Májusi csillaghullás

hirdetes

Hihetetlen csillaghullás várható!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tavasz mindig rendkívül sok égi jelenséget tartogat a számunkra és nem lesz ez most sem másként. Bőven lesz esemény a csillagászatot kedvelőkenk tehát, de természetesen a szép dolgokért rajongók sem fognak csalódni, hiszen idén is nagyon látványosnak ígérkezik az esemény!

Csillaghullás májusban

 

Meteoresők, bolygó együttállások, ismét látható égitestek. Ez vár ránk májsuban. Az egünk gyönyörű, megéri csodálni májusban, hiszen tényleg olyan dolgokat láthatunk ilyenkor, melyeket máskor nem.

 

Kezdődik is az egész az Éta Aquaridák meteorrajal, mely május 6-án fogja elérni a tetőpontját. Ez a hullócsillag raj az egyik legismertebb üstökös, a Haley porából jött létre. Igazából a déli felén látványos maga a jelnség, ahol is percenként több mint egy fényvillanást is láthatnak a kíváncsi szemek, de itt nálunk, északon sem kell aggódni az eseménytelenségtől.

 

Hogy miért is számítanak ezek igazán különlegesenek? Mert  a meteorok az alacsony kiindulási pont miatt (melyeket egyébként a Vízöntő csillagképnél kell kereseni) nagyon hosszú utat járnak be. Magyarán könnyen előfordulhat, hogy ezek atűzcsóvák a keleti égbolt aljáról egészen a zenitig száguld át felettünk.

hirdetes

 

Milyen különleges csillagászati jelenség várható még a hónapban? A következő oldalon azt is megmutatjuk!

 

Csillaghullás májusban

 

Hogy mi várható még a hónapban? Természetesen azt is eláruljuk!

Egy napra rá, tehát május 7-én következik be a Hold-Jupiter együtállás, ami egészen pontosan így fog kinézni. Elképesztő, hogy a Naprendszer legnagyobb bolygója mennyire apró a Föld kísérő holja mellett, igaz? Elképesztő élmény együtt látni őket!

hirdetes

 

 

Telihold május 10-én lesz. Ez azért is lesz elképsztően különleges, mivel egyszerre lesz látható a lenyugvó nappal, mivel a Hold fél órával napnyugta előtt kel föl. 

 

 

Láthatja Ön is a Vénuszt a hajnali égen.

 

A mellettünk lévő, kb Föld méretű bolygó nagyjából másfél órával előbb kel, mint a Nap, így addig figyelemmel kísérhetjük a pályáját. Csodálatos élmény látni, ne hagyd ki Te sem, ha egy mód van rá!

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb... Tovább

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes