notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

BYC Kupa - Olympic Hopes Regatta

hirdetes

BYC Kupa beszámoló

Solmyos Dóra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Változékony idővel indult a BYC Kupa - Olympic Hopes Regatta. Az elmúlt három napban volt eső, napsütés és változó irányú és erősségű szél, mely elegendő volt ahhoz, hogy a tervezett futamszámokat teljesítsék a pályákon.

BYC kupa 2010

Közel 200 versenyző nevezett be a Balatonfüredi Yacht Club ifjúsági ranglista versenyére a BYC Kupára. A hazai nevezők mellett nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták meghívásunkat a cseh, szlovák és szerb versenyzők is.

Első nap beszámolója

Pénteki napon hármas keleti szélben indítottak 2-2 futamot a pályákon mely jó aránynak számít, hiszen az időjárás nagyban meghatározta futamszámokat aznap. Hármas É-ÉNY-i szélben folytatódott szombat reggel a BYC Kupa. A megszokotthoz képest viszonylag későn, 11-kor indították a rajtot, tekintettel, hogy más nagyhajós verseny is zajlott a füredi öbölben. A második futam indítása után nem sokkal sajnos leállt szél, az „A" pályán induló hajóosztályoknak érvénytelenítették a futamot, míg a „B" pálya versenyzői zömében befutottak, de végül a rendezők törölték ezt a futamot az irreális szélviszonyok és esélyek miatt.

hirdetes

Változatos programok az esti órákban

A parti halasztás után a nap zárásával egy-két óvást is tárgyalt a versenybíróság. Este tészta partyval vártuk a gyerekeket, emellett meglepetés programokkal színesítettük az estét. A jókedv fokozása érdekében a vacsora előtt Mag Andrea fotóit vetítettük az elmúlt két nap történéseiről. Meghívtuk a négyszeres olimpikon szörföst, Gádorfalvi Áront és a Kékszalagon katamaránnal induló Vándor Róbertet. A gyerekek beszélgethettek velük és feltehették nekik kérdéseiket. A kérdésfeltevőknek HARIBO gumicukrokat és Kékszalag különkiadás Hajó Magazinokat osztottunk.

Esős futam

Vasárnap már zömében északi szél fújt, de a sok zivatar miatt ez nem nagyon kedvezett a versenyzőknek. Mindkét pályán 3-3 futamot indítottak a szervezők, az első és az utolsó futam kellőképpen megáztatta a mezőnyöket. Az eső miatt legyengült a szél és csak csíkokban fújt, változó irányból, így leginkább a szerencsén múltak az aznapi eredmények. A partot érés után végleg elvonultak az esőfelhők, így a díjkiosztó már nyugodt, száraz körülmények között zajlott. A díjkiosztót egy fantasztikus akrobatikus kerékpáros bemutató vezette fel.

hirdetes

Végeredmény

Minden hajóosztályban az első három helyezettet díjazták korosztályonként, ill. az OP osztályban a csapatokat is külön meglepték 1-1 serleggel, nem beszélve a rengeteg ajándékról. A legnagyobb sikert a vízipisztolyok aratták, amelyek beüzemelése azonnal megtörtént, így nemcsak hangos, hanem vizes is lett a program.

Végeredmény

Ez úton is köszönet a rendezőknek, a bíróknak és a sok segítő kéznek!
Jövőre ismét hasonló vagy nagyobb létszámú indulóra számítunk!


Solymos Dóra
BYC

 

Forrás: Solymos Dóra

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fuxolás

A fuxolás, bandázsolás, babázás két kötél tartós összefonása, egymáshoz való tartós rögzítése. Tovább

Tőkesúlyos hajó

Tőkesúllyal és kabinnal rendelkező vitorlás hajó. Nevezik még kielernek is. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.8