben Sydney tengerpartjainál fogják felszerelni a kamerákat. Ezeken a helyeken van is mit nézni, ugyanis rengeteg olyan helyszínt találunk itt, ahol csodálatos az élővilág és a vizek tele vannak trópusi halakkal, meg más érdekes tengeri állatokkal. Ilyen helyszín például a Bondi Beach, a Manly és a Sydney kikötő.

Google

A Street View ezen funkciójának használata rendkívül egyszerű lesz. Nem kell mást tenni, mint felmenni a Google Mapsra, megkeresni a legjobb búvárhelyeket, és egy gombnyomással már ott is vagyunk virtuálisan. Utána nincs más dolgunk, mint 360 fokos szögben megcsodálni a tenger alatti élővilágot. Az egész úgy működik, mintha az utcákat néznék a felhasználók, csak épp a tenger alatt. A tervben az is szerepel, hogy a védett területekre is felszerelnek kamerákat, hogy az emberek számára az is elérhető legyen, viszont ne csak a felszínt lássák, hanem azt is, hogy mi rejtőzik a tenger alatt.

Google

Dan Laffoley, az IUCN alelnöke elmondása szerint kifejezetten nagy kihívás volt az, hogy a védett területekre is kihelyezzék ezeket a kamerákat. Pedig fontos lenne, hogy az emberek ezeket a helyeket is láthassák, különösen az eddig átlag emberek számára elérhetetlen látnivalókat, mint a tenger alatti élővilág. Ezért a tudomány feladata az, hogy tegyen ennek érdekében valamit. A Google létre akart hozni egy olyan térképet, ahol szinte az egész bolygót szemügyre vehetjük, mert eddig gyakorlatilag a bolygó 71 százaléka nem volt látható. Éppen ezért számít forradalmi újításnak az, amit Sydneyben terveznek megvalósítani.

Google

Azért is fontos, hogy az emberek szemügyre vehessék a védett helyek élővilágát, mert amíg a saját szemükkel nem látják, addig nem fogják felismerni ezeknek a helyeknek az igazi értékét se. Ez teljesen érthető, mert hogy viszonyuljon az ember olyan dolgokhoz, amiket még soha életében nem látott a saját szemével?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület... Tovább

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 150

Átlagos értékelés: 4.8

tenger,óceán