Diákok özönlötték el a balatonfüredi Kékszalag PORT kikötőt - Vitorlázni tanultak a GO Boating napokon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Diákok özönlötték el a balatonfüredi Kékszalag PORT kikötőt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Diákok özönlötték el a balatonfüredi Kékszalag PORT kikötőt


2024/06/24
ZH

A Balaton térségéből érkező közel 250 általános és középiskolás diák ismerkedett meg a vitorlázás alapjaival Balatonfüreden a Kékszalag PORT kikötőben a GO Boating napok során.

GO Boating napok

Diákokat tanítottak vitorlázni a GO Boating napokon


Közel kétszázötven általános és középiskolás diák a Balaton térségéből lehetőséget kapott arra, hogy megismerkedjen a vitorlázás világával Balatonfüreden, a Kékszalag PORT kikötőben, a GO Boating napok keretében.


A Magyar Vitorlás Akadémia a Kékszalag PORT kikötővel együttműködve szervezte meg a GO Boating nevű ingyenes vitorlás nyílt napot a 2024-es tanév utolsó hetében. A programra a Balaton környéki általános és középiskolás diákokat hívták meg – tájékoztatták a szervezők.


Három nap alatt mintegy 250 diák érkezett Balatonfüredre, többek között a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium tanulói, a felsőörsi Malomvölgy Általános Iskola diákjai, a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola tanulói, a Balatonfüred Kézilabda Akadémia növendékei és a Veszprémi Egyetemi SC U17 női futsal csapat tagjai.

 

 

Miről tanultak a gyerekek?


A résztvevők bepillantást nyerhettek a hazai hajózás történetébe, hallhattak a Kékszalag tókerülő múltjáról és jelenéről, valamint megismerhették a nemzetközi vitorlássikereket. A program során megismerkedhettek a Kékszalag PORT működésével és mindennapjaival is. A nap csúcspontja a vízreszállás volt, ahol különböző típusú vitorlásokkal, köztük katamaránokkal is hajóztak.


„Nagyon örömteli volt látni, hogy a fiatalok nemcsak élvezték a vízre szállást és a szél élvezetét, hanem érdeklődtek a Kékszalag története, a vitorlázás nagyjai, nemzetközi eredmények és olimpikonjaink iránt is” – mondta Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia vezetője.


„Idén a Magyar Vitorlás Szövetség GO Boating programját a Magyar Vitorlás Akadémia csapata a Kékszalag PORT-tal közösen valósította meg. Úgy vélem, sikerült küldetésünk, hiszen a fiatalok mosolygós arccal távoztak a kikötőnkből. Remélem, hamarosan újra látjuk őket nálunk vagy vitorlástáborokban, később pedig akár nemzetközi versenyeken is” – nyilatkozta Holczhauser András, a Kékszalag PORT vezetője és a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.


A program során a diákokat hazai utánpótlásversenyzők és edzők tanították a vízen, akik a balatonalmádi Katamarán Suliból és a káptalanfüredi Vitorlázó Gyermekekért Egyesülettől érkeztek.
 


Balaton hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonboglár Hajóállomás

A kikötőt 1890-ben helyezték üzembe. Tájolása: NY. A személyhajók a kikötőmedence...

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke.

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla...

Csopaki Hajóállomás Zrt.

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balatoni Hajózási Zrt. csopaki...

Clemm

A Clemm jelentése kötélszorító.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.