India különleges látványosságainak egyik fénypontja

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A világ egyik legkülönlegesebb helye – Chand Baori, India több százéves műemléke

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A világ egyik legkülönlegesebb helye – Chand Baori, India több százéves műemléke


2024/03/06
ZH

India egyik legkülönlegesebb műemléki látványossága egyszerűen elkápráztatja a turistákat, képekről azt hihetnénk, hogy photoshop, de Chand Baori nem okoz csalódást. Geometrikus lépcsők tömege képez optikai csalódást, ismerd meg Te is India egyik legkülönlegesebb műemlékét!

India látványosságai

India – Chand Baori-kút


Az indiai kis falu Abhaneri legfőbb nevezetességének számító Chand Baori-kút Dzsaipur várostól nem messze helyezkedik el, így az oda látogató turisták százai fedezik fel a műemléknek számító több százéves építményt. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen a látvány, amelyet Chand Baori nyújt, igazi illúzióba varázsol bennünket. Monumentális nagysága mellett az emberek eltörpülnek, és méreteiből adódóan elsőre senki nem találni ki eredeti funkcióját.

 

Chand Baori-kút története


Az építeszeti jellegzetességei alapján arra lehet következtetni, hogy a kút legrégebbi részeit a 8.-9. század fordulóján készítették. A létrehozásának több feltételezése is van, egyesek úgy gondolják, hogy egy helyi uralkodó rendelte el a kút építtetését, Raja Chanda, a Chanda király, erre azonban írásos bizonyítékot nem találtak. A Felső emelet azonban csak a 18.században épült meg az oszlopos árkádos szerkezetével a Mogul-dinasztia korszakából.


Természetesen kút lévén, a mélyre épített építmény a környező területek vízszükségletét látta el az esővíz összegyűjtésével. Az indiai Radzsisztán államra az extrém szárazság a jellemző, így a kút megépítésére felettébb nagy szükség volt. Fő funkciója mellett többek között a közeli Harshat Mata templommal együtt fontos zarándokhelyként tartották számon, így a vízgyűjtésen túl több vallásos szertartásnak is otthont adtak Chand Baori lépcsői.
 

 

Lapozz a következő oldalra, ha tetszik amit látsz! 


érdekesség kultúra utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ...

Abdrift

Az abdrift a hajó oldalra való sodródása, csúszása.

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő....

Bavaria 44

Bavaria 44 vitorlás hajó történet,leírás A Bavaria 44 vitorlás hajót 2002 és 2004...

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.