notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lezajlott a II. Czifray-versenykurzus, hazánk legnívósabb szakácsversenye! Íme az eredmények!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Lezajlott a II. Czifray-versenykurzus, hazánk legnívósabb szakácsversenye! Íme az eredmények!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lezajlott a II. Czifray-versenykurzus, hazánk legnívósabb szakácsversenye! Íme az eredmények!


2015/06/10
Vitorlazas.hu

Számos szakácsoknak készült versenyt láthatunk nap mint nap a médiában, ám ezek szakmailag korántsem bírnak olyan jelentőséggel, mint amilyen hírverés van körülöttük. 2013-ban azonban elindult a II. Czifray-versenykurzus, és most végre megvannak az eredmények is!

Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

A Magyar Gasztronómiai Egyesület szervezésében indult szakácsverseny az, amelynek eredményeit a szakmán belül mindenki feszült figyelemmel várta – immár két éve. De nem csupán egy versenyről van itt szó, hanem gyakorlatilag egy önképzéssel egybekötött, izgalmas feladatokkal teli folyamatról – hiszen az előzetes zsűrizésen átesett szakácsoknak két éven át, összesen 11 kihívást kellett önállóan teljesíteniük, amelyek értékeléséből született meg a végeredmény. A feladatokat időközönként adta ki a bizottság kettesével, melyek megoldására, a versenyképes ételek kidolgozására átlagosan 4 hónap állt a szakácsok rendelkezésére. Ez idő alatt mindenkinek lehetősége volt új koncepciókat kitalálni, amelyeket a felkészülési időszak végén mutathattak be a zsűrinek.

Mostanra pedig az eredmények is megszülettek, lássuk, kik lettek a nem mindennapi verseny dobogósai!

Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

3. helyezett – Szűcs Zoltán (Salon Restaurant)

(Foto: Fekete Antonio)

 

 

2. helyezett – Horváth Ákos (Arany Kaviár Étterem)(Foto: Bakcsy Árpád)

 

 

 

1.helyezett - Daniel O’Shea (Alabárdos/Budavár Étterem)

(Foto: Bakcsy Árpád)

 

 

A II. Czifray-versenykurzusról szóló további érdekességekért lapozz a következő oldalra!

Czifray-versenykurzus 2015 - íme az eredmények!

Ahogy azt már fentebb említettem, a Czifray-versenykurzus nem mindennapi verseny. A zsűritagok a verseny fordulók előtt egy tematikát írnak ki a résztvevő szakácsoknak, amelyben előre meghatározott alapanyagok is szerepet kapnak. A versenyzők számára ekkor kezdődik a szakmai kihívás, hiszen elkezdhetik kidolgozni és finomítani a koncepciót. Így gyakorlatilag maga a versenykurzus nem csak arról szól, hogy ki lesz a legkiválóbb szakács, sokkal inkább a fejlődésről – amely fordulóról fordulóra mutatkozik meg. A zsűri pedig keményen bírál, sőt, az idei évben az előző versenykurzussal ellentétben még a konyha tisztasága, rendezettsége is szerepet kapott.

 

A Czifray-versenykurzus francia mintára jött létre, és gyakorlatilag egy verseny formájában hivatott kiváltani a mesterképzést, amely jelenleg ebben a szakmában nagy hiányosság. A nyeremény pedig nem érmékben mutatkozik meg. A versenyzők legjobbjai értékes, szakmai könyveket, receptgyűjteményeket vihettek haza, és lehetőséget kaptak, hogy a Michelin csillagos éttermekben vegyenek részt továbbképzésen.
gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajóút

A hajóút a viziútnak hajók közlekedésére kijelölt, kijelölés hiányában a...

Bugsprit

A bugsprit meghatározását lásd az orrsudár szótárszónál.

Bilgepumpa

A bilgepumpa a fenékvíz szivattyú idegen elnevezése.

Idegenvezető tanfolyam

Idegenvezető tanfolyam   Az idegenvezető az egyik legérdekesebb szakma, amelyet...

Áramlásjelző fonál

Az áramlásjelző fonál a vitorlák helyes állásszögének beállításához használt, a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!