notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

BYC Kupa - Olympic Hopes Regatta

hirdetes

BYC Kupa beszámoló

Solmyos Dóra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Változékony idővel indult a BYC Kupa - Olympic Hopes Regatta. Az elmúlt három napban volt eső, napsütés és változó irányú és erősségű szél, mely elegendő volt ahhoz, hogy a tervezett futamszámokat teljesítsék a pályákon.

BYC kupa 2010

Közel 200 versenyző nevezett be a Balatonfüredi Yacht Club ifjúsági ranglista versenyére a BYC Kupára. A hazai nevezők mellett nagy örömünkre szolgált, hogy elfogadták meghívásunkat a cseh, szlovák és szerb versenyzők is.

Első nap beszámolója

Pénteki napon hármas keleti szélben indítottak 2-2 futamot a pályákon mely jó aránynak számít, hiszen az időjárás nagyban meghatározta futamszámokat aznap. Hármas É-ÉNY-i szélben folytatódott szombat reggel a BYC Kupa. A megszokotthoz képest viszonylag későn, 11-kor indították a rajtot, tekintettel, hogy más nagyhajós verseny is zajlott a füredi öbölben. A második futam indítása után nem sokkal sajnos leállt szél, az „A" pályán induló hajóosztályoknak érvénytelenítették a futamot, míg a „B" pálya versenyzői zömében befutottak, de végül a rendezők törölték ezt a futamot az irreális szélviszonyok és esélyek miatt.

hirdetes

Változatos programok az esti órákban

A parti halasztás után a nap zárásával egy-két óvást is tárgyalt a versenybíróság. Este tészta partyval vártuk a gyerekeket, emellett meglepetés programokkal színesítettük az estét. A jókedv fokozása érdekében a vacsora előtt Mag Andrea fotóit vetítettük az elmúlt két nap történéseiről. Meghívtuk a négyszeres olimpikon szörföst, Gádorfalvi Áront és a Kékszalagon katamaránnal induló Vándor Róbertet. A gyerekek beszélgethettek velük és feltehették nekik kérdéseiket. A kérdésfeltevőknek HARIBO gumicukrokat és Kékszalag különkiadás Hajó Magazinokat osztottunk.

Esős futam

Vasárnap már zömében északi szél fújt, de a sok zivatar miatt ez nem nagyon kedvezett a versenyzőknek. Mindkét pályán 3-3 futamot indítottak a szervezők, az első és az utolsó futam kellőképpen megáztatta a mezőnyöket. Az eső miatt legyengült a szél és csak csíkokban fújt, változó irányból, így leginkább a szerencsén múltak az aznapi eredmények. A partot érés után végleg elvonultak az esőfelhők, így a díjkiosztó már nyugodt, száraz körülmények között zajlott. A díjkiosztót egy fantasztikus akrobatikus kerékpáros bemutató vezette fel.

hirdetes

Végeredmény

Minden hajóosztályban az első három helyezettet díjazták korosztályonként, ill. az OP osztályban a csapatokat is külön meglepték 1-1 serleggel, nem beszélve a rengeteg ajándékról. A legnagyobb sikert a vízipisztolyok aratták, amelyek beüzemelése azonnal megtörtént, így nemcsak hangos, hanem vizes is lett a program.

Végeredmény

Ez úton is köszönet a rendezőknek, a bíróknak és a sok segítő kéznek!
Jövőre ismét hasonló vagy nagyobb létszámú indulóra számítunk!


Solymos Dóra
BYC

 

Forrás: Solymos Dóra

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a... Tovább

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.8