notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lezajlott a II. Czifray-versenykurzus, hazánk legnívósabb szakácsversenye! Íme az eredmények!

hirdetes

Lezajlott a II. Czifray-versenykurzus, hazánk legnívósabb szakácsversenye! Íme az eredmények!

Vitorlazas.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Számos szakácsoknak készült versenyt láthatunk nap mint nap a médiában, ám ezek szakmailag korántsem bírnak olyan jelentőséggel, mint amilyen hírverés van körülöttük. 2013-ban azonban elindult a II. Czifray-versenykurzus, és most végre megvannak az eredmények is!

Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

A Magyar Gasztronómiai Egyesület szervezésében indult szakácsverseny az, amelynek eredményeit a szakmán belül mindenki feszült figyelemmel várta – immár két éve. De nem csupán egy versenyről van itt szó, hanem gyakorlatilag egy önképzéssel egybekötött, izgalmas feladatokkal teli folyamatról – hiszen az előzetes zsűrizésen átesett szakácsoknak két éven át, összesen 11 kihívást kellett önállóan teljesíteniük, amelyek értékeléséből született meg a végeredmény. A feladatokat időközönként adta ki a bizottság kettesével, melyek megoldására, a versenyképes ételek kidolgozására átlagosan 4 hónap állt a szakácsok rendelkezésére. Ez idő alatt mindenkinek lehetősége volt új koncepciókat kitalálni, amelyeket a felkészülési időszak végén mutathattak be a zsűrinek.

Mostanra pedig az eredmények is megszülettek, lássuk, kik lettek a nem mindennapi verseny dobogósai!

hirdetes
Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

3. helyezett – Szűcs Zoltán (Salon Restaurant)

(Foto: Fekete Antonio)

 

 

2. helyezett – Horváth Ákos (Arany Kaviár Étterem)

(Foto: Bakcsy Árpád)

 

 

hirdetes

 

1.helyezett - Daniel O’Shea (Alabárdos/Budavár Étterem)

(Foto: Bakcsy Árpád)

 

 

A II. Czifray-versenykurzusról szóló további érdekességekért lapozz a következő oldalra!

Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

Ahogy azt már fentebb említettem, a Czifray-versenykurzus nem mindennapi verseny. A zsűritagok a verseny fordulók előtt egy tematikát írnak ki a résztvevő szakácsoknak, amelyben előre meghatározott alapanyagok is szerepet kapnak. A versenyzők számára ekkor kezdődik a szakmai kihívás, hiszen elkezdhetik kidolgozni és finomítani a koncepciót. Így gyakorlatilag maga a versenykurzus nem csak arról szól, hogy ki lesz a legkiválóbb szakács, sokkal inkább a fejlődésről – amely fordulóról fordulóra mutatkozik meg. A zsűri pedig keményen bírál, sőt, az idei évben az előző versenykurzussal ellentétben még a konyha tisztasága, rendezettsége is szerepet kapott.

 

A Czifray-versenykurzus francia mintára jött létre, és gyakorlatilag egy verseny formájában hivatott kiváltani a mesterképzést, amely jelenleg ebben a szakmában nagy hiányosság. A nyeremény pedig nem érmékben mutatkozik meg. A versenyzők legjobbjai értékes, szakmai könyveket, receptgyűjteményeket vihettek haza, és lehetőséget kaptak, hogy a Michelin csillagos éttermekben vegyenek részt továbbképzésen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a... Tovább

Traveller

Traveller - a munkapad speciális fajtája, könnyen állítható Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 238

Átlagos értékelés: 4.9

gasztronómia