Csődbe ment az Intersi – most kivel megyek idén síelni?

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Csődbe ment az Intersi – most kivel megyek idén síelni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Csődbe ment az Intersi – most kivel megyek idén síelni?


2013/10/09

Meglepődve olvastam, hogy az egyik legnagyobb síút szervező, az Intersi tönkrement. Én még akkor kezdtem síelni, amikor Szlovákia jó síterepnek, sőt szinte az egyetlen elérhetőnek számított  és a Gázművek szállította az utasokat azokra a hatalmas bulikra, amit anno sí tábornak hívtunk. Az Intersi kiesésével az egyik olyan iroda szűnt meg, akikkel sokat jártam síelni, és akiket még abból az időből ismerek, amikor a mai irodák kialakultak a hőskorban. Körülnéztem tehát a piacon, kik vannak ma, akik maradtak, akikre lehet számítani és akiket ajánlok Nektek!

Csődbe ment az Intersi – most kivel megyek idén síelni?

Síelés és síoktatás, nem mindegy, hogyan

 

Először is tisztázzuk, mit tartok jó síelésnek. Azt, amikor jó terepen, jó társaságban, megfelelő szakmai háttérrel tudok síelni, és ha lehet, ezt elérhető áron. Ha az ember akarja, meg tudja magának szervezni a síelést, én is ezt teszem évente egy alkalommal. Ha azonban társaságra vágyok, akkor jobb, ha keresek egy irodát, aki segít nekem ennek megszervezésében.  A kritérium tehát az, hogy ne csak szállást adjon, hiszen ahhoz minek iroda, ott az Internet, hanem valami pluszt is. Lehet ez például síoktatás magyar nyelven, vagy fakultatív programok. Aki járt annak idején sí táborba, tudja, a kapcsolatépítés, a barátok, szerelmek szerzése ugyan úgy hozzá tartozott ezekhez az utakhoz, mint a síelés. Nos, azok az irodák egyből kiesnek tehát, akik nem adnak hasonlót, nincs oktatás, hiszen a gyerek még csak 5-6 alkalommal volt síoktatáson, szeretném, ha biztonságosan síelne, neki is, asszonynak sem árt egy kis segítség. Az egyetemi szervezésű utakat is kizárom, voltam már sokat ilyeneken, azt hiszem ezekből kinőttem….. Nem mindegy az oktatók minősége sem, hiszen egy év közben kosárlabdát oktató egyetemi tanár nem feltétlenül nyújtja azt a szintet, amit szeretnék, hiszen akár még rám is rám fér 25 év után, hogy valaki szakember rám szóljon…  Nekiestem hát a Netnek, elővettem régi emlékeimet, és megnéztem, ki lehetne az, aki az Intersi által okozott űrt betölti.

 

 

Síelés 2013-2014 – kivel, hogyan?

 

A fenti feltételeknek kapásból nem felelt meg a Vista, bár azt gondolom az egyik legnagyobb magyar utazási iroda, de úgy tűnik, a síelés nem fókusz számukra. Csapatépítés a kanyarban sincs. A Maremontinak jó útjai vannak, voltam is már velük síelni, úgy tűnik, síoktatói is megfelelő tudással rendelkeznek, de csapatépítő jellegű programot itt sem találtam. Valami hasonló kezdeményt találtam a T and T-nél, őket azonban nem ismerem, az új, ismeretlen, kis irodáktól félek, nem merek olyan helyre befizetni, ahol nem tudom, tönkre megy-e az iroda vagy sem.  Ha az Intersi tönkrement, a kicsik gondolom még nagyobb veszélyben vannak…. Ennek megfelelően nem sok választásom maradt. Szintén síeltem már a Rekreállal, akik ugye a Tensi sí osztályává váltak pár éve. A Tensiből vált ki annak idején kedvenc Intersim is, egy cég voltak anno. A Rekreál síeléseknek valódi csapatépítő szelleme volt, az oktatók magyar síbajnokok, útjaik kedvező árfekvésűek. Amikor velük voltam egy családi síelésen 2011-ben, akkor éreztem az igazi sí táboros feelinget. Na, nem azért, mert a szlovák síterepek igénytelenségét kellett ismét elszenvednem Olaszországban, hanem azért, mert a hét ismerkedési esttel kezdődött, búcsú bulival zárult, és közben is minden este lemehettem a klubestre. Ezeken a klubesteken csocsóbajnokságtól kezdve kártya partikon át közös éjszakai síelésig minden volt. Az oktatások is nagyon sok szinten folytak, nem volt olyan, akit ne lehetett volna a megfelelő kategóriába berakni. Én, mint 25 éve síelő is sokat tanulhattam ezektől a magyar bajnokoktól, a lányom pedig szerette a tanárnő kedves, közvetlen hangvitelű oktatását. Igaz, tavaly nem velük voltam, de azt gondolom idén megint kipróbálom őket, hiszen a Tensi egy nagy iroda, megbízható, tőkeerős, a Rekreál pedig emberi, családbarát. Facebook oldalukat is felkerestem, ahol épp egy játékot indítottak, ezt is érdemes megnézned. Ha megnézed rögtön szavazhatnál a képemre is, hiszen egy sí utat nyerhetek , és azok is,a kik szavaznak a játékosokra, így mindketten jól járhatunk J .  Összességében tehát azt gondolom, neked is érdemes megnézned útjaikat.  A cég honlapja az egyetlen dolog, ami nem tetszik ebben az utazási irodában, de végül is meg lehet találni minden utat, böngészd át őket te is (kattints ide), és menjünk együtt síelni!

 


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Árboc

Az árboc a vitorlázat tartóoszlopa.

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Méder Áron

Méder Áron fórum topik itt!   Méder Áron életrajz Méder Áron 1979...

Ketch vitorlás

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.