notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Detroit a csőd miatt kezd elnéptelenedni

hirdetes

A csődbe ment város: Detroit

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Detroit egykoron az Egyesült Államok egyik legnagyobb városa volt. Viszont a város tavaly csődöt jelentett, ami azt jelenti, hogy Detroit sorsa rendkívül sötét fordulatot vett: a város kezd elnéptelenedni és ma már úgy néz ki, mint egy kísértetváros.

Detroit csődbe ment

Detroit fénykorában az egyik legnagyobb város volt az Amerikai Egyesült Államokban és olyan világhírű autómárkák kötődnek a nevéhez, mint a Ford, a GM, a Dodge és még lehetne sorolni. Viszont az utóbbi években az autógyártás hanyatlani kezdett, így a városnak is befellegzett: tavaly csődöt mondott. Ez azt jelenti, hogy a házak nagy része teljesen kiürült és már nyoma sincs az egykori nyüzsgésnek. Még a város legszegényebb részein se maradtak valami sokan. Detroit lakosainak száma fél évszázaddal ezelőtt 1,8 millió fő volt, azonban ma már csak 700 ezer ember él itt. A lakók szó nagy része szerint itt hagyott csapot papot és elmenekült a rossz körülmények elől.

 

Detroit csődbe ment

A városból szó szerint egy szellemváros lett. Az iskolák, a könyvtárak, a boltok, a plázák és a rendőrségi épületek nagy része kiürült és emiatt csak a város felében van közvilágítás. Ahol nincsenek emberek, ott természetesen a szolgáltatások is megszűntek. A lakosok a város bizonyos részeire tömörültek, viszont itt se lehet elmondani, hogy jó lenne az élet minősége, mert minden szolgáltatás hanyatlik. A városban nagy a munkanélküliség és a szegénység. Valószínű, zömében azok maradtak ott, akiknek eddig is reménytelen volt a helyzetük és máshol se vártak volna rájuk jobb körülmények - vagyis a legszegényebbek és a munkanélküliek.

 

Detroit csődbe ment

Ezek után már várható, hogy igencsak magasra rúg az erőszakos bűncselekmények száma a városban, sőt, Detroit listavezető lett az Egyesült Államokban. Ez nem is csoda, hisz a város összes létező szolgáltatása is csődöt mondott a várossal együtt. Egész városrészek állnak elhagyatottan, üres házakkal, amiket többnyire kifosztanak és elvisznek onnan mindent, ami még használható. Ráadásul a város felében még közvilágítás sincs, ami még rátesz egy lapáttal a bűnözés problémájára; és persze az olyan szolgáltatások, mint a rendőrség, meg a mentők ilyen körülmények között már szinte luxusnak számítanak. Persze azért még működnek, de nagyon sokat romlott a színvonaluk. A rendőrségnek például legalább egy órára van szüksége ahhoz, hogy kiérjen az adott helyszínre a korábbi tíz perc helyett.

 

A város vezetősége reménykedik benne, hogy legalább az idei év végére ki tudnak lábalni ebből az enyhén szólva válságos helyzetből. Bár ha ránézünk ezekre a képekre, azt kell mondani, hogy nem lesz kis munka mindent újraépíteni.

 

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő.... Tovább

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 181

Átlagos értékelés: 4.8

autó