Tudd meg mi az az 5 dolog amit nem tudtál a delfinekről

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 5 dolog, amit nem tudtál a delfinekről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 dolog, amit nem tudtál a delfinekről


2015/04/30
KBE

A delfinek rendkívüli teremtmények. Olyan képességekkel rendelkeznek, ami szinte semmilyen másik állatra nem jellemző. Okosak, értelmesek, könnyen tanulnak. Intelligenciájuk felülmúlja a legtöbb állatét. 

Tudd meg a delfinek képességeit

 

 

A delfinek már nagyon régóta belopták magukat az emberek szívébe.


Olyan intelligenciával rendelkeznek, ami felülmúlja a legtöbb állatét a világon.


Nem véletlenül szeretjük őket. Okosak, értelmesek, könnyen tanulnak.


Most leírok neked 5 érdekes dolgot, amit eddig talán nem is tudtál róluk.

 

 

 

 

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, kattints a következő oldalra.

Tudd meg a delfinek képességeit

Míg a legtöbb állat nem igazán alakít ki kapcsolatot az emberrel, úgy a delfinek kifejezetten szeretik az ember közelségét.

 

Akár együtt úsznak velünk, és a tapasztalatok szerint a gyerekek társaságát is különösen szeretik.

Tudd meg a delfinek képességeit

A delfinek csapatban élnek, sokat kommunikálnak egymással, szoros köteléket alakítanak ki egymás között.

 

Megvédik és segítik egymást, a csapat legkisebb és leggyengébb tagjait is megóvják az esetleges támadásoktól.

 

Utód nemzéskor együttlétüknek nem csak a fajfenntartás a célja, hanem az örömszerzés, törődésük kimutatása.

 

Együtt úsznak, játszanak, ezzel is kötődést alakítva ki egymás között.

Tudd meg a delfinek képességeit

Egy friss kutatás szerint, a delfineket akár 20 évig is távol tarthatják egymástól, ők mégis ugyanúgy felismerik korábbi társaikat.

 

E szerint a megállapítás szerint, a delfinek akár jobban is emlékezhetnek korábban ismert társaikra, mint az emberek, ugyanis míg mi arc alapján próbálunk memorizálni, ami az évek során sokat változhat, úgy a delfinek a hangjelzésekre emlékeznek, ami viszont ugyanaz marad.

Tudd meg a delfinek képességeit

Azt gondolnánk, hogy a delfinek hihetetlenül gyorsan úsznak.

 

Sokat látni olyan delfineket, akik a hajók mellett úszva ugrálnak ki a vízből.

 

Egy csendes-óceáni delfin akár 27 km/óra sebességgel is tud úszni, de ez még nem elegendő ahhoz, hogy a hajók mellett ússzanak.

 

Azért képesek erre, mert ki tudják használni a hajó keltette hullámokat, ezáltal sokkal gyorsabban is képesek úszni, mintha azt önerőből tennék.

Tudd meg a delfinek képességeit

Kutatások kimutatták, hogy a delfinek a könnyebb azonosításuk érdekében egymás között, különböző hangjelzéseket adnak, így könnyebben felismerik egymást.

 

Ha egy delfin a másik társát a „nevén szólítja”, ugyan úgy reagálnak rá, mint ahogyan azt az emberek is teszik.

 

 


tenger,óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Cadet

Cadet vitorlás hajó leírása A Cadet egy kétszemélyes, gyerekek számára tervezett...

Ketch vitorlás

            ...

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...

Centomiglia

Centomiglia vitorlás verseny történet Az első Centomigliát a Circolo Vela Gargnano...

Extreme 40

Extreme 40 vitorlás hajó bemutatása - A koncepció Extreme 40 - Akció! Az Extreme 40...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.