notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

5 csalási taktika, amikkel pénzt csalnak ki a turistáktól különböző országokban

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ezekkel a taktikákkal csalnak ki pénzt a turistákból külföldön

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezekkel a taktikákkal csalnak ki pénzt a turistákból külföldön


2015/06/05
Petra

Forrás: penzcentrum.hu

Ezeket a trükköket nemcsak külföldön ismerik, hanem a világ minden táján, csak a turistákat hajlamosabbak az eladók madárnak nézni a nyelvi nehézségek miatt. Most olyan taktikákat mutatunk, amivel a rafinált eladók pénzt csalnak ki a gyanútlan turistákból.

Pénzkicsalási taktikák külföldön
Ha esetleg Las Vegasba visz az utunk, a taxisofőrökre kell a legjobban figyelnünk. Amikor elvisznek a repülőtérről a szállodába, felajánlják, hogy segítenek kipakolni a kocsiból a csomagokat. De ez a segítség csöppet se olyan önzetlen, mint ahogy azt a gyanútlan turista gondolja. Amikor már majdnem kint van az összes bőrönd, a sofőr hirtelen gondol egyet, visszapattan az autójába és elhajt. Közben egészen "véletlenül” ott marad egy kis csomag a hátsó ülésen. Persze nem olyan kapzsi, hogy egyből a legnagyobb csomaggal hajtson el, beéri ő a kisebbel is, főleg hogy általában mindenki a legkisebb csomagban tartja a legnagyobb értékeit. De azért ők is tévedhetnek. Megnézném az arcát a tolvajnak, amikor lelkesen kibontja a csomagot és csak egy halom alsógatyát talál benne.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

Ez a kis csalás a Bahamákon fordul elő a legnagyobb arányban, a homokos tengerpartokon. Miközben nyugodtan fekszel a parton, egyszer csak odajön egy idegen és elkezd masszírozni, ha akarod, ha nem. Azt mondja, hogy ez egy ingyenes bemutató. De később még nehezebb levakarni, mert követeli, hogy fizesd ki a masszázst.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

A legromantikusabb városok is számtalan veszélyt rejtenek, mint Róma, vagy Párizs. A szerelmes párok ide jönnek a leggyakrabban, hogy sétálhassanak egyet a hangulatos utcákon. És egyszer csak megjelenik egy utcai árus rózsákkal a kezében, aki nagy kegyesen a pár kezébe nyom egy rózsát, amit persze utána ki is kell fizetni, lehetőleg jó drágán.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

Ha nem vagyunk ismertek a külföldi országokban és nem ismerjük az ottani pénznemet, akkor könnyen átverhetnek minket a visszajáróval, főleg ha gyorsan mozog a pénztáros keze. Ugyanis nemcsak hogy nem tudjuk követni, hogy mit csinál, de még azt se tudjuk, hogy mit kell követnünk, mert összezavarodunk a sok különböző külföldi aprópénz forgatagában. Ezért ha külföldi pénzzel fizetünk valahol, érdemes többször is jól átszámolni, hogy pontosan mennyit fizetünk, leellenőrizni az árakat és pontos összeget fizetni. Ez többnyire az ázsiai országokban szokott előfordulni, ami talán nem is csoda, mert ott egy európai turistának még a boltok feliratai is hieroglifáknak tűnnek.

Pénzkicsalási taktikák külföldön

Ez egy világszerte bevett trükk. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy odamegy hozzá egy kedves idegen az utcán és megkéri, hogy csináljon róla egy képet. Ez nem kerül semmibe, ráadásul nem is olyan sok idő, de amikor visszaadnád a kamerát, akkor „véletlenül” leesik a földre és összetörik, ami persze a te hibád és ki is kell fizetned. Ha meg nem engedelmeskedsz, akkor kizsebelnek.

 

Sajnos ez zsákbamacska, mert sose lehet tudni, hogy ki milyen szándékkal közeledik az ember felé, így még a legapróbb szívességből is katasztrófa lehet. Viszont vannak árulkodó jelek: például a túlzott kedvesség, vagy az, ha az illető hirtelen ideges lesz. Ezekre érdemes odafigyelni, így sokkal kisebb valószínűséggel leszünk áldozatok.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik...

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott...

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke.

Clemm

A Clemm jelentése kötélszorító.

Üzleti rendezvényhelyszín

Egy üzleti rendezvényhelyszín nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az adott rendezvény sikeres...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!