Szárazsó-inhalátort, esőkabát-kollekciót és interaktív mesét is jutalmazott idén a Magyar Formatervezési Díj zsűrije. Az elismeréseket hétfőn Budapesten, a Design Hét keretében a Műcsarnokban adták át, ahol kiállítás is nyílt a legjobb munkákból.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Design Hét - Kiosztották a Magyar Formatervezési Díjakat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Design Hét - Kiosztották a Magyar Formatervezési Díjakat


2013/10/01

Forrás: MTI

Szárazsó-inhalátort, esőkabát-kollekciót és interaktív mesét is jutalmazott idén a Magyar Formatervezési Díj zsűrije. Az elismeréseket hétfőn Budapesten, a Design Hét keretében a Műcsarnokban adták át, ahol kiállítás is nyílt a legjobb munkákból.

Szárazsó-inhalátort, esőkabát-kollekciót és interaktív mesét is jutalmazott idén a Magyar Formatervezési Díj zsűrije. Az elismeréseket hétfőn Budapesten, a Design Hét keretében a Műcsarnokban adták át, ahol kiállítás is nyílt a legjobb munkákból.

A Magyar Formatervezési Tanács és a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatára több mint 250 munkával neveztek. Mint Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke az ünnepélyes díjátadón elmondta, a pályaművek legnagyobb része termék és terv kategóriában érkezett.
    
A termék kategóriában formatervezési díjat kapott a Co&Co Desigcommunication Kft. orrban és garatban is használható mobil szárazsó-inhalátora és Földi Petra dizájner-tervező nyolc darabból álló női és férfi esőkabát-kollekciója.
    
A vizuális kommunikáció kategóriában A kiskakas gyémánt félkrajcárja című, mobileszközre készült interaktív mese, Karasz Dániel, Szepesi Szűcs Barbara és Ruttkay Zsófia munkája nyert.
    
A tervek között Benedek Zsanett és Lakos Dániel Faces elnevezésű játékát díjazták, amelynek alapelemei egyszerű, ferdén lemetszett háromszögletű hasábok, amelyeket a játékosnak folytonos módon, csak törés nélkül szabad egymás mellé helyeznie.
    
A diákmunkák közül Pais Panni, Püspök Balázs és Cosovan Attila Light Me elnevezésű, faág formájú elemekből álló lámpacsaládját és Filczer Balázs Dora névre keresztelt, világító kerékpáros bukósisakját díjazta a zsűri.
    
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkárságának különdíját Farkas Anna csillagkonstellációra épülő arculattervéért vehette át. Az Emmi Felsőoktatásért Felelős Államtitkárságának különdíját Szabó Zsófia, Hanula Zsolt, Ughy Szabina és Áldozó Krisztián Kis hungarikumhatározó-sorozata és Balázs Klárának a József Attila Terv által érintett terület szociológiai vizsgálatából kiinduló adatvizualizációs projektje érdemelte ki.
    
A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. különdíját Gyimóthy György fából készült, Shin elnevezésű étkezőgarnitúrája kapta.
    
A Design Management Díj pályázata - amelyre idén mintegy 500 pályamunka érkezett - azokat a vállalkozásokat szólítja meg, amelyek a design eszközeivel eredményesen élnek. A díjat idén a Cserpes Sajtműhelynek ítélték oda, elismerő oklevelet kapott a Budapesti Közlekedési Központ, a Magyar Állami Operaház, valamint a L'Office újgenerációs iroda.
    
A legjobb munkákat bemutató kiállításon látható alkotások azt az egyedi és újító látásmódot képviselik, amely Magyarország erőssége - hangsúlyozta a hétfői eseményen Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára.
    
Kiemelte, hogy a magyar gazdasági növekedés egyik hajtómotorja és a világpiaci versenyben való helytállás egyik záloga az innováció. A dizájn, a formatervezés és a kreativitás innovációs területnek számít - mutatott rá az államtitkár.    
    
A kiállítás október 20-ig látható a Műcsarnokban.
 

divat



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csomó, Knots

A csomó, vagy knots a sebesség mértékegysége, 1 tengeri mérföld/óra, azaz 1,85 km/óra.

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Randihely

Egy tökéletes randihely kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen több dologra is oda kell...

Eszes Tamás

Név: Eszes Tamás Eszes Tamás születési hely/idő: Keszthely, 1976. június...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.