notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Detroit a csőd miatt kezd elnéptelenedni

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A csődbe ment város: Detroit

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A csődbe ment város: Detroit


2014/06/16
Petra

Forrás: Érdekesvilág

Detroit egykoron az Egyesült Államok egyik legnagyobb városa volt. Viszont a város tavaly csődöt jelentett, ami azt jelenti, hogy Detroit sorsa rendkívül sötét fordulatot vett: a város kezd elnéptelenedni és ma már úgy néz ki, mint egy kísértetváros.

Detroit csődbe ment
Detroit fénykorában az egyik legnagyobb város volt az Amerikai Egyesült Államokban és olyan világhírű autómárkák kötődnek a nevéhez, mint a Ford, a GM, a Dodge és még lehetne sorolni. Viszont az utóbbi években az autógyártás hanyatlani kezdett, így a városnak is befellegzett: tavaly csődöt mondott. Ez azt jelenti, hogy a házak nagy része teljesen kiürült és már nyoma sincs az egykori nyüzsgésnek. Még a város legszegényebb részein se maradtak valami sokan. Detroit lakosainak száma fél évszázaddal ezelőtt 1,8 millió fő volt, azonban ma már csak 700 ezer ember él itt. A lakók szó nagy része szerint itt hagyott csapot papot és elmenekült a rossz körülmények elől.

 

Detroit csődbe ment

A városból szó szerint egy szellemváros lett. Az iskolák, a könyvtárak, a boltok, a plázák és a rendőrségi épületek nagy része kiürült és emiatt csak a város felében van közvilágítás. Ahol nincsenek emberek, ott természetesen a szolgáltatások is megszűntek. A lakosok a város bizonyos részeire tömörültek, viszont itt se lehet elmondani, hogy jó lenne az élet minősége, mert minden szolgáltatás hanyatlik. A városban nagy a munkanélküliség és a szegénység. Valószínű, zömében azok maradtak ott, akiknek eddig is reménytelen volt a helyzetük és máshol se vártak volna rájuk jobb körülmények - vagyis a legszegényebbek és a munkanélküliek.

 

Detroit csődbe ment

Ezek után már várható, hogy igencsak magasra rúg az erőszakos bűncselekmények száma a városban, sőt, Detroit listavezető lett az Egyesült Államokban. Ez nem is csoda, hisz a város összes létező szolgáltatása is csődöt mondott a várossal együtt. Egész városrészek állnak elhagyatottan, üres házakkal, amiket többnyire kifosztanak és elvisznek onnan mindent, ami még használható. Ráadásul a város felében még közvilágítás sincs, ami még rátesz egy lapáttal a bűnözés problémájára; és persze az olyan szolgáltatások, mint a rendőrség, meg a mentők ilyen körülmények között már szinte luxusnak számítanak. Persze azért még működnek, de nagyon sokat romlott a színvonaluk. A rendőrségnek például legalább egy órára van szüksége ahhoz, hogy kiérjen az adott helyszínre a korábbi tíz perc helyett.

 

A város vezetősége reménykedik benne, hogy legalább az idei év végére ki tudnak lábalni ebből az enyhén szólva válságos helyzetből. Bár ha ránézünk ezekre a képekre, azt kell mondani, hogy nem lesz kis munka mindent újraépíteni.

 autóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

árboc

A hajó fedélzetén, a hosszanti tengelyen helyezkedik el. Hosszú, általában fa vagy alumínium...

Balcsapás

Balcsapás: Egy vitorlás balcsapáson halad, amikor a szelet bal oldala felől kapja....

Belső hely

Belső hely – versenyben a pályajel kerülésekor a külsõ hajó köteles helyet adni a...

Dakron

A Dakron egy műanyag vitorla anyag.

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.