Lezajlott a II. Czifray-versenykurzus, hazánk legnívósabb szakácsversenye! Íme az eredmények!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Lezajlott a II. Czifray-versenykurzus, hazánk legnívósabb szakácsversenye! Íme az eredmények!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lezajlott a II. Czifray-versenykurzus, hazánk legnívósabb szakácsversenye! Íme az eredmények!


2015/06/10

Számos szakácsoknak készült versenyt láthatunk nap mint nap a médiában, ám ezek szakmailag korántsem bírnak olyan jelentőséggel, mint amilyen hírverés van körülöttük. 2013-ban azonban elindult a II. Czifray-versenykurzus, és most végre megvannak az eredmények is!

Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

A Magyar Gasztronómiai Egyesület szervezésében indult szakácsverseny az, amelynek eredményeit a szakmán belül mindenki feszült figyelemmel várta – immár két éve. De nem csupán egy versenyről van itt szó, hanem gyakorlatilag egy önképzéssel egybekötött, izgalmas feladatokkal teli folyamatról – hiszen az előzetes zsűrizésen átesett szakácsoknak két éven át, összesen 11 kihívást kellett önállóan teljesíteniük, amelyek értékeléséből született meg a végeredmény. A feladatokat időközönként adta ki a bizottság kettesével, melyek megoldására, a versenyképes ételek kidolgozására átlagosan 4 hónap állt a szakácsok rendelkezésére. Ez idő alatt mindenkinek lehetősége volt új koncepciókat kitalálni, amelyeket a felkészülési időszak végén mutathattak be a zsűrinek.

Mostanra pedig az eredmények is megszülettek, lássuk, kik lettek a nem mindennapi verseny dobogósai!

Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

3. helyezett – Szűcs Zoltán (Salon Restaurant)

(Foto: Fekete Antonio)

 

 

2. helyezett – Horváth Ákos (Arany Kaviár Étterem)

(Foto: Bakcsy Árpád)

 

 

 

1.helyezett - Daniel O’Shea (Alabárdos/Budavár Étterem)

(Foto: Bakcsy Árpád)

 

 

A II. Czifray-versenykurzusról szóló további érdekességekért lapozz a következő oldalra!

Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

Ahogy azt már fentebb említettem, a Czifray-versenykurzus nem mindennapi verseny. A zsűritagok a verseny fordulók előtt egy tematikát írnak ki a résztvevő szakácsoknak, amelyben előre meghatározott alapanyagok is szerepet kapnak. A versenyzők számára ekkor kezdődik a szakmai kihívás, hiszen elkezdhetik kidolgozni és finomítani a koncepciót. Így gyakorlatilag maga a versenykurzus nem csak arról szól, hogy ki lesz a legkiválóbb szakács, sokkal inkább a fejlődésről – amely fordulóról fordulóra mutatkozik meg. A zsűri pedig keményen bírál, sőt, az idei évben az előző versenykurzussal ellentétben még a konyha tisztasága, rendezettsége is szerepet kapott.

 

A Czifray-versenykurzus francia mintára jött létre, és gyakorlatilag egy verseny formájában hivatott kiváltani a mesterképzést, amely jelenleg ebben a szakmában nagy hiányosság. A nyeremény pedig nem érmékben mutatkozik meg. A versenyzők legjobbjai értékes, szakmai könyveket, receptgyűjteményeket vihettek haza, és lehetőséget kaptak, hogy a Michelin csillagos éttermekben vegyenek részt továbbképzésen.


gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...

Kalóz

A Kalóz kétszemélyes, biztonságos jolle. Versenyzéskor ketten használják, de ideális...

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.