notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Édes szájú vagy? Akkor ezt a desszertet neked találták ki! Csokis-málnás habcsoda! - Recept

hirdetes

Édes szájú vagy? Akkor ezt a desszertet neked találták ki! Csokis-málnás habcsoda!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha édesszájú vagy és engedélyezel magadnak egy kis bűnözést, akkor ezt a receptet mindenféleképpen próbáld ki! Szerintem a csokis málnás habcsodánál nincs jobb dolog a világon:)

Csokis-málnás habcsoda

Nincs mit mentegetőzni ez egy nagyon cukros, nagyon édes desszert, mégis nagyon-nagyon finom. És jól mutat egy ünnepi asztalon is. A habcsók csak finom lehet. Csokival és málnával pláne!

 

Hogy kissé ellensúlyozzam az édeset, én görög joghurttal kínáltam. Alapvetően a pavlovát tejszínhabbal tálalják, de szerintem a görög joghurt sokkal jobb választás, mert a savanykás íze ellensúlyozza a habcsók édességét. Csokiból érdemes magas kakaótartalmú étcsokit választani (70-85%), tehát nem túl édes fajtát.

 

Hozzávalók (10-14 kisebb pavlovához vagy egy nagyobb pavlovához 26-28 cm)

 

3 nagy tojásfehérje (L-es, 120 g)

200 g nádcukor

1 csapott ek. kukoricakeményítő

1/2 tk. borecet

30-40 g étcsokoládé (70-85%)

 

Tálaláshoz görög joghurt és málna (vagy egyéb gyümölcs - ribizlivel is el tudom képzelni, a savanykás íze biztos passzoló)

 

Elkészítés

 

A tojásfehérjéket 200 g cukorral robotgéppel nagyon alacsony fokozatom verni kezdem. Tényleg a legalacsonyabb fokozatot válasszuk. A lényeg, hogy sok apró buborék keletkezzen és ne egyből nagy buborékok, mert akkor túl száraz lesz a pavlova. Ha már kellően apró buborékos, akkor közepes erősséggel haladok tovább és kemény habbá verem. Hozzáadom az ecetet és a keményítőt és tovább verem míg jó kemény és fényes hab lesz belőle. Olyan kemény, hogy már vágni lehessen.

Forrás

 

 

 
Csokis-málnás habcsoda

A csokit megolvasztom (gőz fölött vagy mikróban) A sütőt előmelegítem 100 fokra. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit. A csokiból csurgatok a tojáshabhoz és óvatosan spatulával beleforgatom. Maradjon meg a csokival a csíkozás nem az a cél, hogy teljesen eldolgozzam benne a csokit.

 

Kanál vagy spatula segítségével a sütőpapírral bélelt tepsibe szedem a tojáshabot és elegyengetem amolyan fészek formára. Érdemes a közepében kis lyukat formázni, hogy azt meg lehessen majd tölteni a görög joghurttal és a gyümölcsökkel. Csurgatok még rá csokit és formázom. Az előmelegített sütőben nagyjából 1 óra alatt készre sül, akkor van készen ha már kemény és elválik a sütőpapírtól.

 

Van egy másik módszer is: szokták 130-150 fokon 20 percet sütni, utána elzárni a sütőt és nyitott ajtónál kihűteni a pavlovákat. Kinek melyik válik be, nekem a 100 fokon 1 óra vagy ha nagyobbak kicsit több mint egy óra jó és akkor már fogyasztható is.

 

Tálaláskor kerüljön rá a joghurt és a málna. Amennyiben másnap szeretnénk tálalni, akkor jól záródó dobozban vagy papírtasakban hűtőben eláll maga a habcsók. Természetesen a feltét csak tálaláskor kerüljön rá, különben eláztatja a habcsókot.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Rolex Miami OCR

Rolex Miami OCR vitorlás verseny Ezt a vitorlás versenyt az egyik legnagyobb és... Tovább

Kajüt

A kajüt másik nevén a hajófülke, lakótér, itt alszik a legénység, alkalmas még... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 116

Átlagos értékelés: 5.0

gasztronómia