Digitális ruha, a jövő trendje

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Digitális ruha – a jövő kézzel megfoghatatlan divatja

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Digitális ruha – a jövő kézzel megfoghatatlan divatja


2022/03/09
ZH

Sok érdekes és meghökkentő divathírrel szembesülhetünk manapság, a nagy divatmárkák tervezői évről-évre tudnak valami újat mutatni a nagy közönség számára. A digitalizáció fejlődése elért minden területet, így nem kihagyva a ruhaipart is. Azonban az új technológiákat, már más szemmel próbálják kihasználni a tervezők. 

új trend - digitális ruhák

Új szemlélet a divattervezésben 

A digitális világgal egy új szemléletnek lehetünk részesei a divatiparban, ami kilépve a megszokott környezetünkből a digitális térbe helyezi át a ruházkodást. A szemlélet szerint már nem szükségünk szövetre és különböző anyagokra, csak is kizárólak pixelekre. Hogy mit is jelent ez? A ruhákat nem készítik el a valóságban, kizárólag csak számítógépes tervezést és elkészítést kapnak, így nincs szükségük különböző varrógépekre és technológiákra, amik a kézzel fogható ruhák megalkotásához elengedhetetlenek lennének és a tárolásukkal sem kell fizikálisan bajlódnunk, hiszen minden elfér egy kis adathordozón. A digitális ruhákat úgy képzeljük el, hogy azokat a digitális térben bárhova felvehetjük például, ha új profilképet készítünk magunknak a Facebookra, akkor válogathatunk a digitális ruhatárunkból, de fizikai eseményekre nem fogunk tudni bennük elmenni.

 

Ötletektől a megvalósításig

A digitális ruházkodás alapjául a különböző játékok szolgáltak, ahol a felhasználók különböző ruhadarabokat vásárolhatnak maguknak néhány dollárért, játék nyelven ez annyit tesz, hogy skint cserélnek. Ezzel egy új egyedi külsőt alakíthatnak ki karakterük számára, fantáziájuknak semmi nem szabhat határt. Ahogy ezek a játékok egyre népszerűbbek lettek, úgy alakult ki az elképzelés is, hogy ezt ne csak egy játék során tehessük meg, hanem a mindennapi életben is. Napjainkban előfordul, hogy egy-egy skin drágább, mint egy luxusmárkánál vásárolt ruhadarab, így ne csoda, hogy a luxusmárkák is beléptek a piacra.

 

Luxusmárkák a digitális világban

Ha luxusmárkára gondolunk, akkor mellé párosítjuk azokat a szolgáltatásokat is, amiktől a vásárlásunk is luxus körülményben zajlik. Ebből kifolyólag évekig elképzelhetetlen volt, hogy luxustermékeket vásároljunk az interneten, de a digitalizáció fejlődésével ez is gyökeresen megváltozott. A fiatal generációk idejük nagyrészét online töltik, így a márkának is a digitális térben kell megfogniuk az új közönséget, ezért lehet tökéletes stratégia, ha a luxustermékek megjelennek a virtuális játékokban, és a felhasználók megvásárolhatják őket a karakterüknek. Például említhetnénk a híres Ralph Laurent, aki együttműködést kötött a Zepeto játék tulajdonosaival és létrehozta számára egy játékbeli virtuális márkaboltot, ahova az avatarok csak besétálnak és kedvükre vásárolhatnának, pont úgy, mint a valóéletben.
 

 

Megemlíthetnénk még a Balenciaga és az itthon is híres Fortnite együttműködését is, ahol a termékek megjelennek a játékban és a való világban egyaránt. A Balenciaga x Fornite kapucnis felsőket 725 dolláros áron tudjuk megvásárolni, amihez a játékban néhány dollárért hozáférhetünk.

 

 

A nagy ruhamárkák rájöttek az online tér adta lehetőségekre, így már nem csak a játékokban jelennek meg. Kíváncsi vagy hogyan öltözködünk majd a jövőben? Kattints a következő oldalra!


divat érdekesség luxus technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Nautic 330 Sport

A Nautic 330-as cég legújabb és legsikeresebb típusa. Igazi performance cruiser. A...

Badacsony - Hajóállomás BH Zrt.

Badacsony Hajóállomás BH Zrt. kikötő tudnivalók: Mindenképpen azt ajánlom a...

Vidéki rendezvényhelyszín

Egy vidéki rendezvényhelyszín remek otthont adhat egy esküvő, egy üzleti rendezvény vagy...

Romantikus vacsorahelyszín Budapest

Romantikus vacsorahelyszín Budapest - A város idilli hangulatát, és a békeidők harmóniáját...

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.