Mit csomagolj egy vitorlás vakációra? Minden fontos egy helyen, amit egy vitorlás vakáció előtt tudni kell

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Mit csomagolj egy vitorlás vakációra? Minden fontos egy helyen!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit csomagolj egy vitorlás vakációra? Minden fontos egy helyen!


2022/02/10
VN

Kevés dolog teheti tönkre úgy álmaid vakációját, mint az, amikor érkezés után veszed észre, hogy valami otthon maradt. Talán épp a telefontöltőd az, vagy egy pár papucs, amire a tengerparton vagy a medence mellett lett volna szükséged. Mai cikkünk lényegében egy ellenőrzőlista, amiben igyekszünk minden olyan alapvető holmit, ruhadarabot és egyéb felszerelést felsorolni, amelyekre szükséged lehet egy vitorlás vakáció során. Némelyik ezek közül egyértelműnek tűnhet, de igyekeztünk az alaposságra törekedni, hogy még véletlenül se felejtsd otthon a legfontosabb dolgokat. Mielőtt azonban belevágnánk…

Mit csomagolj egy vitorlás vakációra

Néhány fontos gondolat

Nincs mindenki számára tökéletes lista

 

A bepakolandó holmik listáját első sorban az határozza majd meg, hogy:
•    hol tervezel nyaralni,
•    milyen típusú hajón töltöd majd az idődet
•    milyen szerepet töltesz be a hajón,
•    milyen messzire terveztek vitorlázni a szárazföldtől,
•    mit és hogyan terveztek enni a fedélzeten,
•    terveztek-e éjszakai is vitorlázni.

 

Mivel ezek a tényezők mind befolyásolják majd, hogy pontosan miből és mennyit kell magaddal vinned, lehetetlen feladat lenne számunkra egy olyan listát készíteni, amin minden számodra fontos apróság szerepel.

Az alábbi ellenőrzőlista tehát csak egy segédlet, ami egy jó alapot ad majd vitorlás vakációdhoz, azonban a tényleges holmikat és felszereléseket az utazás körülményei határozzák majd meg!

Ruházat

A ruházat mindig sok fejtörést okoz, amikor az ember egy vitorlás vakációra csomagol magánk. Ha korábban még nem vitorláztál, akkor nem biztos, hogy ruhatárad készen áll egy ilyen útra.

 

Habár nem tilos elegáns öltözékeket is csomagolni, egy hajó fedélzetére inkább az olyan kényelmes, könnyű ruhák ideálisok, amelyek jól tűrik a sós tengeri levegőt és az olykor-olykor felcsapódó hullámokat.

 

Próbáld kideríteni, hogy milyen típusú hajón töltöd majd az idődet, és hogy mekkorát kell lépni, amikor partra szeretnél szállni a fedélzetről – a rövidebb szoknyák nem feltétlenül „tűrik” jól ezeket a nagy lépéseket és a hirtelen tengeri széllökéseket!
 

A teljes csomagoló listához lapozz!


érdekesség tenger, óceán utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Rolex Middle Sea Race

Rolex Middle Sea Race történet A Rolex Middle Sea Race egy klasszikus, magas presztizsű...

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...

Mesterházy-Nagy Ákos

Mesterházy-Nagy Ákos (Piri) életrajz Mesterházy-Nagy Ákos 1988-ban született és...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.