notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Detroit a csőd miatt kezd elnéptelenedni

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A csődbe ment város: Detroit

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A csődbe ment város: Detroit


2014/06/16
Petra

Forrás: Érdekesvilág

Detroit egykoron az Egyesült Államok egyik legnagyobb városa volt. Viszont a város tavaly csődöt jelentett, ami azt jelenti, hogy Detroit sorsa rendkívül sötét fordulatot vett: a város kezd elnéptelenedni és ma már úgy néz ki, mint egy kísértetváros.

Detroit csődbe ment
Detroit fénykorában az egyik legnagyobb város volt az Amerikai Egyesült Államokban és olyan világhírű autómárkák kötődnek a nevéhez, mint a Ford, a GM, a Dodge és még lehetne sorolni. Viszont az utóbbi években az autógyártás hanyatlani kezdett, így a városnak is befellegzett: tavaly csődöt mondott. Ez azt jelenti, hogy a házak nagy része teljesen kiürült és már nyoma sincs az egykori nyüzsgésnek. Még a város legszegényebb részein se maradtak valami sokan. Detroit lakosainak száma fél évszázaddal ezelőtt 1,8 millió fő volt, azonban ma már csak 700 ezer ember él itt. A lakók szó nagy része szerint itt hagyott csapot papot és elmenekült a rossz körülmények elől.

 

Detroit csődbe ment

A városból szó szerint egy szellemváros lett. Az iskolák, a könyvtárak, a boltok, a plázák és a rendőrségi épületek nagy része kiürült és emiatt csak a város felében van közvilágítás. Ahol nincsenek emberek, ott természetesen a szolgáltatások is megszűntek. A lakosok a város bizonyos részeire tömörültek, viszont itt se lehet elmondani, hogy jó lenne az élet minősége, mert minden szolgáltatás hanyatlik. A városban nagy a munkanélküliség és a szegénység. Valószínű, zömében azok maradtak ott, akiknek eddig is reménytelen volt a helyzetük és máshol se vártak volna rájuk jobb körülmények - vagyis a legszegényebbek és a munkanélküliek.

 

Detroit csődbe ment

Ezek után már várható, hogy igencsak magasra rúg az erőszakos bűncselekmények száma a városban, sőt, Detroit listavezető lett az Egyesült Államokban. Ez nem is csoda, hisz a város összes létező szolgáltatása is csődöt mondott a várossal együtt. Egész városrészek állnak elhagyatottan, üres házakkal, amiket többnyire kifosztanak és elvisznek onnan mindent, ami még használható. Ráadásul a város felében még közvilágítás sincs, ami még rátesz egy lapáttal a bűnözés problémájára; és persze az olyan szolgáltatások, mint a rendőrség, meg a mentők ilyen körülmények között már szinte luxusnak számítanak. Persze azért még működnek, de nagyon sokat romlott a színvonaluk. A rendőrségnek például legalább egy órára van szüksége ahhoz, hogy kiérjen az adott helyszínre a korábbi tíz perc helyett.

 

A város vezetősége reménykedik benne, hogy legalább az idei év végére ki tudnak lábalni ebből az enyhén szólva válságos helyzetből. Bár ha ránézünk ezekre a képekre, azt kell mondani, hogy nem lesz kis munka mindent újraépíteni.

 autóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Spanner

Spanner - feszítõszár

Fogyás

A fogyás gyakran fontos lehet a vitorlázó számára is, hiszen a vitorlázás mégis csak egy...

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer.

Bríz

A bríz jelentése könnyű szél.

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!