Cseh Paradicsom kirándulás - a világ egyik legszebb tája!

hirdetes

Hallottál már a Cseh Paradicsomról? Itt az ideje, hiszen felejthetetlen látnivalókat tartogat!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csehország egyik legszebb részét mutatom most be neked, amelyet bár még kevesen ismernek hazánkban, mégis egyedülálló természeti látványosságai miatt páratlan élményeket tartogat. Barangolj velem egy kicsit ezen a csodálatos tájon képekkel, információkkal!

Cseh Paradicsom bakancsos túra

Mitől Cseh Paradicsom a Cseh Paradicsom, és hol van pontosan?

Csehország első természetvédelmi egysége a XIX. században kapta a Cseh Paradicsom elnevezést, a Sedmihorky fürdőhely lakói által. Területe a Hrádec Kralové-i, részben a Libereci Kerület egy-egy kisebb területét foglalja magában. A jelenleg 180 km2-es területet 1955-ben vették védettség alá, és szerepel az UNESCO geoparkok listáján is egy kis kiegészítéssel: összesen 450 km2-rel.

 

Látványosságai változatosságában különlegesek: főként érdekes homokkő sziklaalakzataiért kedvelik az oda látogató turisták, de kiemelkedően értékes növény- és állatvilága is jelentős.

 

Ha szeretnél Te is egy ilyen hatalmas, rendkívül változatos látnivalókban gazdag területen eltölteni egy hétvégét, kattints ide, és foglalj helyet nálunk: Cseh Paradicsom 2 napos kirándulás.

hirdetes

Cseh Paradicsom bakancsos túra

A hihetetlen kőrengeteg

Ha Parezka Lehota irányából közelíted meg a Cseh Paradicsomot, máris a csodálatos kőrengetegbe találhatod magad: az ember fölé magasló sziklák páratlan látványa kellemes árnyákot vet egy-egy napsütéses nyári napon. Hihetetlen magasságba nyúlnak az égig a természetes homokkő oszlopok, amelyek mellett az ember eltörpül, és a természetbe olvadhat.

 

Oborsky tó

Az Oborsky tó hihetetlen látványt és felfrissülést nyújt az odalátogatóknak. A homokkő képződmények közül váratlanul előbukkanó tó csodálatos növény- és élővilágával téged is biztosan lenyűgöz majd!

hirdetes

 

Kavciny rom

Ha a Cseh Paradicsomban jársz, mindenképpen érdemes megtekinteni a Kavciny romot. A romos sziklák látványa, az ott eltöltött pihenő teljes felfrissülést biztosít, hogy a további sétát lendülettel feltöltve kezdhesd meg a Paradicsomban!

 

A következő oldalon a Cseh Paradicsomról láthatsz további csodálatos fotókat, amelytől a Te kedved is biztosan megjön a túrázáshoz!

Cseh Paradicsom bakancsos túra

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 199

Átlagos értékelés: 5.0

túra