notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Van egy denevérkórház Ausztráliában, ahova befogadják a bébi denevéreket

hirdetes

Denevérkórház Ausztráliában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ausztráliában önkéntes állatgondozók egy olyan denevérkórházat működtetnek, ami menedéket nyújt az árván maradt bébi denevéreknek. Ha megnézed ezeket a képeket, egyből meg fog változni a véleményed a denevérekről!

Denevérkórház

Ha eddig undorodtál a denevérektől és félelmetes, visszataszító állatoknak tartottad őket, akkor nézd meg ezeket a képeket és a véleményed egyből meg fog változni. Ausztráliában állatbarát önkéntesek egy olyan állatkórházat hoztak létre, ahol kizárólag csak denevérekkel foglalkoznak. A kórház neve Tolga Bat Hospital és olyan denevérek kerülnek ide, akik valamiért nem állják meg a helyüket a természetben, mert vagy megsebesültek, vagy pedig árván maradt bébi denevérek, akiknek szükségük van arra, hogy biztonságban legyenek addig, amíg meg nem erősödnek.

Denevérkórház

Ez a kórház viszont nem a szó szoros értelmében vett kórház, ahol csakis sebesült bőregereket ápolnak, hanem inkább egy menedékhely. Ide olyan denevéreket is befogadnak, akik egész életüket az állatkertben töltötték, viszont ha elengednék őket szabadon a természetbe, valószínű, nem húznák sokáig, hisz nem ahhoz az életformához vannak szokva. Rengeteg olyan denevér kerül ide, akik úgymond kiöregedtek az állatkertből. Ők legalább olyan kiszolgáltatottak, mint az árván maradt kis denevérek, akik gondoskodás nélkül alig húznák ki pár napig.

Denevérkórház

Talán nem vagyok egyedül azzal, hogyha meglátom röpködni ezeket a bőregereket az udvaron, akkor egyből feláll a szőr a hátamon, mert inkább félelmetesnek tűnnek, mint imádni valónak. Viszont ezeket a képeket látva a denevérek egyáltalán nem látszanak már olyan félelmetesnek, hanem rá kell jönnünk, hogy ők is ugyanolyan szerethető állatok, mint a többi.

Denevérkórház

Az önkéntesek állandóan foglalkoznak ezekkel a kiszolgáltatott állatokkal és amikor már megerősödtek, akkor segítenek nekik visszatalálni a természetbe. Bár tény, hogy az itt felnőtt denevéreknek kicsit nehezebb dolguk van, mint a vadonban nevelkedett társaiknak, de ha így gondoskodnak róluk, van esélyük visszailleszkedni a természetbe.

Forrás: Boredpanda

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Cirrus

A cirrus egy 8-12 km magasan úszó apró fehér pamacsos felhőfajta. Ha kis számban... Tovább

reffelés

A hajó folyamatosan jobban dől az optimális szögnél, célszerű reffelni azaz a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 125

Átlagos értékelés: 5.0

utazás