Készíts te is csokigyurma-dekorációt a tortádra! Itt egy jó recept

hirdetes

Készíts te is csokigyurma-dekorációt a tortádra! - Recept

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha szeretnél egy menő dekorációt a tortára, de nincs kedved sokat vacakolni, akkor is összeállíthatsz valami különlegeset. Hallottál már a csokigyurmáról? Ha még nem, akkor ne hagyd ki, itt egy jó recept.

Csokigyurma

Ha gyorsan szeretnénk torta dekorációt de nincs otthon marcipán vagy nincs kedvünk összeállítani fondant anyagot, akkor csokiból hamar összeállíthatunk egy kis csokigyurmát. A képen látható tortára kifejezetten ezt szerettem volna készíteni, mert az egész egy merő csoki volt.

 

Hozzávalók

75 g csoki
1,5 ek méz (nálam pitypang méz)
3 kk. étkezési keményítő


Elkészítés

 

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, a mézben pedig elkeverjük a keményítőt (kicsit átmelegíthetjük előtte mikróban a mézet). A csoda ezután következik, mert amint hozzáadjuk a mézet a csokihoz, a csoki összesűrűsödik. Ezután sütőpapírra vagy szilikon lapra öntjük és hagyjuk kihűlni/dermedni, a szemcsés állaga miatt ne ijedjünk meg.

 

Átgyúrjuk, húzzuk, amitől eltávozik a felesleges zsír és szép sima masszát kapunk. Ajánlatos gumikesztyű használata, hogy kezünk ne legyen állandóan zsíros és könnyebben tudjunk dolgozni. A kesztyű formázás közben is ajánlatos, sőt a kesztyűt le is hűthetjük előtte.

 

Folpackba csomagolva, szobahőmérsékleten tarthatjuk a formázásra váró gyurmát és szintén folpack között nyújtjuk. A nyújtás történhet kakaóval megszórt deszkán, hogy ne ragadjon le. Nagyobb mennyiséggel tortát is burkolhatunk.

Forrás

Csokigyurma

Használhatunk ét, tej vagy fehércsokit is. A csokiból köröket szaggatunk, melyeket egy kevés, hegyes körteformájú csokigyurma köré hajtogatunk de lehet egy kisebb, félbehajtott kör köré is sorakoztatni. Végét elmetsszük, hogy a tortára tudjuk ültetni.

 

Hűtés után párásodik de nem esik szét. Ideális számára, ha száraz de hűvös helyen tartjuk. Ha hűtőbe tesszük mielőtt dolgoznánk vele, akkor idejében vegyük ki. Kézmeleggel is gyorsíthatjuk a puhulást formázás előtt.

 

Tipp: ha túl lágy, kevés keményítőt utólag is belegyúratunk. Forma segítségével nem csak virág készíthető!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 246

Átlagos értékelés: 4.8

gasztronómia