5 csalási taktika, amikkel pénzt csalnak ki a turistáktól különböző országokban

hirdetes

Ezekkel a taktikákkal csalnak ki pénzt a turistákból külföldön

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezeket a trükköket nemcsak külföldön ismerik, hanem a világ minden táján, csak a turistákat hajlamosabbak az eladók madárnak nézni a nyelvi nehézségek miatt. Most olyan taktikákat mutatunk, amivel a rafinált eladók pénzt csalnak ki a gyanútlan turistákból.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

Ha esetleg Las Vegasba visz az utunk, a taxisofőrökre kell a legjobban figyelnünk. Amikor elvisznek a repülőtérről a szállodába, felajánlják, hogy segítenek kipakolni a kocsiból a csomagokat. De ez a segítség csöppet se olyan önzetlen, mint ahogy azt a gyanútlan turista gondolja. Amikor már majdnem kint van az összes bőrönd, a sofőr hirtelen gondol egyet, visszapattan az autójába és elhajt. Közben egészen "véletlenül” ott marad egy kis csomag a hátsó ülésen. Persze nem olyan kapzsi, hogy egyből a legnagyobb csomaggal hajtson el, beéri ő a kisebbel is, főleg hogy általában mindenki a legkisebb csomagban tartja a legnagyobb értékeit. De azért ők is tévedhetnek. Megnézném az arcát a tolvajnak, amikor lelkesen kibontja a csomagot és csak egy halom alsógatyát talál benne.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

Ez a kis csalás a Bahamákon fordul elő a legnagyobb arányban, a homokos tengerpartokon. Miközben nyugodtan fekszel a parton, egyszer csak odajön egy idegen és elkezd masszírozni, ha akarod, ha nem. Azt mondja, hogy ez egy ingyenes bemutató. De később még nehezebb levakarni, mert követeli, hogy fizesd ki a masszázst.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

A legromantikusabb városok is számtalan veszélyt rejtenek, mint Róma, vagy Párizs. A szerelmes párok ide jönnek a leggyakrabban, hogy sétálhassanak egyet a hangulatos utcákon. És egyszer csak megjelenik egy utcai árus rózsákkal a kezében, aki nagy kegyesen a pár kezébe nyom egy rózsát, amit persze utána ki is kell fizetni, lehetőleg jó drágán.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

Ha nem vagyunk ismertek a külföldi országokban és nem ismerjük az ottani pénznemet, akkor könnyen átverhetnek minket a visszajáróval, főleg ha gyorsan mozog a pénztáros keze. Ugyanis nemcsak hogy nem tudjuk követni, hogy mit csinál, de még azt se tudjuk, hogy mit kell követnünk, mert összezavarodunk a sok különböző külföldi aprópénz forgatagában. Ezért ha külföldi pénzzel fizetünk valahol, érdemes többször is jól átszámolni, hogy pontosan mennyit fizetünk, leellenőrizni az árakat és pontos összeget fizetni. Ez többnyire az ázsiai országokban szokott előfordulni, ami talán nem is csoda, mert ott egy európai turistának még a boltok feliratai is hieroglifáknak tűnnek.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

Ez egy világszerte bevett trükk. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy odamegy hozzá egy kedves idegen az utcán és megkéri, hogy csináljon róla egy képet. Ez nem kerül semmibe, ráadásul nem is olyan sok idő, de amikor visszaadnád a kamerát, akkor „véletlenül” leesik a földre és összetörik, ami persze a te hibád és ki is kell fizetned. Ha meg nem engedelmeskedsz, akkor kizsebelnek.

 

Sajnos ez zsákbamacska, mert sose lehet tudni, hogy ki milyen szándékkal közeledik az ember felé, így még a legapróbb szívességből is katasztrófa lehet. Viszont vannak árulkodó jelek: például a túlzott kedvesség, vagy az, ha az illető hirtelen ideges lesz. Ezekre érdemes odafigyelni, így sokkal kisebb valószínűséggel leszünk áldozatok.

Forrás: penzcentrum.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni Tovább

Evező

Az evező, vagy másnéven pádli a vitorláshajók tartozéka. A kenu evezőjéhez hasonló, egy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes