notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tudd meg mi az az 5 dolog amit nem tudtál a delfinekről

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 dolog, amit nem tudtál a delfinekről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 dolog, amit nem tudtál a delfinekről


2015/04/30
KBE

A delfinek rendkívüli teremtmények. Olyan képességekkel rendelkeznek, ami szinte semmilyen másik állatra nem jellemző. Okosak, értelmesek, könnyen tanulnak. Intelligenciájuk felülmúlja a legtöbb állatét. 

Tudd meg a delfinek képességeit

 

 

A delfinek már nagyon régóta belopták magukat az emberek szívébe.


Olyan intelligenciával rendelkeznek, ami felülmúlja a legtöbb állatét a világon.


Nem véletlenül szeretjük őket. Okosak, értelmesek, könnyen tanulnak.


Most leírok neked 5 érdekes dolgot, amit eddig talán nem is tudtál róluk.

 

 

 

 

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, kattints a következő oldalra.

Tudd meg a delfinek képességeit

Míg a legtöbb állat nem igazán alakít ki kapcsolatot az emberrel, úgy a delfinek kifejezetten szeretik az ember közelségét.

 

Akár együtt úsznak velünk, és a tapasztalatok szerint a gyerekek társaságát is különösen szeretik.

Tudd meg a delfinek képességeit

A delfinek csapatban élnek, sokat kommunikálnak egymással, szoros köteléket alakítanak ki egymás között.

 

Megvédik és segítik egymást, a csapat legkisebb és leggyengébb tagjait is megóvják az esetleges támadásoktól.

 

Utód nemzéskor együttlétüknek nem csak a fajfenntartás a célja, hanem az örömszerzés, törődésük kimutatása.

 

Együtt úsznak, játszanak, ezzel is kötődést alakítva ki egymás között.

Tudd meg a delfinek képességeit

Egy friss kutatás szerint, a delfineket akár 20 évig is távol tarthatják egymástól, ők mégis ugyanúgy felismerik korábbi társaikat.

 

E szerint a megállapítás szerint, a delfinek akár jobban is emlékezhetnek korábban ismert társaikra, mint az emberek, ugyanis míg mi arc alapján próbálunk memorizálni, ami az évek során sokat változhat, úgy a delfinek a hangjelzésekre emlékeznek, ami viszont ugyanaz marad.

Tudd meg a delfinek képességeit

Azt gondolnánk, hogy a delfinek hihetetlenül gyorsan úsznak.

 

Sokat látni olyan delfineket, akik a hajók mellett úszva ugrálnak ki a vízből.

 

Egy csendes-óceáni delfin akár 27 km/óra sebességgel is tud úszni, de ez még nem elegendő ahhoz, hogy a hajók mellett ússzanak.

 

Azért képesek erre, mert ki tudják használni a hajó keltette hullámokat, ezáltal sokkal gyorsabban is képesek úszni, mintha azt önerőből tennék.

Tudd meg a delfinek képességeit

Kutatások kimutatták, hogy a delfinek a könnyebb azonosításuk érdekében egymás között, különböző hangjelzéseket adnak, így könnyebben felismerik egymást.

 

Ha egy delfin a másik társát a „nevén szólítja”, ugyan úgy reagálnak rá, mint ahogyan azt az emberek is teszik.

 

 

h2 after


tenger,óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Stopper

Stopper: kötélfogó

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben...

Kompasz

Iránytű, tájoló.

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning nagyon fontos esemény egy cég életében, hiszen egy ilyen esemény...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!