notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Carintha VI

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Carintha VI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Carintha VI


2014/01/19
Dénes Bernadett

Forrás: www.superyachtworld.com

Az elmúlt négy hónapban pontszámaikról faggattuk a világ vezető jacht tervezőit, hogy felállíthassunk egy listát az ötven leggyönyörűbb szuperjachtról, amit valaha építettek.
Az egyetlen szabály az volt, hogy a sajátjaikra nem szavazhattak, és 30 méter feletti luxusjachtnak kellett lenniük
A szavazatokat megszámlálva leránthatjuk a leplet a végleges ismertető listánkról a világ legszebb jachtokról a világon. Még listánkra vettünk néhányat azok tervezői közül, hogy megérthessük, mitől olyan különleges a végső tíz.

Carintha VI

 

Híresen, és valószínűleg visszaesősen, Carintha VI annak a ténynek köszönheti a létét, hogy idősebb rokona, Carintha V csak néhány hónapot élt túl, mielőtt véget értek volna napjai a görög vizeken.

 A szerencsétlen kapitány kiküzdötte a hajót a partra egy telefonért, hogy lehessen egy kínos telefonhívása a tulajdonosával, Helmut Hortennel. Horten úr majdnem rögtön másnap fel is kereste apámat, és felkérte, hogy kezdjen el dolgozni az utódon, ami már egy kicsit túlhasznált kifejezéssel élve, jachtos ikonná vált.

 

 

Semmiképpen sem volt azonnal ikon, amikor megjelent a lürsseni kocsiszínből. Drámai felső fedélzet alatti rész egy karcsú fregatt alapú testen, rostélyok, és az a megkülönböztető kék szélvédő az irányítóterem előtt, az apám tervétől sokakat kirázott a hideg, és a megítélése hagyományos tervezők, és tengerészeti mérnökök közt is a veszélyes radikális volt. De most a lefaragott vonalai, és karcsú maszkulinitása árulkodnak a jó ízlésről, visszafogottságról, stílusérzékről, amit manapság ritkán látni. Belül céltudatos volt, enyhén fanyarságra utazva, és a mai követelményekhez mérve nem sok hangsúly jutott a pazarlásra, köszönhetően a három MTU dieselnek.

Nincsenek lecsapások, bonyolult divatképek, és egyáltalán semmi lehetőség lesétálni egy lépcsőn egy kellemes fürdőző részhez. De annál jobb. A Carintha elegáns és feszes külseje a mély kék festéssel és az arany motorjával elvéthetetlen csíkot húzott a Cote d’Azuri kikötőkbe, ahogy azt teszi ma is.

 

 

Az apám nagyon büszke volt rá. Természetesen, én még büszkébb vagyunk arra, hogy ez a design még negyven év elteltével is ilyen benyomást kelt.


DATA: Year: 2003 LOA: 115m Builder Lürssen Exterior:
Bannenberg Interior: Bannenberg


hajó tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény...

Rig

Rignek nevezzük a rudazat (árboc, bumm) és az azokat merevítő álló kötélzet (forstag,...

Flieger

Flieger – speciális orrvitorla, a normál orrvitorla felett helyezkedik el

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!