Így szabadulhatsz a COVID karanténból - Ezt kell tudnod a karantént kiváltó covid-tesztről!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Így szabadulhatsz a COVID karanténból - Ezt kell tudnod a karantént kiváltó covid-tesztről!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így szabadulhatsz a COVID karanténból - Ezt kell tudnod a karantént kiváltó covid-tesztről!


2020/08/15

2020 augusztusa óta csak saját finanszírozású PCR teszttel szabadulhatsz ki a külföldi utazás után rád szabott két hetes karanténból. Mutatjuk mit jelent ez!

Így szabadulhatsz a COVID karanténból - Ezt kell tudnod a karantént kiváltó covid-tesztről!

PCR teszt utazás után – a karantén elhagyásának feltétele a negatív COVID-19 teszt. Hogyan juthatsz hozzá?

 

Az utazási karantén két negatív PCR covid-19 teszttel kiváltható, illetve bizonyos európai országok is ilyen tesztet kérnek a beutazóktól!

 

Európában és Magyarországon is folyamatosan romlik a koronavírus járványhelyzet, egyre több a fertőzött. A folyamat megállítása érdekében nap-mint-nap újabb és újabb rendelkezések látnak napvilágot külföldön és Magyarországon is. Ezek közül talán a legfontosabbak a kötelezően előírt vagy karanténkiváltás céljából végrehajtott koronavírus PCR-tesztek, amelyekről az utazóknak magánúton kell gondoskodniuk augusztus elsejétől.

 

Beutazáshoz is kellhet a negatív COVID-19 teszt!

Bizonyos európai országok eleve negatív PCR-tesztet kérnek a beutazóktól, így ha valaki ide indul már itthon gondoskodnia kell erről. Az augusztus 14-én érvényes információk szerint ilyen ország például Bosznia-Hercegovina, Azerbajdzsán, Izland (helyszíni teszt), Montenegró, tünetek esetén Törökország (helyszíni PCR-teszt). A külföldi nyaralásról hazaérkező utazóknak is szükségük lehet tesztre, ha nem szeretnék letölteni a kéthetes karantént. Már az Affidea Váci Greens Egészségközpont is kínál hatóságilag elfogadott PCR-tesztet, amelyre felnőtteket és gyermekeket egyaránt fogadnak.

 

A koronavírus helyzet augusztusban folyamatosan rosszabbodik – a zónák változnak

A magyar kormány folyamatosan figyeli az koronavírus terjedését és az egyes országokat különböző zónákba sorolja az ott tapasztalható járványügyi helyzetnek megfelelően. A járványügyi szempontból legveszélyesebb országokat piros kategóriába sorolja, az innen érkező magyar állampolgárok automatikusan hatósági karanténba kerülnek, függetlenül attól, hogy tünetmentesek-e. Ide tartozik Európából az Albánia, Bosznia-Hercegovina, a Fehérorosz Köztársaság, Koszovó, Macedónia, Moldova, Montenegró és a szomszédos Ukrajna. A sárga, azaz közepesen veszélyes zónába sorolták Bulgáriát, az Egyesült Királyságot, Norvégiát, Oroszországot, Spanyolországot, Romániát, Szerbiát és Svédországot. A többi európai ország egyenlőre a zöld kategóriába tartozik. Ha ezekből a felsorolt országból érkezik haza utazóként, akkor automatikusan hatósági karanténba kerül a lakhelyén két hétre, azaz nem hagyhatja el az otthonát. A karantén azonban kiváltható két negatív PCR-teszt bemutatásával, amelyet az utazóknak maguknak kell megszervezni és finanszírozni.

 

De vajon hogyan tudjuk megoldani a PCR-tesztelést az otthonunkban?

 

A következő oldalon kiderül, lapozz kérlek! 


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

A parafa tömítőanyag

Parafa tömítőanyag: tömítésre és hőszigetelésre a parafát paratölgyből készítik...

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja....

Koloska Marina Balatonfüred

Koloska Marina Balatonfüred A Koloska Marina kikötőt a Paksi Atomerőmű RT....

Fuxolás

A fuxolás, bandázsolás, babázás két kötél tartós összefonása, egymáshoz való tartós rögzítése.

Balatongyörök Horgász Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Horgász Egyesület...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.