BYC Vitorlás Kupa 2009 előzetes

hirdetes

BYC Vitorlás Kupa 2009 előzetes

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Balatonfüredi Yacht Club 2009. június 19-e és 20-a között ad otthon az idei év legnagyobb ifjúsági ranglista versenyének a BYC Kupának, melynek keretein belül rendezik meg a Közép-Európai Cadet Kupa (CECC) nemzetközi versenyt is. Az utánpótlás versenyzők öt hajóosztályban - 420, Laser Radial, Laser 4.7, Cadet és Optimist – mérik össze tudásukat. A hazai utánpótlás mezőny legjobbjai mellett itt lesznek a cseh, a lengyel és a német versenyzők is.

 

BYC Vitorlás Kupa 2009 előzetes

BYC Kupa 2009 vitorlás verseny - közel 120 hajóra számítanak

A kishajós vitorlásverseny a Balatonfüredi Yacht Club hagyományos versenye, idén is akár csak tavaly, közel 120 hajóra és több mint 150 versenyzőre számítanak a rendezők. A 420, Laser Radial, Laser 4.7 és Optimist osztályokban a 2009. évi Európa Bajnokságra és Világbajnokságra kvalifikálhatják magukat a legjobbak. 2009-ben Balatonfüred ad otthon a 420 osztály kontinens viadalának, így várhatóan a nemzetközi mezőny is képviselteti magát a régióból. A Cadet osztályban pedig biztosan több nemzet verseng majd, hiszen a BYC Kupa a Közép-Európai Kupa nemzetközi versenye is egyben.

hirdetes

BYC Kupa 2009 - Vendég a nyolcszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas

A 8 futamosra tervezett vitorlásverseny június 19-én, pénteken 10.30-kor veszi kezdetét. A szervezők több meglepetéssel készülnek az ifjú vitorlázóknak. Az akrobatikus kerékpáros bemutató mellett, a versenyzők szombat este egy neves és sikeres sportolóval beszélgethetnek. Idén a nyolcszoros Kékszalag győztes és a J24-es hajóosztály Európa Bajnokságára készülő Litkey Farkas lesz a vendég.

A rendező Balatonfüredi Yacht Clubról:

Európa egyik legrégebbi vitorlás klubját a Balatonfüredi Yacht Clubot 1867-ben alapították. A klub megalakulás óta nagy hangsúly fektet a versenyzésre, kiemelten foglalkozik az utánpótlás neveléssel, a tagok döntő része jelenleg is aktív versenyző. A klub 14. éve folyamatosan a legeredményesebb hazai vitorlás egyesület. A pont-szerző helyek több mint felét az ifjúsági sportolók szerzik. A 2012-es olimpiára egy nagyon határozott és komoly program kezdődött el. Két hajóosztályban sikeres és a sport iránt elkötelezett, tehetséges fiatalok kezdték meg a felkészülést. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk... Tovább

Laterál felület

A hajótest vízbemerült részének oldalnézeti vetülete. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 208

Átlagos értékelés: 4.7