BYC Kupa - Olympic Hopes Regatta

Kövess minket facebookon!
Főoldal > BYC Kupa beszámoló

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

BYC Kupa beszámoló


2010/06/21

Forrás: Solymos Dóra

Változékony idővel indult a BYC Kupa - Olympic Hopes Regatta. Az elmúlt három napban volt eső, napsütés és változó irányú és erősségű szél, mely elegendő volt ahhoz, hogy a tervezett futamszámokat teljesítsék a pályákon.

BYC kupa 2010

Közel 200 versenyző nevezett be a Balatonfüredi Yacht Club ifjúsági ranglista versenyére a BYC Kupára. A hazai nevezők mellett nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták meghívásunkat a cseh, szlovák és szerb versenyzők is.

Első nap beszámolója

Pénteki napon hármas keleti szélben indítottak 2-2 futamot a pályákon mely jó aránynak számít, hiszen az időjárás nagyban meghatározta futamszámokat aznap. Hármas É-ÉNY-i szélben folytatódott szombat reggel a BYC Kupa. A megszokotthoz képest viszonylag későn, 11-kor indították a rajtot, tekintettel, hogy más nagyhajós verseny is zajlott a füredi öbölben. A második futam indítása után nem sokkal sajnos leállt szél, az „A" pályán induló hajóosztályoknak érvénytelenítették a futamot, míg a „B" pálya versenyzői zömében befutottak, de végül a rendezők törölték ezt a futamot az irreális szélviszonyok és esélyek miatt.

Változatos programok az esti órákban

A parti halasztás után a nap zárásával egy-két óvást is tárgyalt a versenybíróság. Este tészta partyval vártuk a gyerekeket, emellett meglepetés programokkal színesítettük az estét. A jókedv fokozása érdekében a vacsora előtt Mag Andrea fotóit vetítettük az elmúlt két nap történéseiről. Meghívtuk a négyszeres olimpikon szörföst, Gádorfalvi Áront és a Kékszalagon katamaránnal induló Vándor Róbertet. A gyerekek beszélgethettek velük és feltehették nekik kérdéseiket. A kérdésfeltevőknek HARIBO gumicukrokat és Kékszalag különkiadás Hajó Magazinokat osztottunk.

Esős futam

Vasárnap már zömében északi szél fújt, de a sok zivatar miatt ez nem nagyon kedvezett a versenyzőknek. Mindkét pályán 3-3 futamot indítottak a szervezők, az első és az utolsó futam kellőképpen megáztatta a mezőnyöket. Az eső miatt legyengült a szél és csak csíkokban fújt, változó irányból, így leginkább a szerencsén múltak az aznapi eredmények. A partot érés után végleg elvonultak az esőfelhők, így a díjkiosztó már nyugodt, száraz körülmények között zajlott. A díjkiosztót egy fantasztikus akrobatikus kerékpáros bemutató vezette fel.

Végeredmény

Minden hajóosztályban az első három helyezettet díjazták korosztályonként, ill. az OP osztályban a csapatokat is külön meglepték 1-1 serleggel, nem beszélve a rengeteg ajándékról. A legnagyobb sikert a vízipisztolyok aratták, amelyek beüzemelése azonnal megtörtént, így nemcsak hangos, hanem vizes is lett a program.

Végeredmény

Ez úton is köszönet a rendezőknek, a bíróknak és a sok segítő kéznek!
Jövőre ismét hasonló vagy nagyobb létszámú indulóra számítunk!


Solymos Dóra
BYC

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Hosszú hétvégék külföldön

Hosszúhétvégék külföldön. Alfatours!

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One...

Vorstag

A Vorstag (forstág) az árbocot előre merevítő drótkötél.

Turbó vásárlás

A járműgyártsában leggyakrabban használt feltöltőtípus a turbófeltöltő.  A...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.