Ilyen lesz a világ legszebb repülőtere

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Ilyen lesz a világ legszebb repülőtere, a szingapúri Changi repülőtér

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ilyen lesz a világ legszebb repülőtere, a szingapúri Changi repülőtér


2017/06/29

Az szingapúri Changi repülőtér idén zsinórban ötödik alkalommal érdemelte ki a „világ legjobb repülőtere” címet, de ez még csak a kezdet.

Ilyen lesz a világ legszebb repülőtere

Repülőtér kicsit máshogy

A hétköznapi utazók nem kívánnak többet egy kényelmes helységnél, ahol kivárhatják a csatlakozásukat, és némi elfogadható ételnél, amivel jól lakhatnak várakozásuk alatt. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan ez számít majd minőségen alulinak, már csak azért is, mert egyre több reptéren jelennek meg a golfpályák, fürdőházak, korcsolyapályák és a világ leglenyűgözőbb építészeti csodái is.

 

A világ legjobb repülőtere

Ha mindez meghökkentően hangzik, akkor öveket becsatolni – a szingapúri Changi reptér kötvetkezik, amelyet immáron ötödik alkalommal (zsinórban) választott meg a Skytrax a világ legjobb repülőterévé.

 

Azonban ez nem elég, további bővítésre készülnek a reptéren

A Changi a világ 16. legforgalmasabb légi csomópontja, de ehhez képest elképesztően könnyű eligazodni benne, és a benne található több száz üzlet és étterem csupán hab a tortán. Jelenleg pillangókertek és mozik szórakoztatják a csatlakozásra várakozó utasokat, de a Changi nem hajlandó itt megállni – további bővítésekre készülnek!

 

Tíz szintnyi szórakozás és botnikus kert, ez a Szingapúri repülőtér

A 463 milliárd forintos létesítmény a találó Jewel (Ékszer) nevet viseli majd, és a tervek szerint 2019-ben nyitja meg kapuit az utasok számára. Odabent tíz szintnyi szórakozás várja a látogatókat, egy erdőszerű botanikus kerttel, beltéri vízeséssel, egy új szállodával és több mint 300 üzlettel illetve étteremmel, amelyek mind arra várnak, hogy felfedezzék őket.

 

Növények mindenhol a repté falain belül

A belső parkban „égi hálókon” sétálhatnak majd az utazók, amelyekről 8 méter magasról nézhetnek szét a növények felett.

 

A botanikus kert Szingapúr legnagyobb sövénylabirintusának ad majd otthont. Egy kilátót is elhelyeznek itt, amiről a látogatók szétnézhetnek a „környéken”.


Az élettel teli, színes virágoskert szezonális dísznövényeket tartalmaz majd, amelyek között biztosan élvezet lesz elveszni egy kicsit.

A merészebbek egy 23 méter magasban átívelő üveghídra is felmerészkedhetnek. Biztosak vagyunk benne, hogy a bátorságot felejthetetlen látvány jutalmazza majd! A mesébe illő létesítmény valódi „ékszere” kétségtelenül a 40 méteres beltéri vízesés lesz, ami a látványterveket elnézve érthető módon az „Eső örvény” nevet viseli majd. Az utasokat víz és fényshow szórakoztatja majd a vízesés körül minden éjszaka.

 

 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél

Balatonakarattya kikötője

A II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesület kikötője a Balaton Keleti medencéjének keleti...

Óvózászló

Piros zászló, mellyel versenyen jelezzük az ellenünk szabálytalankodó hajó és a zsûri...

360

360o büntetésnek nevezzük azt, amikor egy hajó valamilyen szabálytalanságot követ el és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.