Carintha VI

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Carintha VI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Carintha VI


2014/01/19

Forrás: www.superyachtworld.com

Az elmúlt négy hónapban pontszámaikról faggattuk a világ vezető jacht tervezőit, hogy felállíthassunk egy listát az ötven leggyönyörűbb szuperjachtról, amit valaha építettek.
Az egyetlen szabály az volt, hogy a sajátjaikra nem szavazhattak, és 30 méter feletti luxusjachtnak kellett lenniük
A szavazatokat megszámlálva leránthatjuk a leplet a végleges ismertető listánkról a világ legszebb jachtokról a világon. Még listánkra vettünk néhányat azok tervezői közül, hogy megérthessük, mitől olyan különleges a végső tíz.

Carintha VI

 

Híresen, és valószínűleg visszaesősen, Carintha VI annak a ténynek köszönheti a létét, hogy idősebb rokona, Carintha V csak néhány hónapot élt túl, mielőtt véget értek volna napjai a görög vizeken.

 A szerencsétlen kapitány kiküzdötte a hajót a partra egy telefonért, hogy lehessen egy kínos telefonhívása a tulajdonosával, Helmut Hortennel. Horten úr majdnem rögtön másnap fel is kereste apámat, és felkérte, hogy kezdjen el dolgozni az utódon, ami már egy kicsit túlhasznált kifejezéssel élve, jachtos ikonná vált.

 

 

Semmiképpen sem volt azonnal ikon, amikor megjelent a lürsseni kocsiszínből. Drámai felső fedélzet alatti rész egy karcsú fregatt alapú testen, rostélyok, és az a megkülönböztető kék szélvédő az irányítóterem előtt, az apám tervétől sokakat kirázott a hideg, és a megítélése hagyományos tervezők, és tengerészeti mérnökök közt is a veszélyes radikális volt. De most a lefaragott vonalai, és karcsú maszkulinitása árulkodnak a jó ízlésről, visszafogottságról, stílusérzékről, amit manapság ritkán látni. Belül céltudatos volt, enyhén fanyarságra utazva, és a mai követelményekhez mérve nem sok hangsúly jutott a pazarlásra, köszönhetően a három MTU dieselnek.

Nincsenek lecsapások, bonyolult divatképek, és egyáltalán semmi lehetőség lesétálni egy lépcsőn egy kellemes fürdőző részhez. De annál jobb. A Carintha elegáns és feszes külseje a mély kék festéssel és az arany motorjával elvéthetetlen csíkot húzott a Cote d’Azuri kikötőkbe, ahogy azt teszi ma is.

 

 

Az apám nagyon büszke volt rá. Természetesen, én még büszkébb vagyunk arra, hogy ez a design még negyven év elteltével is ilyen benyomást kelt.


DATA: Year: 2003 LOA: 115m Builder Lürssen Exterior:
Bannenberg Interior: Bannenberg


hajó tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonalmádi Társasüdülő Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Társasüdülő...

Árboccsúcs

Az árboccsúcs az árboc felső vége, mely speciális fémveret segítségével lehetővé...

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt....

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.