notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csődbe ment az Intersi – most kivel megyek idén síelni?

hirdetes

Csődbe ment az Intersi – most kivel megyek idén síelni?

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Meglepődve olvastam, hogy az egyik legnagyobb síút szervező, az Intersi tönkrement. Én még akkor kezdtem síelni, amikor Szlovákia jó síterepnek, sőt szinte az egyetlen elérhetőnek számított  és a Gázművek szállította az utasokat azokra a hatalmas bulikra, amit anno sí tábornak hívtunk. Az Intersi kiesésével az egyik olyan iroda szűnt meg, akikkel sokat jártam síelni, és akiket még abból az időből ismerek, amikor a mai irodák kialakultak a hőskorban. Körülnéztem tehát a piacon, kik vannak ma, akik maradtak, akikre lehet számítani és akiket ajánlok Nektek!

Csődbe ment az Intersi – most kivel megyek idén síelni?

Síelés és síoktatás, nem mindegy, hogyan

 

Először is tisztázzuk, mit tartok jó síelésnek. Azt, amikor jó terepen, jó társaságban, megfelelő szakmai háttérrel tudok síelni, és ha lehet, ezt elérhető áron. Ha az ember akarja, meg tudja magának szervezni a síelést, én is ezt teszem évente egy alkalommal. Ha azonban társaságra vágyok, akkor jobb, ha keresek egy irodát, aki segít nekem ennek megszervezésében.  A kritérium tehát az, hogy ne csak szállást adjon, hiszen ahhoz minek iroda, ott az Internet, hanem valami pluszt is. Lehet ez például síoktatás magyar nyelven, vagy fakultatív programok. Aki járt annak idején sí táborba, tudja, a kapcsolatépítés, a barátok, szerelmek szerzése ugyan úgy hozzá tartozott ezekhez az utakhoz, mint a síelés. Nos, azok az irodák egyből kiesnek tehát, akik nem adnak hasonlót, nincs oktatás, hiszen a gyerek még csak 5-6 alkalommal volt síoktatáson, szeretném, ha biztonságosan síelne, neki is, asszonynak sem árt egy kis segítség. Az egyetemi szervezésű utakat is kizárom, voltam már sokat ilyeneken, azt hiszem ezekből kinőttem….. Nem mindegy az oktatók minősége sem, hiszen egy év közben kosárlabdát oktató egyetemi tanár nem feltétlenül nyújtja azt a szintet, amit szeretnék, hiszen akár még rám is rám fér 25 év után, hogy valaki szakember rám szóljon…  Nekiestem hát a Netnek, elővettem régi emlékeimet, és megnéztem, ki lehetne az, aki az Intersi által okozott űrt betölti.

hirdetes

 

 

Síelés 2013-2014 – kivel, hogyan?

 

A fenti feltételeknek kapásból nem felelt meg a Vista, bár azt gondolom az egyik legnagyobb magyar utazási iroda, de úgy tűnik, a síelés nem fókusz számukra. Csapatépítés a kanyarban sincs. A Maremontinak jó útjai vannak, voltam is már velük síelni, úgy tűnik, síoktatói is megfelelő tudással rendelkeznek, de csapatépítő jellegű programot itt sem találtam. Valami hasonló kezdeményt találtam a T and T-nél, őket azonban nem ismerem, az új, ismeretlen, kis irodáktól félek, nem merek olyan helyre befizetni, ahol nem tudom, tönkre megy-e az iroda vagy sem.  Ha az Intersi tönkrement, a kicsik gondolom még nagyobb veszélyben vannak…. Ennek megfelelően nem sok választásom maradt. Szintén síeltem már a Rekreállal, akik ugye a Tensi sí osztályává váltak pár éve. A Tensiből vált ki annak idején kedvenc Intersim is, egy cég voltak anno. A Rekreál síeléseknek valódi csapatépítő szelleme volt, az oktatók magyar síbajnokok, útjaik kedvező árfekvésűek. Amikor velük voltam egy családi síelésen 2011-ben, akkor éreztem az igazi sí táboros feelinget. Na, nem azért, mert a szlovák síterepek igénytelenségét kellett ismét elszenvednem Olaszországban, hanem azért, mert a hét ismerkedési esttel kezdődött, búcsú bulival zárult, és közben is minden este lemehettem a klubestre. Ezeken a klubesteken csocsóbajnokságtól kezdve kártya partikon át közös éjszakai síelésig minden volt. Az oktatások is nagyon sok szinten folytak, nem volt olyan, akit ne lehetett volna a megfelelő kategóriába berakni. Én, mint 25 éve síelő is sokat tanulhattam ezektől a magyar bajnokoktól, a lányom pedig szerette a tanárnő kedves, közvetlen hangvitelű oktatását. Igaz, tavaly nem velük voltam, de azt gondolom idén megint kipróbálom őket, hiszen a Tensi egy nagy iroda, megbízható, tőkeerős, a Rekreál pedig emberi, családbarát. Facebook oldalukat is felkerestem, ahol épp egy játékot indítottak, ezt is érdemes megnézned. Ha megnézed rögtön szavazhatnál a képemre is, hiszen egy sí utat nyerhetek , és azok is,a kik szavaznak a játékosokra, így mindketten jól járhatunk J .  Összességében tehát azt gondolom, neked is érdemes megnézned útjaikat.  A cég honlapja az egyetlen dolog, ami nem tetszik ebben az utazási irodában, de végül is meg lehet találni minden utat, böngészd át őket te is (kattints ide), és menjünk együtt síelni!

hirdetes

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Áramlásjelző fonál

Az áramlásjelző fonál a vitorlák helyes állásszögének beállításához használt, a... Tovább

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 187

Átlagos értékelés: 4.9

utazás